Skocz do zawartości

ZAKUPOHOLIZM MOJE ZAKUPY

~JA~

• Grupa Goście

Napisano 13 styczeń 2009 - 00:59 #1

CHCOAŁABYM PORUSZYC TEMAT ZAKUPOHOLIZMU WŚRÓD WSPÓŁCZESNYCH KOBIET .
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Fallenangelv 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy zarejestrowani
  • Postów 2248
  • Rejestracja 12-październik 08

Napisano 13 styczeń 2009 - 15:18 #2

Wyświetl postUżytkownik JA dnia 13.01.2009, 00:59 napisał

Pani psycholog może?
Nie ten, kto z Tobą tańczy,nie ten, kto się z Tobą śmieje,lecz ten, kto z Tobą płacze jest Twoim Przyjacielem.
0

~winko~

• Grupa Goście

Napisano 13 styczeń 2009 - 20:16 #3

A po co?
0

~JA 1~

• Grupa Goście

Napisano 14 styczeń 2009 - 13:38 #4

Wyświetl postUżytkownik Fallenangelv dnia 13.01.2009, 15:18 napisał

Pani psycholog może?

fallenangelv - może tobie pani psycholog, bo jak widać na każdym forum,na kazy temat się wypowiadasz,przyznam ,że czasem w dziwaczny sposób
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Fallenangelv 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 2248
  • Rejestracja 12-październik 08

Napisano 14 styczeń 2009 - 19:29 #5

Wyświetl postUżytkownik JA 1 dnia 14.01.2009, 13:38 napisał

fallenangelv - może tobie pani psycholog, bo jak widać na każdym forum,na kazy temat się wypowiadasz,przyznam ,że czasem w dziwaczny sposób

Po pierwsze to pisąc Pani psycholog może- miałem na myśli czy jesteś psychologiem(bo kto inny by poruszał ten problem?) a nie że jest ci potrzebny a co do drugiego zdania to co cę to obchodzi że mam zdanie na każdy temat to wolny kraj i każdy ma swoje zdanie i po trzecie jak to w dziwny sposób daj przykład bo ja nie rozumiem tego?
Nie ten, kto z Tobą tańczy,nie ten, kto się z Tobą śmieje,lecz ten, kto z Tobą płacze jest Twoim Przyjacielem.
0

~netalina~

• Grupa Goście

Napisano 14 styczeń 2009 - 20:43 #6

nie wiem czy tylko psycholog rozwija takie tematy z tym problem ma wiele osób nie tylko kobiety ale one najczęściej kupuje się masowo w marketach rzeczy potrzebne i nie potrzebne bo jest promocja wyprzedaż a drugi prosty sposób to allegro och te kończące się aukcje dosłownie co minuta to jakaś super oferta
0

~JA~

• Grupa Goście

Napisano 15 styczeń 2009 - 00:23 #7

Wyświetl postUżytkownik Fallenangelv dnia 14.01.2009, 19:29 napisał

Po pierwsze to pisąc Pani psycholog może- miałem na myśli czy jesteś psychologiem(bo kto inny by poruszał ten problem?) a nie że jest ci potrzebny a co do drugiego zdania to co cę to obchodzi że mam zdanie na każdy temat to wolny kraj i każdy ma swoje zdanie i po trzecie jak to w dziwny sposób daj przykład bo ja nie rozumiem tego?

TAK, PSYCHOLOG Z 6 LETNIM STARZEM.
0

~Zajzajer~

• Grupa Goście

Napisano 15 styczeń 2009 - 15:32 #8

Wyświetl postUżytkownik JA dnia 15.01.2009, 00:23 napisał

TAK, PSYCHOLOG Z 6 LETNIM STARZEM.

Pisze się z 6 letnim Stażem :)
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 16 styczeń 2009 - 20:49 #9

Wyświetl postUżytkownik netalina dnia 14.01.2009, 20:43 napisał

nie wiem czy tylko psycholog rozwija takie tematy z tym problem ma wiele osób nie tylko kobiety ale one najczęściej kupuje się masowo w marketach rzeczy potrzebne i nie potrzebne bo jest promocja wyprzedaż a drugi prosty sposób to allegro och te kończące się aukcje dosłownie co minuta to jakaś super oferta

Ludzie we wszystko uwierzą. W sklepach nie ma i nie będzie żadnych promocji, gratisów i okazji.Za wszystko trzeba załacic i nikt nam nie dał i nie da nic za darmo.
0

~~cezar69~~

• Grupa Goście

Napisano 08 kwiecień 2009 - 10:06 #10

Wyświetl postUżytkownik JA dnia 13.01.2009, 01:59:06 napisał

No tak , w każdym sklepie promocje . (NIE WAŻNE ,że ta sama cena WAŻNY JEST NAPIS ;PROMOCJA".) Albo skoro jest - 80% to ile to kosztowało przed przeceną? Jedno wielkie oszustwo . Ale nie tylko kobiety się na to łapią , panowie wydają więcej!!!!
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Ultimate 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 600
  • Rejestracja 20-kwiecień 09

Napisano 20 kwiecień 2009 - 15:36 #11

Ja tam nie lubię zakupów chyba jak każdy facet, ale trochę jest żałosne dać się nabrać na promocję jakiegoś produktu. A najczęściej takimi osobami są głównie kobiety, które po pracy lub ze znajomymi idą na zakupy i kupują nie potrzebne ubrania itp.

Ta sprawa jednak dotyczy osób bardziej zamożnych i mniej odpowiedzialnych, bo osoba o mniejszym statusie budżetu nie będzie chodziła po sklepach i wydawała dużych ilości pieniędzy.
0

~JA~

• Grupa Goście

Napisano 20 kwiecień 2009 - 18:21 #12

PISZECIE O PROMOCJACH, A ZAKUPOHOLIZM TO NIE TYLKO PROMOCJE, ONE MAJĄ ALE NIEWIELE WSPÓLNEGO . JA KUPUJĘ CODZIENNIE, W SIECI I W DETALU. LUDZIE DOTKNIĘCI TYM PROBLEMEM GŁÓWNIE WYDAJĄ PIEBNIĄDZE W SIECI. ZAKUPY ZAKUPOHOLICZKI WCALE NIE OBEJMUJĄ SAMYCH PROMOCJI, WAŻNE ABY KUPIĆ DUŻO I CODZIENNIE. BRAK KONTYNUACJI ZAKUPOW DANEGO DNIA POWODUJE ZMIANY NASTROJU, BRAK DOBREGO SAMOPOCZUCIA , DO TEGO DOCHODZI SILNA CHĘĆ KUPIENIA CZEGOKOLWIEK. ZAKUPOHOLICZKA NIE LATA PO JARMARKACH CZY MAKOWSKIM NĘDZNYM ASORTYMENCIE, W TAKIM MIEŚCIE ZAKUPOHOLICZKA POPADŁABY W DEPRESJĘ.... Z JEDNEJ STRONY TO MIŁA "PRZYPADŁOŚĆ"...
0

~luki84~

• Grupa Goście

Napisano 11 maj 2009 - 10:44 #13

Drogie zakupoholiczki i zakupoholicy, proszę o pomoc w badaniu jakie przeprowadzam do swojej pracy mgr.
Na stronie http://www.ioz.pwr.w...kupy/index.html , są do wytpełnienia trzy ankiety, ostatnia dotyczy uzależnienia od zakupów. Badanie trwa ok 15min.

Z góry wielkie dzięki za poświęcony czas!
0

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych