Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Mistrzowie sztuk walki w Wyszkowie Dotyczy środowiska sztuk walk w Wyszkowie

~bolo~

• Grupa Goście

Napisano 08 październik 2008 - 18:13 #21

No, korzyść taką, że dobrze potrenujesz. A co do porównywania to owszem , nie ma sensu porównywać kung-fu do kyokushin.
0

~kyok - fan~

• Grupa Goście

Napisano 08 październik 2008 - 18:23 #22

A dużo was tam trenuje? Słyszałem, że nie za wiele. Ile się płaci za treningi? Może wpadniecie do nas na trening? :)
0

~marko~

• Grupa Goście

Napisano 08 październik 2008 - 18:30 #23

a ja chodze na karate 2 lata i uważam że jest bardzo fajnie. Dużo ludzi chodzi na sekcję i jest z kim powalczyć, jest mata, worki, tarcze i gromade innego sprzętu a zawodnicy , którzy jeżdżą na zawody to nawet kimona dostają od klubu. A co robicie na kung-fu? macie jakiś sprzęt? w jakich grupach trenujecie?
0

~~xxD~~

• Grupa Goście

Napisano 08 październik 2008 - 19:51 #24

Właśnie co do kung-fu jaki tam przedział wiekowy jest i rekrutacja otwarta?
A tak swoja drogą to chyba jakiś mały klubik jest ?
0

~Łukasz~

• Grupa Goście

Napisano 09 październik 2008 - 13:08 #25

No to tak jak pisalem wczesniej treningi sa we wtorki i piatki o godz 17:00 , w zasadzie to nie jest czyste kung fu tylko bardziej mix sztuk walk ustawiony pod ulice ale tak aby kazdy mogl znalezc tam cos dla siebie. Podczas treningow panuje przyjazna atmosfera, kazdy chetnie pomaga i doradza jesli jest taka potrzeba a co do grupy wiekowej to sa u nas dzieci juz od 7 roku zycia jak i osoby po 40stce. Sprzet mamy czyli zestawy ochraniaczy do sparingow + tarcze itp.
Co do tego czy to maly klubik bym polemizowal. Kiedys bylismy znani jako "Polska Unia Kung-fu" a teraz jestesmy jako "Międzynarodowa Federacja Sportow i Sztuk Walk Budo" (IBDF), a sekcja jest tylko jedna z wielu w polsce i za granica. Organizujemy wyjazdy do innych sekcji oraz ludzie z innych sekcji przyjezdzaja do nas, organizowane sa zjazdy szkoly(zjazd ludzi z calej polski i zza granicy gdzie czesto zapraszani sa mistrzowie z calego swiata) gdzie mozna wspolnie pocwiczyc, powalczyc i powymieniac sie doswiadczeniami. Czesto takze jezdzimy na zawody i organizujemy wyjazdy za granice do innych klubow i szkol.

@Bolo - korzysc ze dobrze potrenuje ( ?! ), a na jakiej podstawie uwazasz ze u nas jest inaczej? Najpierw polecam przyjsc i zobaczyc, pocwiczyc razem z nami a potem zaczac sie wypowiadac na ten temat, chociaz mimo to zgadzam sie z Toba ze nie ma sensu porownywac kung-fu i kyokushin.

Miedzynarodowa Federacja Sportów i Sztuk Walki Budo

jak dla mnie temat robi sie "niezdrowy" wiec zapraszam do nas na treningi, pocwiczyc, porozmawiac, a dopiero potem komentowac. Jak komus nie pasuje to nic na sile.

Pozdrawiam.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 02 listopad 2008 - 18:16 #26

Wyświetl postUżytkownik §ławek dnia 3.10.2008, 18:52 napisał

Chodzę na treningi Kung-fu w Ostrowi i tak jak pisze Łukasz,są one na wysokim poziomie.Nie żebyśmy byli najlepsi,albo co,ale zachęcam do takich treningów nie tylko w Ostrowi,ale i w Wyszkowie i Warszawie.Wtedy dopiero można wyrażać opinie.

Jakie kung- fu? Skoro do trenera zwracacie się po Japońsku Sempai i stopnie też macie japońskie kyu i dan, a kung- fu to sztuka walki rodem z Chin?
Wiesz jak to jest? Zapewne gościunio liznął Kyokushinu, poczytał o BJJ i Judo i sobie założył "kung- fu
"
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 02 listopad 2008 - 18:21 #27

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 2.11.2008, 18:16 napisał

Jakie kung- fu? Skoro do trenera zwracacie się po Japońsku Sempai i stopnie też macie japońskie kyu i dan, a kung- fu to sztuka walki rodem z Chin?
Wiesz jak to jest? Zapewne gościunio liznął Kyokushinu, poczytał o BJJ i Judo i sobie założył "kung- fu
"

Taką sztukę walki, to może sobie każdy założyć, jak te wasze king-kong-fju, bo naprawdę nazwy kung- fu, a tym bardziej wu- shu to wy używać nie powinniście.
0

~karateka~

• Grupa Goście

Napisano 14 listopad 2008 - 02:01 #28

No, więc chyba ktoś poruszył sedno sprawy.Ani karate, ani kung-fu. A wspomniał ktoś , że wasz mistrz z tej waszej "miedzynarodowej" :) federacji ma już 9 dan ? Cosik mi się zdaje, że kolekcjoner stopni z niego.
0

~bolo~

• Grupa Goście

Napisano 18 listopad 2008 - 23:29 #29

A miało być o mistrzach z Wyszkowa a nie z Ostrowi. Co możecie o nich napisać? Jakie są kluby w Wyszkowie?
0

~koleś~

• Grupa Goście

Napisano 01 grudzień 2008 - 21:38 #30

Pewnie w Ostrowi jest ciekawiej niż Wyszkowie , heheheehe! Ale ja też słyszałem, że ten cały mistrz king-kong-fu to ma 10 dana , i że sam sobie go nadał. cos mi się wydaje, że całe to międzynarodowe centrum sztuk walki z centrum w Wyszkowie to jakaś lipa. Heheheehee!
0

~sly~

• Grupa Goście

Napisano 16 maj 2009 - 17:35 #31

Wyświetl postUżytkownik koleś dnia 1.12.2008, 22:38:04 napisał

Pewnie w Ostrowi jest ciekawiej niż Wyszkowie , heheheehe! Ale ja też słyszałem, że ten cały mistrz king-kong-fu to ma 10 dana , i że sam sobie go nadał. cos mi się wydaje, że całe to międzynarodowe centrum sztuk walki z centrum w Wyszkowie to jakaś lipa. Heheheehee!

0

~sly~

• Grupa Goście

Napisano 16 maj 2009 - 17:50 #32

Jeśli ktoś chce się nauczyć sztuki walki nie jest mu potrzebny do tego mistrz z 9 danami, należe do w/w federacji w Wyszkowie mój trener nie posiada takiego stopnia. Stopień mistrza nie zrobi z ciebie zawodnika tylko ty sam. Jeśli będziesz się przykładał do zajęć i systematycznie ćwiczył dojdziesz do swego celu. Trenerami boksu nie są mistrzami świata na emeryturze. Zależy jak poprowadzą zawodnika i jak zawodnik będzie odbierał jego nauki. Ktoś wcześniej napisał, że mistrz z Wyszkowa to kolekcjoner stopni oczywiście pisząc takie bzdety nie wie że ćwiczy już 20 parę lat i do tych stopni doszedł ciężką pracą. na wszystkim wydaje się, że takie stopnie mogą mieć tylko japończycy bo tak w filmach było. Panowie mamy już inny wiek. Szkoły walki tak jak wszystko przekształciły się na style skuteczne do walki na ulicach. Już jest mało szkół które ćwiczą typowe karate. Nikt tam już nie chce chodzić. Wszyscy już chcą trenować parter załatwić przeciwnika jak najszybciej i skutecznie. Sztuki walki zostały przekształcone tak aby zachęcić wszystkich do uczęszczania na zajęcia. Czy to jest federacja w Wyszkowie czy też w Pcimiu Dolnym nazwy mają różne ale podobne techniki ćwiczą. W ostatnich latach weszły do telewizji walki w klatce a następnie zorganizowano zawody w różnych federacjach w technikach brutalnych tam gdzie jest więcej krwi jest więcej oglądalności. Taka walka jest bardziej popularna. Wszyscy chcą to ćwiczyć. Na konieć chciałbym napisaćjeśli chcesz kogoś krytykować to najpierw sprawdz jego umiejętności
0

~?~

• Grupa Goście

Napisano 16 maj 2009 - 21:38 #33

Szkoda, że sobie wzajemnie dokuczacie i licytujecie się. Uważam, że ważne jest to żeby ruszać się. Jeśli ktoś ma aspirację do bycia mistrzem, to super i należy takich ludzi wspierać. A mnie cieszy fakt, że są zapaleńcy zarówno w Wyszkowie jak i w Ostrowi chętni do prowadzenia sekcji, klubów etc. Jeżeli uważamy sport za coś ważnego, to go wspierajmy a nie kompromitujmy się głupimi dyskusjami i docinkami. Jakie to ma znaczenie, czy ktoś trenuje karate, boks, biegi, pływanie etc.? Mnie cieszy to, kiedy spotykam się z ludźmi lubiących ruch i zawsze jestem pełen optymizmy, że oni są wstanie mobilizować kolejnych młodych ludzi do wysiłku.

Zachęcam do aktywności fizycznej a nie do drwienia z siebi na wzajem. Pozdrawiam,
0

~tak~

• Grupa Goście

Napisano 31 sierpień 2009 - 14:43 #34

Wyświetl postUżytkownik ~xxD~ dnia 8.10.2008, 20:51:11 napisał

Właśnie co do kung-fu jaki tam przedział wiekowy jest i rekrutacja otwarta?
A tak swoja drogą to chyba jakiś mały klubik jest ?

0

~kolo~

• Grupa Goście

Napisano 01 wrzesień 2009 - 15:36 #35

owszem, mały. Nic tam nadzwyczajnego sie nie dzieje.
0

~instruktorzy~

• Grupa Goście

Napisano 06 wrzesień 2009 - 10:30 #36

Zapraszamy na treningi do naszych sekcji. Informacje na www.karate-ostrow.pl
0

~kolo~

• Grupa Goście

Napisano 10 wrzesień 2009 - 11:03 #37

Wyświetl postUżytkownik sly dnia 16.05.2009, 18:50:15 napisał

Jeśli ktoś chce się nauczyć sztuki walki nie jest mu potrzebny do tego mistrz z 9 danami, należe do w/w federacji w Wyszkowie mój trener nie posiada takiego stopnia. Stopień mistrza nie zrobi z ciebie zawodnika tylko ty sam. Jeśli będziesz się przykładał do zajęć i systematycznie ćwiczył dojdziesz do swego celu. Trenerami boksu nie są mistrzami świata na emeryturze. Zależy jak poprowadzą zawodnika i jak zawodnik będzie odbierał jego nauki. Ktoś wcześniej napisał, że mistrz z Wyszkowa to kolekcjoner stopni oczywiście pisząc takie bzdety nie wie że ćwiczy już 20 parę lat i do tych stopni doszedł ciężką pracą.

Sprawdziłem na waszej stronie internetowej, 9 toan, sprawdziłem też co oznacza słowo toan - inaczej dan, używane w różnych szkołach i klubach, możesz sprawdzić w google. 9 toan czyli dan to to baaardzo wysoki stopień. Wasz mistrz niech napisze za co otrzymał takie wyróżnienie :) . Znani mistrzowie, uznani na całym świecie mają o wiele niższe stopnie. 10 danów praktycznie nie ma. 9 danów jest kilka. No i jak się okazuje w Wyszkowie też jest taki rodzynek :) Znani są też tak zwani kolekcjonerzy danów tak jak twórca tyga karate. On ma ze 20 tytułów. Wydaje mi się, że mistrz wyszkowski wyzbył się hamulców etycznych. Po każdej wycieczce do Chin przyszywa sobie kolejną belkę? Hahahahahaha!!!
0

~instruktorzy~

• Grupa Goście

Napisano 15 wrzesień 2009 - 00:09 #38

zapraszamy na treningi w Wyszkowie. LO im.CK.Norwida w Wyszkowie, wtorki i piątki 17:30. Karate kyokushin
0

~karateka~

• Grupa Goście

Napisano 29 październik 2009 - 23:57 #39

sezon na karate rozpoczęty. zapiszcie swoje dziecko na treningi.
0

~Janek~

• Grupa Goście

Napisano 26 grudzień 2009 - 12:47 #40

Walka wręcz i samoobrona Israeli Krav Maga w Wyszkowskim Ośrodku Sportu i Rekreacji!!

W WOSiR (ul. Geodetów 45) prowadzone są zajęcia walki wręcz i samoobrony Israeli Krav Maga Krzysztofa Sawickiego. Zajęcia dla grupy początkującej odbywają się we wtorki i czwartki o 17.30 w części Hali Sportowej WOSiR (w sali tanecznej), zapisy bezpośrednio na zajęciach u instruktora prowadzącego, pierwsze zajęcia są bezpłatne, serdecznie zapraszamy!!
0

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych