Skocz do zawartości

Pokaż nam swój ogród :: zobacz komentowany artykuł

~Marta~

• Grupa Goście

Napisano 03 lipiec 2009 - 11:47 #1

Idealny konkurs dla SNOBÓW. Proponuje jeszcze dać fotki domu no i auta gdzieś w tle, zeby wszyscy widzieli ile mam kasy.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Fallenangelv 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy zarejestrowani
  • Postów 2248
  • Rejestracja 12-październik 08

Napisano 03 lipiec 2009 - 14:51 #2

Wyświetl postUżytkownik Marta dnia 3.07.2009, 12:47:36 napisał

Idealny konkurs dla SNOBÓW. Proponuje jeszcze dać fotki domu no i auta gdzieś w tle, zeby wszyscy widzieli ile mam kasy.

Bo ogród trzeba lubić-jak lubię.
Najgorzej jak człowiek nie ma pasji.................................... i potrafi tylko narzekać.
Nie ten, kto z Tobą tańczy,nie ten, kto się z Tobą śmieje,lecz ten, kto z Tobą płacze jest Twoim Przyjacielem.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 03 lipiec 2009 - 15:23 #3

Wyświetl postUżytkownik Marta dnia 3.07.2009, 12:47:36 napisał

Marta calkowicie sie z Toba zgadzam.O to wlasnie caly czas chodzi i taki jest cel tego konkursu "zeby sasiada z zazdrosci krew zalala,albo zeby mu watroba zaczela gnic"
0

~Dziadek z Wer-machtu~

• Grupa Goście

Napisano 03 lipiec 2009 - 15:29 #4

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 3.07.2009, 16:23:13 napisał

Marta calkowicie sie z Toba zgadzam.O to wlasnie caly czas chodzi i taki jest cel tego konkursu "zeby sasiada z zazdrosci krew zalala,albo zeby mu watroba zaczela gnic"

No właśnie czyżby zazdrość? :lol: .
Kup roślinę i posadz i pochwal się a nie pół litra czystej .
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 03 lipiec 2009 - 15:37 #5

Wyświetl postUżytkownik Dziadek z Wer-machtu dnia 3.07.2009, 16:29:40 napisał

No właśnie czyżby zazdrość? :lol: .
Kup roślinę i posadz i pochwal się a nie pół litra czystej .

a co Ty wyjezdzasz z" pol lita czystej"Masz rozeznanie ile kosztuje utrzymanie ogrodu i czy wszystkich ludzi na to stac?Wydaje mi sie ,ze kazdy chcialby miec ladny ogrod jednak nie kazdy ma na to fundusze.
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 2248

Napisano 03 lipiec 2009 - 15:47 #6

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 3.07.2009, 16:37:31 napisał

a co Ty wyjezdzasz z" pol lita czystej"Masz rozeznanie ile kosztuje utrzymanie ogrodu i czy wszystkich ludzi na to stac?Wydaje mi sie ,ze kazdy chcialby miec ladny ogrod jednak nie kazdy ma na to fundusze.

A może by tak samemu rękawy zakasać i zwiąść się do roboty.
Jak się chce to można wszystko zrobić.Nie mówię o cudach w ogrodzie ale o jako takim początku-póżniej samo jakoś pójdzie.Kupuj małe sadzonki-urosną a nie jak niektórzy chcą od razu po dwa metry taki kosztuje dużo.
Mam rozeznanie, wszystko zrobiłem sam-wiele godzin pracy w ogrodzie który przypominał poligon.Kupowałem sam rośliny odmawiając sobie np: wypadu gdzieś tam czy kupno kolejnego zbędnego bubla-stary telefon, komputer też nie nowoczesny mam itp.Parę okazów dostałem-odwdzięczam się tym samym po latach.
Pięć lat , ponad 6 tysięcy zł i kupę roboty.
I jestem zadowolony.Chciec to móc.
Pozdrawiam:)
Nie ten, kto z Tobą tańczy,nie ten, kto się z Tobą śmieje,lecz ten, kto z Tobą płacze jest Twoim Przyjacielem.
0

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 2248

Napisano 03 lipiec 2009 - 15:49 #7

Potrzebna pomoc-zajrzyj.
http://forumogrodnicze.info/index.php
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 03 lipiec 2009 - 16:29 #8

Wyświetl postUżytkownik Fallenangelv dnia 3.07.2009, 16:47:35 napisał

A może by tak samemu rękawy zakasać i zwiąść się do roboty.
Jak się chce to można wszystko zrobić.Nie mówię o cudach w ogrodzie ale o jako takim początku-póżniej samo jakoś pójdzie.Kupuj małe sadzonki-urosną a nie jak niektórzy chcą od razu po dwa metry taki kosztuje dużo.
Mam rozeznanie, wszystko zrobiłem sam-wiele godzin pracy w ogrodzie który przypominał poligon.Kupowałem sam rośliny odmawiając sobie np: wypadu gdzieś tam czy kupno kolejnego zbędnego bubla-stary telefon, komputer też nie nowoczesny mam itp.Parę okazów dostałem-odwdzięczam się tym samym po latach.
Pięć lat , ponad 6 tysięcy zł i kupę roboty.
I jestem zadowolony.Chciec to móc.
Pozdrawiam:)

Nie kazdy ma tak dobrze jak Ty.Ja pracuje 10 godzin dzienne 6 dni w tygodniu,dojazd do pracy, po drodze jakies zakupu 2 godziny tj,12 godzin.zostaje mi troche wolnego w niedziele i to nie zawsze.W niedziele kosze trawe ,ale sasiedzi na mnie zle patrza ale mam to gdzies.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   agent_orange 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 3111
  • Rejestracja 29-grudzień 07

Napisano 06 lipiec 2009 - 10:44 #9

A ja bym nie generalizowal i juz na pewno nie przychylam sie do opini Marty ze piekny ogrod to snobistyczne zajecie. Marto zycze ci poszerzenia horyzontow myslowych poniewaz wszystko zalezy od podejscia. Zgodze sie ze sa ludzie ktorzy wynajmuja typu "garden design" i placa ciezkie pieniadze za to zeby sasiadom "gul skoczyl", ale to sa tylko nieliczne chwasty. Cenie natomiast ludzi ktorzy kochaja swoj ogrod i poswiecaja mu kazda wolna chwile. I to nie ma nis wspolnego ze snobizmem. To w pewnego rodzaju sposob na zycie i wcale nie ma co skakac do oczu ludziom ktorzy lubia to co robia. Zawisc to taka typowa polska cecha narodowa.
Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.
0

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych