Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Matury 2008 - dziś język polski :: zobacz komentowany artykuł

~angelika~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:35 #1

JAK PO MATURCE ??? MOIM ZDQANIEM PIERWSZA CZĘŚĆ ŁATWA, GORZEJ Z WYPRACOWANIEM!!! PISAŁAM TEMAT DRUGI, UWAŻAM ŻE W PODANY FRAGMENT NIE BARDO MIAŁ SIĘ DO TEMATU. CO SĄDZICIE???
0

~ANKA:))~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:43 #2

hej, ja też pisałam temat drugi i tu mogę przyznać że nic nie mogłam wywnioskować, tylko te główne oklepane uczucia, ze kocha i matrtwi isę o ojca, a do wokulskiego nic ne czuje... etc!. a fakt tekscik ze zrozumieniem nawet prosty!
0

~Sylwia~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:43 #3

Pisałam rozszerzoną ... czytanie ze zrozumieniem - tragedia ... już nic nie wiem ... pisałam 2 temat i też nie wiem <_<
0

~viioollllaa~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:44 #4

Ja sie nie wypowiadam tak ciezko jeszcze nigdy nie bylo:( nie zdam na 110000000000%
0

~Asia ^^~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:44 #5

Hehehe Lalka B. Prusa masakryczny temat ale go wybrałam lepsze to nic ta Oda :P
Text zrodłowy tez niczego sobie miałam kłopot z okresleniem stylu funkcjonalnego -.-
0

~Sandrusia~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:45 #6

Ja się zgadzam z przedmówczynią. fragment do drugiego tematu niewiele miał wspólnego z nim. Ja pisałam temat pierwszy... Wolę poezję ^^
0

~monika~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:46 #7

ja też pisałam 2 temat i masz racje andzelika nie bardzo on pasował do tematu trochę głupi był i nie wiem czy napisałam na temat :/ :(
0

~She~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:48 #8

Boże ludzie podstawe z palcem w tylku mozna zdac .... Wy chyba nigdy arkusza rozszerzonego nie widzieliscie ...
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:49 #9

ja pisałam 2 temat napiałam o tej karcie że ona zwiastuje los Izabeli
0

~truskawa~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:54 #10

w sumie to tekst był w miare prosty, łatwy w odbiorze, ale fragmenty na wypracowanie masakryczne, oczywiście pisałam z Lalki ale stwirdzam fakt że lałam wode jak sie da
0

~syla~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 11:55 #11

popieram ze czesc pierwsza dosyć łatwa ale tematy trudne tez wybrałam temat 2 ale fragment nic prawie niemowil bezsensu
0

~jefi~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:04 #12

Tekst źródłowy był taki dość...wybralam naturalnie 2 temat..ale przyznam ,ze opieralam sie glownie na wiedzy z lektury..opisalam łęcką,ale raczej nie na podstawie fragmentu i to mnie martwi..stosunek do wokulskiego byl oczywisty,ale stosunek do ojca?? chyba źle to ujełam...poza tym nie wspomnialam o tej karecie..;/ a chyba bylo to istotne..;/
0

~karola~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:07 #13

rozszerozny polski K*** kto ukladal te pytania?!.... jak zdam to bedzie dobrze, licze tylko na punkty za wypracowanie, bo z czytania nic pewnie mi nie uznaja.. tak jak reszcie 40 osob co pisalo rozszerzenie w mojej szkole;/.. Czytanie wg mnie bylo za trudne.. wiekszosc osob robila je w 2 godizny;/.. a tylko godizna na wyrpacowanie..;/. Chore!!! za malo czasu wg mnie, probna była banalna!!!!...

Żal;/.
0

~Funiu~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:08 #14

macie racje jestem takiego same go zdania jak Wy . Pierwsza czesc byla bardzo latwa, z drugiej czesci wybralem teamat drugi ciezko bylo cos zanalizowac, text wogole bez sensu i tez sie odnioslem do tej karty i do tego ze stoja na krawedzi przepasci .... e
0

~Krzysiek1998~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:08 #15

No tekst do czytania był w miarę prosty ja pisałem temat pierwszy Lalki nie czytałem nie miałem pojęcia a wiersze jakoś tam opisałem>
wiecie może gdzie w necie są te arkusze z odpowiedziami??
0

~gosk20123~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:10 #16

kurcze no trudno bylo,pierwsza czesc w miare spoko ale te wypracowania to porazka
0

~Asia~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:11 #17

Co wy mówicie przecież w tekście był opisany jej sen,to jak on wam nie mógł nic mówić? Chodziło głównie o to,że Izabela bała się Wokulskiego bo ją otaczał,ze posiadał pieniądze które uratowały by ich z długów. Ojaca kochała po zapewnił jej luskus,wykształcenie i takie tam :)
0

~Ewelina~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:15 #18

Wyświetl postUżytkownik Asia dnia 5.05.2008, 12:11 napisał

Co wy mówicie przecież w tekście był opisany jej sen,to jak on wam nie mógł nic mówić? Chodziło głównie o to,że Izabela bała się Wokulskiego bo ją otaczał,ze posiadał pieniądze które uratowały by ich z długów. Ojaca kochała po zapewnił jej luskus,wykształcenie i takie tam :)

0

~Marta~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:18 #19

do asia-------->masz racje tekst o lalce byl latwiejszy i mozna bylo z niego sporo wywnioskowac jesli obie myslimy o tym kluczu podobnie-bo tez tak napisalam jak ty to BEDZIE DOBRZE:) MUSI BYC!! powodzienia jutro
0

~ktośśś~

• Grupa Goście

Napisano 05 maj 2008 - 12:21 #20

a kto pisał rozszerzoną? który temat?
strrraszna była ; |
0

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3