Skocz do zawartości

• (15 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Zatrudnianie nauczycieli emerytów

Użytkownik nie jest zalogowany   siara 

• Nowy
  • Pip
  • Grupa Oczekujący na zatwierdzenie
  • Postów 1
  • Rejestracja 26-kwiecień 09

Napisano 29 kwiecień 2009 - 15:31 #1

Jak burmistrz może pozwalać na zatrudnianie nauczycieli emerytów? Tyle młodych ludzi po studiach nie ma pracy, a starzy nauczyciele blokują etaty.
Mówi się o Makowie że to miasto emerytów i rencistów, bo młodzi muszą wyjeżdzać do dużych miast i zostawiaćrodziny żeby szukać pracy.
0

~annn~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 15:58 #2

Tak, to prawda ktoś się pownien tym zająć. Moja córka wyjechała do Warszawy za pracą bo tu nie ma podobno wolnych etetów
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 17:03 #3

Wyświetl postUżytkownik siara dnia 29.04.2009, 16:31:26 napisał

Jak burmistrz może pozwalać na zatrudnianie nauczycieli emerytów? Tyle młodych ludzi po studiach nie ma pracy, a starzy nauczyciele blokują etaty.
Mówi się o Makowie że to miasto emerytów i rencistów, bo młodzi muszą wyjeżdzać do dużych miast i zostawiaćrodziny żeby szukać pracy.

Widocznie nauczyciele emeryci sa lepsi od mlodych niedouczonych zarozumialych mlodzieniaszkow.Sa firmy a takie znam na zachodzie ,ze nie chca zatrudniac mlodych prosto po studniach.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 17:06 #4

GDZIE MŁODY MA ZDOBYWAĆ STAŻ I DOŚWIADCZENIE.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   fryzjer 

• Nowy
  • Pip
  • Postów 1
  • Rejestracja 29-kwiecień 09

Napisano 29 kwiecień 2009 - 17:13 #5

Jestem dyrektorem w szk. podst. i nie pracuje u mnie ani jeden emeryt, ponieważ postawiłem na ludzi młodych, z zapałem do pracy i z motywacją. Są bardzo wdzięczni za każde miejsce do pracy - nie można im tego utrudniać.
Młodzi muszą się kiedyś nauczyć wykonywania zawodu, więc dajmy im szansę. :rolleyes:
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 17:20 #6

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 29.04.2009, 18:06:18 napisał

GDZIE MŁODY MA ZDOBYWAĆ STAŻ I DOŚWIADCZENIE.

Pracodawce to nie interesuje gdzie ma zdobywac mlody czlowiek staz i doswiadczenie .Pracodawce interesuje fahowosc i zasob wiedzy jaki kandydat posiada na dane stanowisko.Wiek,uroda ,wdzieki,przynaleznosc partyjna,orientacja seksualna ,kolor skury ,wyznanie religijne nie sa brane pod uwage.Tak jest w niektorych firmach zachodnich.I wiezcie mi predzej przyjma do pracy osobe starsza niz piekna moda.W Polsce brzmi to jak bajka no ale coz zrobic.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 17:23 #7

Wyświetl postUżytkownik fryzjer dnia 29.04.2009, 18:13:07 napisał

Jestem dyrektorem w szk. podst. i nie pracuje u mnie ani jeden emeryt, ponieważ postawiłem na ludzi młodych, z zapałem do pracy i z motywacją. Są bardzo wdzięczni za każde miejsce do pracy - nie można im tego utrudniać.
Młodzi muszą się kiedyś nauczyć wykonywania zawodu, więc dajmy im szansę. :rolleyes:

Fryzjeze nie wypisuj bzdor.Strasznie slaby poziom ta twoja szkola musi posiadac skoro zatrudnieni sa tam sami mlodzi
0

Użytkownik nie jest zalogowany   aaaa 

• Nowy
  • Pip
  • Postów 1
  • Rejestracja 29-kwiecień 09

Napisano 29 kwiecień 2009 - 17:26 #8

chyba sie odzywa ta osoba , która o jakimkolwiek poziomie nie ma pojęcia
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 17:30 #9

Wyświetl postUżytkownik aaaa dnia 29.04.2009, 18:26:22 napisał

chyba sie odzywa ta osoba , która o jakimkolwiek poziomie nie ma pojęcia

Tak nie mam pojecia ,ale u mnie bys pracy nie znalazl bez dlugiego i porzadnego starzu pracy.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 17:45 #10

nie chciałbym mieć szefa, który pisze staż przez rz
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 19:17 #11

CAŁA TA ROZMOWA DO NICZEGO NIE PROWADZI PONIEWAŻ W NASZYCH SZKOŁACH JEST KOLESIOSTWO I ŁAPÓWKARSTWO.W ZSZ JEST POLONISTKA KTÓRA NIE POTRAFI SIĘ WYSŁOWIĆ I CHYBA NIE TRAFIŁA TAM ZE WZGLĘDU NA SWOJĄ FACHOWOŚĆ ALE ZE ZROZUMIAŁEGO POWODU.DAWNA PANI DYREKTOR SPNR2 CZĘŚĆ SWOJEJ KADRY PRZYJĘŁA PO ZNAJOMOŚCI.
0

~aAa~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 22:08 #12

Wyświetl postUżytkownik fryzjer dnia 29.04.2009, 18:13:07 napisał

bardzo dobrze ,że młodzi .Młodzi są lepiej wykształceni, szczególnie przygotowanie pedagogiczne ma tu znaczenie. Starzy nauczyciele często wg "starego systemu" ciągną wkółko to samo.Starsi nauczyciele, często po SNach , może mają kilka kursików i tyle.Starsza nauczycielka nauczała początkowo (1-3) moją córkę, niestety poziom w całej klasie był bylejaki.Sama motała się z programem, a gdy dostarczyłam jej dok dziecka świadczące o dysortografii,dyslek...dyskalii....to pojęcia nie miała o co chodzi i nawet nie zastosowała się do wytycznych dla niej z poradni.Pomogła nam nauczycielka świeżo po studiach , wiedza jej naprawdę wielka, bdb przygotowanie z pedagogiki specjalnej i psychologii.Niestety 20 lat temu nie wykładano tego co w tej chwili i proszę nie mylić stażu pracy z doświadczeniem zawodowym, bo to że jest nauczyciel pracujący z dziecmi 20 lat ,to nie znaczy ,że jest dobry.Zazwyczaj emeryt nauczyciel jest wypalony zawodowo, niestety często nie nadaje się już do pracy, snuje się tylko wg starych zasad....i tyle
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 22:08 #13

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 29.04.2009, 20:17:19 napisał

CAŁA TA ROZMOWA DO NICZEGO NIE PROWADZI PONIEWAŻ W NASZYCH SZKOŁACH JEST KOLESIOSTWO I ŁAPÓWKARSTWO.W ZSZ JEST POLONISTKA KTÓRA NIE POTRAFI SIĘ WYSŁOWIĆ I CHYBA NIE TRAFIŁA TAM ZE WZGLĘDU NA SWOJĄ FACHOWOŚĆ ALE ZE ZROZUMIAŁEGO POWODU.DAWNA PANI DYREKTOR SPNR2 CZĘŚĆ SWOJEJ KADRY PRZYJĘŁA PO ZNAJOMOŚCI.

A co myślicie o poziomie, na jaki PSL-owcy "wywindowali" makowskie liceum?
0

~121231~

• Grupa Goście

Napisano 29 kwiecień 2009 - 22:13 #14

Zgadzam się z tobą, kolesie do potęgi. W jedynce jest facetka, która też nie potrafi się wysłowić, zaciąga mówiąc "chiba". chlibA" "CHLOPCY" SLONCE", CZĘSTO ZAMIAST CHYLINY mówi chiliny, wiele "j"zamienia na "Y" i odwrotnie..., więc jak ma nauczyć polszczyzny?????oczywiście mogłaby pójść na emeryturę i ustąpić miejsce pracy młodemu poloniście.
0

~~gość~~

• Grupa Goście

Napisano 30 kwiecień 2009 - 11:15 #15

Może właśnie do czegoś ta rozmowa się doprowadzi, bo pokazuje jakie są nastroje w powiecie na temat zatrudniania emerytów. może władze się przekonają że dziejsze czasy to nie kiedyś ze mozna było po cichu sobie rządzić i nikt nie miał prawa sie odezwać .
Może chociaż trochę skróci się te kolesiostwo i łapówkarstwo.
0

~gosicie~

• Grupa Goście

Napisano 30 kwiecień 2009 - 11:18 #16

Wyświetl postUżytkownik ~gość~ dnia 30.04.2009, 12:15:04 napisał

Może właśnie do czegoś ta rozmowa się doprowadzi, bo pokazuje jakie są nastroje w powiecie na temat zatrudniania emerytów. może władze się przekonają że dziejsze czasy to nie kiedyś ze mozna było po cichu sobie rządzić i nikt nie miał prawa sie odezwać .
Może chociaż trochę skróci się te kolesiostwo i łapówkarstwo.

zgadzam sie dobrze ze to poruszyliscie
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 30 kwiecień 2009 - 20:01 #17

jedna z pani dyr nie przyjmuje nawet podań od młodych, chętnych i pełnych zapału do pracy dziewczyn, zatrudnia emerytki. czy to sprawiedliwe? lojalne?
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 30 kwiecień 2009 - 21:18 #18

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 30.04.2009, 21:01:09 napisał

jedna z pani dyr nie przyjmuje nawet podań od młodych, chętnych i pełnych zapału do pracy dziewczyn, zatrudnia emerytki. czy to sprawiedliwe? lojalne?

Jak najbardziej sprawiedliwe,sluszne i zbawienne.Mlodzi niedouczeni rozpalency z zapalem do wysokich wynagrodzen a nie pracy musicie troche jeszcze poczekac.Dzis nie wystarczy skonczyc studnia i uwazac ze mu sie praca nalezy.Emeryci sa duzo lepsi od mlodych taka jest prawda.
0

~mentor~

• Grupa Goście

Napisano 30 kwiecień 2009 - 22:09 #19

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 30.04.2009, 22:18:46 napisał

Jak najbardziej sprawiedliwe,sluszne i zbawienne.Mlodzi niedouczeni rozpalency z zapalem do wysokich wynagrodzen a nie pracy musicie troche jeszcze poczekac.Dzis nie wystarczy skonczyc studnia i uwazac ze mu sie praca nalezy.Emeryci sa duzo lepsi od mlodych taka jest prawda.

Gościu, Szanowni dyrektorzy, emeryci, opiekunowie stażu !
Okres adaptacji bywa u każdego człowieka zazwyczaj bardzo trudny, staje on bowiem wobec wielu naraz, przedtem zupełnie mu obcych problemów.
Musi poznać zwierzchników i kolegów, przyswoić sobie nowe zasady pracy i zwyczaje. Niektóre osoby w tym okresie czują się wręcz zagubione i przytłoczone nadmiarem informacji. Z tego też powodu socjologowie postulują objęcie nowego pracownika odpowiednią opieką. Wysiłek ten znakomicie opłaca się, bowiem - jak piszą D.E. Berlow i D.T. Hall jednostka będzie dla instytucji w dużym stopniu taka, jak zostanie ukształtowana przez pierwsze z nią kontakty i pierwsze wyniesione z niej wrażenia.
0

~Tomuś~

• Grupa Goście

Napisano 30 kwiecień 2009 - 22:28 #20

Dawaj nazwicha tych emerytów co Cie ,,bolą'' to sie ich ,,spuści''.
Powiem tak,kiedys tak było ,ale dzisiaj to nie ma miejsca(zatrudnianie emerytów)Ci co mieli ,,przebidowac '' do emerytury juz odeszli , a Ci co sa teraz to są z prozaicznej przyczyny.Bynajmniej mi sie tak wydaje.Na prostym przykładzie.Nauczyciel idzie na urlop macierzyński.Więc dyro bierze emeryta na zastepstwo, no bo co?Zatrudni młodego na 3 - 4 miesiace skoro tamten jest zatrudniony na stałe a takowy urlop mu przysługuje?
Nie jestem z ,,branzy'' ale paru nauczycieli znam ,wiec zapodaj nazwicho emeryta blokujacego etat dla młodego nauczyciela.
0

• (15 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych