Skocz do zawartości

• (6 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »

W oczekiwaniu na wyrok w sprawie Wejciecha G. wiadomo...

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 31 sierpień 2008 - 21:01 #41

Wyświetl postUżytkownik TO- tolerancyjny optymista dnia 31.08.2008, 21:24 napisał

Szczerze mówiąc wasze komentarze są tak żałosne, że słabo się robi.
Jesteście zgorzkniałymi zazdrośnikami. Jesteście sfrustrowanymi urzędasami. Jesteście biednymi prostaczkami.
Spójrzcie wokół - świat jest piękny. Czy to wiosna, zima, lato, a nawet jesień.
Spójrzcie jaka piękna jest makowska ziemia i gmina Płoniawy Bramura.
A wójt? - przecież facet naprawdę się stara. I ma wyniki.
Więc niech to jedno niefortunne zdarzenie, które mogło przytrafić się większości z was, albo waszych bliskich, nie przesłania ani radości życia, ani osiagnięć tej uroczej gminy i jej sprawnego wójta.
Pozdrawiam mieszkańców gminy, pozdrawiam samorządowców.

a jakby zabil ci Twoje dziecko po pijaku co bys wtedy powiedziała no co no co no co, prawo musi znaczyc prawo rozumiesz durny czlowieku
0

~TO- tolerancyjny optymista~

• Grupa Goście

Napisano 01 wrzesień 2008 - 20:27 #42

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 31.08.2008, 22:01 napisał

a jakby zabil ci Twoje dziecko po pijaku co bys wtedy powiedziała no co no co no co, prawo musi znaczyc prawo rozumiesz durny czlowieku

Właśnie dlatego, że prawo znaczy prawo nie wolno ci wyrokować o winie wójta - od tego jest niezawisły sąd, a nie pieniacz.
Właśnie dlatego, że prawo znaczy prawo nie wolno ci mnie obrażać - mam prawo mieć własne poglądy, a twoim obowiązkiem jest je uszanować.

A ponieważ ty sam nie szanujesz prawa, nie wymagaj więcej od innych niż sam wymagasz od siebie.
Nie spodziewam się przeprosin, gardzę takimi jak ty!
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 01 wrzesień 2008 - 21:17 #43

Wyświetl postUżytkownik TO- tolerancyjny optymista dnia 1.09.2008, 21:27 napisał

Właśnie dlatego, że prawo znaczy prawo nie wolno ci wyrokować o winie wójta - od tego jest niezawisły sąd, a nie pieniacz.
Właśnie dlatego, że prawo znaczy prawo nie wolno ci mnie obrażać - mam prawo mieć własne poglądy, a twoim obowiązkiem jest je uszanować.

A ponieważ ty sam nie szanujesz prawa, nie wymagaj więcej od innych niż sam wymagasz od siebie.
Nie spodziewam się przeprosin, gardzę takimi jak ty!

Jak smiesz tak mówic do mnie i mnie obrażać ja zapytałam , co bys powiedziąla gdyby zabił twoje dziecko no co pytałam ale nie mówilam ze jest winien tylko odpowidając na posty zapytałam ,z egdyby pijak zabil ci edziecko rozumiesz a nie twierdze ze pił tylko pisza tu osoby ze mial iles procent alkoholu/ czy to mozliwe ze tyle osob tu kłamie/ to na Boga jesli to prawda to jak mozna taka osobę bronić, jesli jest nawet dobrym pracownikiem , czy burmistrzem czy wójtem powinien ponieśc kare tu nic nie ma do rzeczy jego wspaniała praca.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 02 wrzesień 2008 - 11:17 #44

Myślę ,ze Płoniawy jako gmina nie są biedne a podwyżka wójtowi należała sie. !9 tys to nie taka wielka fortuna nie przesadzajcie.
0

~kłopotek~

• Grupa Goście

Napisano 02 wrzesień 2008 - 13:05 #45

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 2.09.2008, 12:17 napisał

Myślę ,ze Płoniawy jako gmina nie są biedne a podwyżka wójtowi należała sie. !9 tys to nie taka wielka fortuna nie przesadzajcie.

Myślę,że jesteś tępym durniem,bo piszesz głupoty
i podgrzewasz dyskusję,jakbyś był taki mądry to
byś zajrzał tam gdzie trzeba i napisałbyś prawdę,
żaden z wojtów w gminach do 15tys ludzi nie może
zarabiac tyle co piszesz,jak widac takich oszołomów
można łatwo skompromitowac.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 03 wrzesień 2008 - 02:57 #46

Szczerze gowno Wojta obchodzi co ludzie sobie o nim gadaja,bo nic nie moga zrobic on podpisuje papiery. Ujta Ujta Pocalujta w d>>>Wojta. I ci co sie tak podniecaja i wyzywaja wzajemnie na tym forum sa zenujacy
0

~płoniawiaczek~

• Grupa Goście

Napisano 08 wrzesień 2008 - 07:42 #47

Dużo sukcesów dla wójta w nowej pracy z młodzieżą w gimnazjum...
0

~nikt~

• Grupa Goście

Napisano 10 wrzesień 2008 - 22:07 #48

A zapytanie o karalność to w szkole nie obowiązuje?
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 11 wrzesień 2008 - 02:39 #49

Nie obowiązuje . Poza tym Pan wójt jest nie karany ,niewinny jak Dziewica Orleańska
0

~Kasia P.~

• Grupa Goście

Napisano 11 wrzesień 2008 - 15:39 #50

Jest wyrok? Uniewinnienie For sure
0

~Kasia P.~

• Grupa Goście

Napisano 11 wrzesień 2008 - 15:39 #51

Jest wyrok? Uniewinnienie For sure
0

~xxxxxxxx~

• Grupa Goście

Napisano 15 wrzesień 2008 - 15:36 #52

A dlaczego wójt gminy Płoniawy pracuje w gimnazjum??? Jakie sa powody takiej decyzji dyrekcji??

Czy wójt uznał ze podwyżkę dostał jeszcze za małą i trzeba dorobić????
0

~XXX~

• Grupa Goście

Napisano 16 wrzesień 2008 - 18:36 #53

Wiewiórki ćwierkają że 12 września w Sądzie Okr. w O-ce odbyła się sprawa Wojciecha G. Czy ktoś zna już kulisy sprawy, jest wyrok. Dziwi mnie panująca cisza. Widocznie wszyscy są zmęczeni lub wszystko utrzymywane jest w ścisłej tajemnicy. No i jeszcze ta przaca w gimnazjum bój się Boga.
0

~blacha~

• Grupa Goście

Napisano 16 wrzesień 2008 - 21:49 #54

Wyświetl postUżytkownik XXX dnia 16.09.2008, 19:36 napisał

Wiewiórki ćwierkają że 12 września w Sądzie Okr. w O-ce odbyła się sprawa Wojciecha G. Czy ktoś zna już kulisy sprawy, jest wyrok. Dziwi mnie panująca cisza. Widocznie wszyscy są zmęczeni lub wszystko utrzymywane jest w ścisłej tajemnicy. No i jeszcze ta przaca w gimnazjum bój się Boga.

Ale ty żałosny sensat jesteś. Opanuj emocje, na uniewinnienie wójta trzeba jeszcze poczekać. A to że uczy? Bardzo dobrze, wszak jest nauczycielem. A ty sensacji żądny internauto weź się do roboty zamiast puszczać ploty na forum.
0

~Płoniawiak~

• Grupa Goście

Napisano 17 wrzesień 2008 - 18:18 #55

Ciekaw jestem w jaki sposób godzi pracę w Gimnazjum z obowiązkami Wójta gminy. Czy wychodząc na lekcję wpisuje się w wyjścia i za te godziny nie dostaje wynagrodzenia z UG. Czy praca nauczyciela nie odbije się na jego działalności samorządowej, wszak nauczyciel ma wiele obowiązków przygotowaćsię do lekcji, sprawdzić klasówki.
0

~blacha~

• Grupa Goście

Napisano 18 wrzesień 2008 - 09:09 #56

Wyświetl postUżytkownik Płoniawiak dnia 17.09.2008, 19:18 napisał

Ciekaw jestem w jaki sposób godzi pracę w Gimnazjum z obowiązkami Wójta gminy. Czy wychodząc na lekcję wpisuje się w wyjścia i za te godziny nie dostaje wynagrodzenia z UG. Czy praca nauczyciela nie odbije się na jego działalności samorządowej, wszak nauczyciel ma wiele obowiązków przygotowaćsię do lekcji, sprawdzić klasówki.

A co ty sie tak martwisz? chcesz mu pomóc?
Wójt jest zdolnym człowiekiem. Widać to po sukcesach w jego gminie (no, może z wyjątkiem ciebie). Da więc sobie radę z dodatkowymi zadaniami.
0

~xxxxxxxxxx~

• Grupa Goście

Napisano 18 wrzesień 2008 - 09:27 #57

Uważam, że tak nie powinno być, że wójt zarabia w Urzędzie gminy i w godzinach pracy urzędu uczy jeszcze dzieci w gimnazjum. Rada Gminy powinna w takim razie obniżyć wójtowi pensje za nieprzepracowane godziny w gminie. Poza tym zastanawiam się jak rada gminy mogła podnieść pensje wójtowi który jest w trakcie sprawy w sądzie. To jest wręcz nie moralne i pokazuje jaka w tym urzędzie jest patologia władzy. Przykro na to wszystko patrzeć ale klika sie rozrasta widać w dosłownym tego znaczeniu. Pozdrawiam i naprawdę nie zycze wójtowi dłuższej kadencji. On na to porostu nie zasługuje. Takie jest moje prywatne zdanie zwykłego wyborcy. Pozdrawiam.
0

~TO- tolerancyjny optymista~

• Grupa Goście

Napisano 18 wrzesień 2008 - 21:34 #58

Wyświetl postUżytkownik xxxxxxxxxx dnia 18.09.2008, 10:27 napisał

Uważam, że tak nie powinno być, że wójt zarabia w Urzędzie gminy i w godzinach pracy urzędu uczy jeszcze dzieci w gimnazjum. Rada Gminy powinna w takim razie obniżyć wójtowi pensje za nieprzepracowane godziny w gminie. Poza tym zastanawiam się jak rada gminy mogła podnieść pensje wójtowi który jest w trakcie sprawy w sądzie. To jest wręcz nie moralne i pokazuje jaka w tym urzędzie jest patologia władzy. Przykro na to wszystko patrzeć ale klika sie rozrasta widać w dosłownym tego znaczeniu. Pozdrawiam i naprawdę nie zycze wójtowi dłuższej kadencji. On na to porostu nie zasługuje. Takie jest moje prywatne zdanie zwykłego wyborcy. Pozdrawiam.

A ja mam wręcz odwrotne zdanie. Wójt radzi sobie świetnie. Gmina kwitnie. Wójt znajduje czas na nauczanie dzieci w szkole - i bardzo dobrze. Sąd wyroku jeszcze nie wydał - nie ma więc żadnych przeszkód by podwyższyć mu pobory. Jesli wójt będzie nadal kandydował to ma mój głos, mojej rodziny i przyjaciół, a jest nas nie mało.
0

~gonrad~

• Grupa Goście

Napisano 19 wrzesień 2008 - 05:27 #59

Wyświetl postUżytkownik xxxxxxxxxx dnia 18.09.2008, 10:27 napisał

Jeśli tak jest w rzeczywistości, to wójt łamie prawo. Ustawa o samorządzie mówi o tym wyraźnie. Wójt jest osoba nadzorująca oświatę w gminie, więc nie może być jednocześnie pracownikiem oświaty. Bo wynikałoby z tego, że sam by siebie kontrolował. Jest tu po prostu sprzeczność interesów. Ale czyżby był na tyle niemądry, by sie w to pakować? Przecież kontrola Izby Obrachunkowej, czy tez NIK-u kiedyś to wyłapie.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 19 wrzesień 2008 - 12:57 #60

Wójt ma kasę na adwokatów i robi co chce. Rada gminy mu ja zapewnia dając kolejne podwyżki.
0

• (6 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych