Skocz do zawartości

• (10 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Uwagi do forum

Użytkownik nie jest zalogowany   rebus 

• Administrator
  • PipPipPip
  • Grupa Administratorzy
  • Postów 55
  • Rejestracja 22-sierpień 07

Napisano 06 grudzień 2007 - 23:00 #1

Witamy na nowym forum Tygodnika Ostrołęckiego.

Prawdopodobnie na początku będziecie potrzebować trochę czasu by przyzwyczaić się do nowego układu i zasad działania forum , jednak liczymy na waszą wyrozumiałość, ponieważ cierpliwość popłaci i po zaznajomieniu się z nowym forum zobaczycie jak wiele przyniesie wam korzyści.

Zachęcamy Was do rejestracji, bo dzięki niej będziecie mogli w pełni skorzystać z funkcjonalności forum:
  • nie będziecie musieli wpisywać kodów z obrazka przy dodawaniu nowego wpisu/komentarza
  • otrzymacie dostęp do własnego Panelu Kontrolnego
  • otrzymacie możliwość wysyłania wiadomości do innych użytkowników forum
  • otrzymacie możliwość dodania własnego avatara

Prosimy o komentarze i opinie na temat nowego forum, napiszcie co Wam się podoba, a nad czym jeszcze moglibyśmy popracować, żeby forum było dla Was bardziej przyjazne i łatwe w obsłudze.
0

~Andy~

• Grupa Goście

Napisano 04 styczeń 2009 - 12:36 #2

Wyświetl postUżytkownik rebus dnia 6.12.2007, 23:00 napisał

Prosimy o komentarze i opinie na temat nowego forum, napiszcie co Wam się podoba, a nad czym jeszcze moglibyśmy popracować, żeby forum było dla Was bardziej przyjazne i łatwe w obsłudze.

Uwaga zasadnicza. Może by ktoś zainteresował się działaniem tego forum.
W dziale "Uwagi do forum" od października widnieje spamerski wpis
http://forum.to.com....izap-t1326.html
i nikt tego nie zauważa.
Nie wyświetlają się emotikony.
To tylko pierwsze wrażenia z kilkuminutowej wizyty.
0

~Andy~

• Grupa Goście

Napisano 18 czerwiec 2009 - 23:02 #3

Uwag ciąg dalszy. Może najpierw redakcja TO nauczyłaby się zasad obowiązujących na forum.
Jakiś czas temu przy okazji wyborów jakiś cymbał napisał artykuł okraszając go straaasznie długim tytułem. W rezultacie próba zamieszczenia komentarza do artykułu kończyła się komunikatem informującym, że temat nie może przekraczać określonej liczby znaków.
Teraz ponownie. Mamy artykuł "Bezmyślna reforma edukacji! Zamiast zmniejszać różnice między uczniami, będzie je pogłębiać!". Próba zamieszczenie do niego komentarza kończy się komunikatem
Wystąpił błąd. Brak parametru kategoria.
Z takimi kwalifikacjami to paść świnie, a nie redagować gazetę.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Fallenangelv 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy zarejestrowani
  • Postów 2248
  • Rejestracja 12-październik 08

Napisano 19 czerwiec 2009 - 21:02 #4

Wyświetl postUżytkownik Andy dnia 19.06.2009, 00:02:17 napisał

Uwag ciąg dalszy. Może najpierw redakcja TO nauczyłaby się zasad obowiązujących na forum.
Jakiś czas temu przy okazji wyborów jakiś cymbał napisał artykuł okraszając go straaasznie długim tytułem. W rezultacie próba zamieszczenia komentarza do artykułu kończyła się komunikatem informującym, że temat nie może przekraczać określonej liczby znaków.
Teraz ponownie. Mamy artykuł "Bezmyślna reforma edukacji! Zamiast zmniejszać różnice między uczniami, będzie je pogłębiać!". Próba zamieszczenie do niego komentarza kończy się komunikatem
Wystąpił błąd. Brak parametru kategoria.
Z takimi kwalifikacjami to paść świnie, a nie redagować gazetę.

Dałeś czadu( w pozytywnym słowa tego znaczeniu) :lol: :lol:
Nie ten, kto z Tobą tańczy,nie ten, kto się z Tobą śmieje,lecz ten, kto z Tobą płacze jest Twoim Przyjacielem.
0

~Matura~

• Grupa Goście

Napisano 20 styczeń 2010 - 12:48 #5

Tu, na FORUM, brak oddzielnej kategorii "EDUKACJA". Maturzyści i gimnazjaliści mieliby wiedzę skomasowaną w jednym miejscu i to z kilku lat. Powrót do tych zagadnień byłby łatwiejszy, a inne, też ważne tematy, nie odpływałyby tak szybko w dół. To tylko moja sugestia, może innym to nie przeszkadza...
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Ultimate 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 600
  • Rejestracja 20-kwiecień 09

Napisano 20 styczeń 2010 - 17:26 #6

~Matura~ - Forum ma opcję wyszukaj, więc zawsze będzie można znaleźć tematy. Jeśli chodzi o różne arkusze egzaminacyjne itd. To jest dużo stron internetowych poświęconych tym zagadnieniom wystarczy poszukać - www.google.pl
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Eva 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 209
  • Rejestracja 21-styczeń 10

Napisano 18 marzec 2010 - 13:37 #7

~Matura~ i ~Ultimate~
każde z was na swój sposób ma rację. Ja osobiście nie lubię szukania, wolę mieć wszystko pod ręką.
Na stronie głównej forum są tematy mało aktywne, mam tu na myśli SPORT, a egzaminy maturalne i gimnazjalne to towar bardzo chodliwy więc idąc tokiem rozumowania ~Matury~ dobrze byłoby te zagadnienia umieścić pod jednym skomasowanym tytułem np. EDUKACJA, a może EGZAMINY czy NAUKA. A może sięgnąć po tytuł niekonwencjonalny, bardziej oryginalny np. SZKOŁA JEST FILMEM, bo jest - posłuchajcie:
- wf - "Szkoła przetrwania"
- historia - "Sensacje XX wieku"
- muzyka - "Jaka to melodia"
- godz.wych. - "Na każdy temat"
- test - "Milionerzy"
- poprawka - "Stawka większa niż życie"
- nowa uczennica w klasie - "Trędowata"
- ostatnia ławka - "Róbta co chceta"
- wycieczka szkolna - "Ostry dyżur"
- wakacje z rodzicami - "Familiada"
- korytarz w szkole - "Ulica sezamkowa"
- powrót taty z wywiadówki - "Wejście smoka".

Ciekawa jestem jakie zdanie na te zmiany mają sami uczniowie.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   agent_orange 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 3111
  • Rejestracja 29-grudzień 07

Napisano 18 marzec 2010 - 16:51 #8

Eva zapomnialas o religii :D :D :D Twoj ulubiony przedmiot :D
Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 18 marzec 2010 - 16:54 #9

Wyświetl postUżytkownik agent_orange dnia 18.03.2010, 16:51:44 napisał

Niech sie udziela na swoim forum parafialny.
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 3111

Napisano 18 marzec 2010 - 17:16 #10

Niech sie udziela gdzie chce ale niech nie robi z forum oazy :D
Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Fallenangelv 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 2248
  • Rejestracja 12-październik 08

Napisano 18 marzec 2010 - 18:56 #11

Wyświetl postUżytkownik Eva dnia 18.03.2010, 13:37:14 napisał

~Matura~ i ~Ultimate~
każde z was na swój sposób ma rację. Ja osobiście nie lubię szukania, wolę mieć wszystko pod ręką.
Na stronie głównej forum są tematy mało aktywne, mam tu na myśli SPORT, a egzaminy maturalne i gimnazjalne to towar bardzo chodliwy więc idąc tokiem rozumowania ~Matury~ dobrze byłoby te zagadnienia umieścić pod jednym skomasowanym tytułem np. EDUKACJA, a może EGZAMINY czy NAUKA. A może sięgnąć po tytuł niekonwencjonalny, bardziej oryginalny np. SZKOŁA JEST FILMEM, bo jest - posłuchajcie:
- wf - "Szkoła przetrwania"
- historia - "Sensacje XX wieku"
- muzyka - "Jaka to melodia"
- godz.wych. - "Na każdy temat"
- test - "Milionerzy"
- poprawka - "Stawka większa niż życie"
- nowa uczennica w klasie - "Trędowata"
- ostatnia ławka - "Róbta co chceta"
- wycieczka szkolna - "Ostry dyżur"
- wakacje z rodzicami - "Familiada"
- korytarz w szkole - "Ulica sezamkowa"
- powrót taty z wywiadówki - "Wejście smoka".

Ciekawa jestem jakie zdanie na te zmiany mają sami uczniowie.

:blink: :blink:
Nie ten, kto z Tobą tańczy,nie ten, kto się z Tobą śmieje,lecz ten, kto z Tobą płacze jest Twoim Przyjacielem.
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 3111

Napisano 18 marzec 2010 - 19:47 #12

Fakt Fallen :D Poziom podstawowki :D
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 18 marzec 2010 - 21:07 #13

Wyświetl postUżytkownik agent_orange dnia 18.03.2010, 19:47:53 napisał

Fakt Fallen :D Poziom podstawowki :D

Mnie to wyglada na jakis wyprany mozg klasztorny. lub tp organizacje religijna :D
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 209

Napisano 19 marzec 2010 - 20:09 #14

Wyświetl postUżytkownik agent_orange dnia 18.03.2010, 16:51:44 napisał

Wyświetl postUżytkownik agent_orange dnia 18.03.2010, 17:16:32 napisał

Niech sie udziela gdzie chce ale niech nie robi z forum oazy :D

Masz sokoli wzrok, dobrze wypatrzyłeś.
Jeżeli czujesz sentyment do tego przedmiotu to dopasuj coś konkretnego, ale tak życzliwie, bez arogancji i rzucania mięsem, tak dla dobrej zabawy.
Cóż, religii w szkole nie miałeś, za to teraz ją bardzo "rozpieszczasz", ale uważaj, bo od intensywnego myślenia można dostać żylaków mózgu, a wtedy droga do sklerozy będzie już prosta.
A j.polski, matma....cię nie interesują?

Jeżeli dobrze rozumiesz pojęcie "oaza", a to pojęcie z podstawówki, to nie podkładaj go pod całe forum.
Tam gdzie jest woda, czysta woda, tam jest życie. Oaza to miejsce o bujnej roślinności na obszarze pustyń i półpustyń. Takie jałowe obszary tu na forum też występują i bardzo dobrze, że wśród wielu różnych, czasami pustych, bez sensu, bez życia wypowiedzi rodzą się takie, które można nazwać
oazami czystego słowa.
0

~Nazwa użytkownika~

• Grupa Goście

Napisano 19 marzec 2010 - 20:40 #15

Wyświetl postUżytkownik Eva dnia 19.03.2010, 20:09:46 napisał

Jeżeli czujesz sentyment do tego przedmiotu to dopasuj coś konkretnego, ale tak życzliwie, bez arogancji i rzucania mięsem, tak dla dobrej zabawy.
Cóż, religii w szkole nie miałeś, za to teraz ją bardzo "rozpieszczasz", ale uważaj, bo od intensywnego myślenia można dostać żylaków mózgu, a wtedy droga do sklerozy będzie już prosta.

Jeżeli dobrze rozumiesz pojęcie "oaza", a to pojęcie z podstawówki, to nie podkładaj go pod całe forum.
Tam gdzie jest woda, czysta woda, tam jest życie. Oaza to miejsce o bujnej roślinności na obszarze pustyń i półpustyń. Takie jałowe obszary tu na forum też występują i bardzo dobrze, że wśród wielu różnych, czasami pustych, bez sensu, bez życia wypowiedzi rodzą się takie, które można nazwać
oazami czystego słowa.

Wszedzie Cie diabli przyniosa z tymi swoimi madrosciami.
0

~Wpisz swój nick~

• Grupa Goście

Napisano 19 marzec 2010 - 23:37 #16

Wyjątkowo smutnie, spuentowałeś. Agent czy Feli może mieć problemy z interpretacją EVA, ale ty masz jakoś obsesję?
0

~Idol~

• Grupa Goście

Napisano 29 marzec 2010 - 21:47 #17

Ultimata, Fallenangelv, co się dzieje gdzie jesteście?
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 3111

Napisano 30 marzec 2010 - 11:31 #18

Wyświetl postUżytkownik Eva dnia 19.03.2010, 22:09:46 napisał

oazami czystego słowa.

Eva zastanow sie powaznie co ty wypisujesz. Widzialem oazy na wlasne oczy i wiem co
to jest wiec moze te wyjasnienia zostaw dla mlodszego rodzenstwa. Sadze ze to forum
powstalo po to by wymieniac poglady. Fakt ze jestem ateista sprawia ze nie interesuje
mnie (i nie tylko) twoja ewangelizacja uzytkownikow forum. Kazdy ma jakies przekonania,
ale nie robmy z tego miejsca katolickiego bunkru gdzie wierzacy bezpodstawnie
"ostrzeliwuja" tych ktorzy nie wierza. Chyba kazdy ma prawo do wlasnych przekonan, a
mieszanie boga w dyskusje na temat uwag do forum jest najdelikatniej mowiac nie na miejscu.

Użytkownik agent_orange edytował ten post 30 marzec 2010 - 12:10

0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 209

Napisano 30 marzec 2010 - 21:56 #19

agent_orange
Stop, stop, chwileczkę, wróć...
To, że jestem kobietą to nie znaczy, że ci wszystko wolno. Są mężczyźni, którzy zamiast przyznać się do błędu wolą poszukać kozła ofiarnego, by wybielić własne ego. Pragnę w tym miejscu przypomnieć, iż kobiety nie gęsi iż swój honor mają i w maliny nie dadzą się wpędzić.
Wróć do góry i to co napisałeś pod moim adresem racz przypisać sobie.
Zamiast bunkru, jak to określiłeś, starajmy się tworzyć miłą, przyjazną atmosferę dla obydwu stron pozostając jednocześnie przy swoich przekonaniach.
Targanie Kościołem przy każdej nadarzającej się okazji / moja osoba też jest taką okazją/, a robisz to bardzo często, to dopiero jest nie na miejscu.
Każdy ma własny punkt widzenia, tak pisze jak widzi.
Nasze postrzeganie świata jest inne, bo też inne są nasze poglądy i nikt tu do ciebie nie "strzela" i nie błaga o składanie rączek do tego w co nie wierzysz, a jedynie prostuje herezje zniekształcające obraz tego świata.
Prawdziwy ateista ma w nosie sprawy wiary i nie czepia się takich tematów. Jeżeli od wielu lat nie wierzysz , to skąd raczysz wiedzieć co jest ewangelizacją a co nie. Pożyjemy, zobaczymy czy ze swoimi poglądami wytrwasz do starości. Życie mówi co innego i daje na to dowody.

Teraz na twoją prośbę deko ewangelizacji czyli czystej prawdy:
"Ateizm prowadzi do nieludzkości, negacja Boga prowadzi do negacji człowieka". Twoim zdaniem, tu na tym forum nie ma dla mnie miejsca. Przesadzasz z takimi wpisami. Róbmy swoje - tak będzie najlepiej.
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 3111

Napisano 31 marzec 2010 - 10:51 #20

Eva jak moze zauwazylas niektorzy sadza ze nie jestes kobieta, ale to teraz nieistotne.
Wybielam sie??? A z czego jesli mozna spytac ??? Ze bronie swojego zdania?
I plizzzz nie pisz mi o honorze bo widze ze znasz ten termin tylko z definicji.
Mam chyba prawo nie lubic kosciola i nie wierzyc w tego twojego calego boga.
Czy to karalne? A moze powinienem splonac na stosie jako stary heretyk?
I jeszcze jedno. Nie tlumacz mi jak wyglada prawdziwy ateista poniewaz jak
mniemam wedlug twojego moherowego swiatopogladu mam rogi, widly i ogon :D :D :D
Co do forum to jest tu miejsce dla kazdego tylko jak zauwazylas wiekszosci nie pasuje
twoj katolicki fundamentalizm, a jak ktos kiedys powiedzial: " nadgorliwosc jest gorsza
od faszyzmu". Wez to sobie do serducha, a czy ja wytrwam ze swoimi pogladami do starosci?
Tak...moge cie tu oficjalnie zapewnic ze wytrwam. Ateizm jest u mnie wrodzony i nie jest
to chwilowy kaprys. Dodam rowniez ze jestem apostata wiec z organizacja koscielna
mam tyle wspolnego co ty z tolerancja.

Użytkownik agent_orange edytował ten post 31 marzec 2010 - 10:52

0

• (10 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych