Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Ksiądz Isakowicz - Zaleski przyjedzie do Ostrołęki :: zobacz komentowany artykuł

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 20:30 #21

Wstyd dla Muzeum Kultury Kurpiowskiej ,ze umozliwi temu Ksiedzu odbyc takie spotkanie.Ten ksiadz nie ma nic wspolnego z Kultura Kurpiowska .Muzeum powinno go przegnac na cztery wiatry niech glosi swoje prawdy tam gdzie chca go sluchac.
0

~Elżbieta~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 21:05 #22

To niezwykłe, że Ostrołęka będzie mogła gościć tak wielkiego i wspaniałego człowieka!
Odważny, prawy i prostolinijny. Głosiciel prawdy. Ta ostatnia cecha, jak pokazują ostatnie lata, jest najtrudniejsza.
Jestem pewna, że gdyby żył ksiądz Popiełuszko, to przez władze kościelne ( i nie tylko) byłby tak samo traktowany, jak dzisiaj traktowany jest ksiądz Isakowicz.
Przecież w planie SB miał go spotkać taki sam los , jak ks. Jerzego. Przypadek sprawił, że stało się inaczej.
Wg mnie, to wielki wstyd dla Kościoła, mojego Kościoła, że tak teraz jest traktowany ksiądz Isakowicz- Zaleski.
Skupia on w sobie wszystko to, czym powinien cechować się prawdziwy ksiądz: głoszenie prawdy, skromność, pokorę i miłość do bliźniego.
0

~Andy~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 21:46 #23

Wyświetl postUżytkownik Elżbieta dnia 22.11.2008, 21:05 napisał

To niezwykłe, że Ostrołęka będzie mogła gościć tak wielkiego i wspaniałego człowieka!
Odważny, prawy i prostolinijny. Głosiciel prawdy.

Ten wspaniały człowiek na pewno zostanie świętym. Dlatego warto być na spotkaniu, aby zdobyć trochę Jego włosów albo przynajmniej kawałek paznokcia. Te święte relikwie darzyć będą łaskami ich właścicieli.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 22:14 #24

Wyświetl postUżytkownik Elżbieta dnia 22.11.2008, 21:05 napisał

Odważny, prawy i prostolinijny. Głosiciel prawdy. Ta ostatnia cecha, jak pokazują ostatnie lata, jest najtrudniejsza.
Jestem pewna, że gdyby żył ksiądz Popiełuszko, to przez władze kościelne ( i nie tylko) byłby tak samo traktowany, jak dzisiaj traktowany jest ksiądz Isakowicz.
Przecież w planie SB miał go spotkać taki sam los , jak ks. Jerzego. Przypadek sprawił, że stało się inaczej.
Wg mnie, to wielki wstyd dla Kościoła, mojego Kościoła, że tak teraz jest traktowany ksiądz Isakowicz- Zaleski.
Skupia on w sobie wszystko to, czym powinien cechować się prawdziwy ksiądz: głoszenie prawdy, skromność, pokorę i miłość do bliźniego.

Gloszenie prawdy pytam sie jakiej?I co tu jest prawda?
Chyba sie pomylilas.Ksieza powinni glosic slowo Boze.
Ten czlowiek nie zasluguje ani na okresleniewielkiego ani na wspanialego.
Dla Ostroleki to nie zaszczyt a wstyd,ze daja sie wciagac w takie spotkanie z glosicielem prawdy
0

~Vakt 33~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 22:18 #25

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 22.11.2008, 22:14 napisał

Gloszenie prawdy pytam sie jakiej?I co tu jest prawda?
Chyba sie pomylilas.Ksieza powinni glosic slowo Boze.
Ten czlowiek nie zasluguje ani na okresleniewielkiego ani na wspanialego.
Dla Ostroleki to nie zaszczyt a wstyd,ze daja sie wciagac w takie spotkanie z glosicielem prawdy

Jesteś ciemny jak tabaka w rogu :lol:
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 22:20 #26

Wyświetl postUżytkownik Vakt 33 dnia 22.11.2008, 22:18 napisał

Jesteś ciemny jak tabaka w rogu :lol:

Wole byc ciemnym jak tabaka w rogu niz oswieconym przez glosiciela prawdy Ks.Isakowicza
0

~Elżbieta~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 22:54 #27

Mówisz, że powinien głosić Słowo Boże. Oczywiście! Właśnie PRAWDA jest tym Słowem. Właśnie w Ewangelii było powiedziane, że "prawda was wyzwoli".
A o jaką prawdę chodzi? O prawdę o tym, że na Wołyniu zginęło z rąk Ukraińców ponad 200 000 Polaków, o tym, że wśród osób, którzy zwą siebie księżmi, są niegodziwcy, o tym, że niepełnosprawny człowiek ma takie prawa , jak człowiek zdrowy itd itp. A także o tym, że , zanim zaczniemy mówić o wybaczaniu, należy wyznać winę. To też z Ewangelii. I to też mówi ks. Tadeusz.
Dlatego trzeba wsłuchać się w to co głosi i pisze św. Franciszek naszych czasów. Warto!
A swoją drogą- polecam jego książki. Warto poczytać, a potem podyskutujemy!
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 23:18 #28

Wyświetl postUżytkownik Elżbieta dnia 22.11.2008, 22:54 napisał

Mówisz, że powinien głosić Słowo Boże. Oczywiście! Właśnie PRAWDA jest tym Słowem. Właśnie w Ewangelii było powiedziane, że "prawda was wyzwoli".
A o jaką prawdę chodzi? O prawdę o tym, że na Wołyniu zginęło z rąk Ukraińców ponad 200 000 Polaków, o tym, że wśród osób, którzy zwą siebie księżmi, są niegodziwcy, o tym, że niepełnosprawny człowiek ma takie prawa , jak człowiek zdrowy itd itp. A także o tym, że , zanim zaczniemy mówić o wybaczaniu, należy wyznać winę. To też z Ewangelii. I to też mówi ks. Tadeusz.
Dlatego trzeba wsłuchać się w to co głosi i pisze św. Franciszek naszych czasów. Warto!
A swoją drogą- polecam jego książki. Warto poczytać, a potem podyskutujemy!

Elzbieto spojrz na ten proglem z zupenie innej strony.Sa rozne religi i kazda wg ich glosicieli i wyznawcow glosi slowo Boze jakze czesto rozniace sie.Oprocz prawd gloszonych przez roznego rodzaju przedstawicieli religijnych jest jeszcze inna prawda to sa fakty ktore sa niepodwazalne ,sprawdzone i udokumentowane.Zanim ktokokolwiek nazwie jakiegos ksiedza ksiedzem niegodziwcem trzeba miec niepodwazalne 100% twarde dowody aby to udowodnic.Nazywanie kogos sw.Franciszkiem naszych czasow jest conajmniej niepowazne.To nie sw.a djabel w ludzkim wcieleniu.Belzebub ktory miesza w ludzkich glowach aby siac nienawisc i niezgode.Nie daj sie zwisc temu glosicielowi prawdy bo ta prawda ktora glosi jest zwodnicza.To jest chory czlowiek ktory wymaga leczenia,zreszto kiedys sie juz leczyl w poradni psyhiatrycznej.
0

~Andy~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 23:21 #29

Wyświetl postUżytkownik Elżbieta dnia 22.11.2008, 22:54 napisał

Bluźnisz. Jak się podpierasz Pismem Świętym to bądź łaskawa najpierw się z nim zapoznać.
Jeżeli będziecie trwać w nauce mojej, będziecie prawdziwie moimi uczniami i poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli (J 8, 31-32)
Tak to brzmi w całości, a Ty bezczelnie śmiesz manipulować nawet Pismem Świętym byle tylko dowieść swych mocno wątpliwych racji.
0

~Elżbieta~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 23:26 #30

Masz coś za uszami....Współczuję!
Masz szansę się wyspowiadać w piątek. Tymczasem- dobranoc. Już tu nie zglądam, za bardzo śmierdzi. Chyba ze strachu.
0

~Andy~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 23:44 #31

Wyświetl postUżytkownik Elżbieta dnia 22.11.2008, 23:26 napisał

<i>Masz coś za uszami....Współczuję!
Masz szansę się wyspowiadać w piątek. Tymczasem- dobranoc. Już tu nie zglądam, za bardzo śmierdzi. Chyba ze strachu.</i>

Kolejna nawiedzona, która zamiast poznawać Pismo Święte opiera się na majakach chorego człowieka, dla którego prawdą są esbeskie zapiski, a przyparta do muru daje nogi za pas.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 23:52 #32

Wyświetl postUżytkownik Elżbieta dnia 22.11.2008, 23:26 napisał

Masz coś za uszami....Współczuję!
Masz szansę się wyspowiadać w piątek. Tymczasem- dobranoc. Już tu nie zglądam, za bardzo śmierdzi. Chyba ze strachu.

Elzbieto ja bardzo Tobie wspolczuje.Jestes kobieto a wiec wg innych religi nie jestes czlowiekiem i nie powinenem z Toba dyskutowac jestes stwozona z zebra Adama nie z prochu ziemi wiec jestes produktem posrednim.To tez glosi Slowo Boze czy z tym faktem sie zgadzasz?
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 23:56 #33

Wyświetl postUżytkownik Andy dnia 22.11.2008, 23:44 napisał

Kolejna nawiedzona, która zamiast poznawać Pismo Święte opiera się na majakach chorego człowieka, dla którego prawdą są esbeskie zapiski, a przyparta do muru daje nogi za pas.

Wybacz jej ona jest kobieto.Wiara katolicka zezwala jest na takie zachowanie.W innej religi za takie wypowiedzi bylaby ukamienowana.
0

~^^~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 10:08 #34

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 22.11.2008, 20:30 napisał

Wstyd dla Muzeum Kultury Kurpiowskiej ,ze umozliwi temu Ksiedzu odbyc takie spotkanie.Ten ksiadz nie ma nic wspolnego z Kultura Kurpiowska .Muzeum powinno go przegnac na cztery wiatry niech glosi swoje prawdy tam gdzie chca go sluchac.

Jakbys czytał ze zrozumieniem, to byś wiedział, że spotkanie organizuje gazeta polska, a muzeum wynajmuje tylko salę.
Nie pisz jak nie wiesz.
0

~~maciek~~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 13:37 #35

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 22.11.2008, 20:30 napisał

Działania Isakowicza służą m.in. takim ludziom jak ja: byłem za czasów stanu wojennego poniżany, wyrzucany z pracy, internowany. Ktoś, kto nie dostał w tamtych czasach w tyłek nigdy tego nie zrozumie. I nie musi, ale niech pozwoli by inni szukali prawdy, bo jak mawia Isakowicz - tylko prawda może nas wyzwolić. Tygodnik Powszechny (wespół z Gazetą Wyborczą) po 90. roku stał sie obrońcą komunistów. Boniecki wielokrotnie był przeciwny lustracji, bronił zawzięcie tych księży, którzy potem sami przyznawali się do szpiclowania. Ci, którzy zostali wymienieni przez Isakowicza w jego książkach jako donosiciele odgrażali się sądami. I co? Nic, bo doszli do wniosku, że lepiej milczeć o swoich działaniach.
Poznałem Isakowicza podczas jego spotkania w moim mieście. To bardzo mądry i rozważny kapłan, który nikogo nie potępia (nawet swoich katów), stara się zrozumieć ich postępowanie, ale też oczekuje od nich, by przyznali się do błędów. A oni, mimo jasnych dowodów o swojej winie tkwią w zafałszowaniu. Ja osobiście mam wielki szacunek do ks. Isakowicza. Nie wszyscy muszą Go lubić, ale miejcie chociażby odrobinę szacunku.
0

~Andy~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 14:39 #36

Wyświetl postUżytkownik ~maciek~ dnia 23.11.2008, 13:37 napisał

Działania Isakowicza służą m.in. takim ludziom jak ja: byłem za czasów stanu wojennego poniżany, wyrzucany z pracy, internowany.

A w jaki sposób? Zaspokajają chrześcijańską żądzę odwetu? I to jeszcze wg zasady, ze wszelkie wątpliwości rozstrzyga się na niekorzyść obwinionego?
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 15:43 #37

Wyświetl postUżytkownik ~maciek~ dnia 23.11.2008, 13:37 napisał

Działania Isakowicza służą m.in. takim ludziom jak ja: byłem za czasów stanu wojennego poniżany, wyrzucany z pracy, internowany. Ktoś, kto nie dostał w tamtych czasach w tyłek nigdy tego nie zrozumie. I nie musi, ale niech pozwoli by inni szukali prawdy, bo jak mawia Isakowicz - tylko prawda może nas wyzwolić. Tygodnik Powszechny (wespół z Gazetą Wyborczą) po 90. roku stał sie obrońcą komunistów. Boniecki wielokrotnie był przeciwny lustracji, bronił zawzięcie tych księży, którzy potem sami przyznawali się do szpiclowania. Ci, którzy zostali wymienieni przez Isakowicza w jego książkach jako donosiciele odgrażali się sądami. I co? Nic, bo doszli do wniosku, że lepiej milczeć o swoich działaniach.
Poznałem Isakowicza podczas jego spotkania w moim mieście. To bardzo mądry i rozważny kapłan, który nikogo nie potępia (nawet swoich katów), stara się zrozumieć ich postępowanie, ale też oczekuje od nich, by przyznali się do błędów. A oni, mimo jasnych dowodów o swojej winie tkwią w zafałszowaniu. Ja osobiście mam wielki szacunek do ks. Isakowicza. Nie wszyscy muszą Go lubić, ale miejcie chociażby odrobinę szacunku.

Zycze Ci aby prawda gloszona przez ks.Isakowicza Cie wyzwolila i obys znalazl ukojenie.
Odrobina szacunku nalezy sie kazdemu oczywiscie jesli sobie na to zasluzyl.W przypadku tego ks.trudno mi znalezdz jego zaslugi.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 15:45 #38

Wyświetl postUżytkownik ^^ dnia 23.11.2008, 10:08 napisał

Jakbys czytał ze zrozumieniem, to byś wiedział, że spotkanie organizuje gazeta polska, a muzeum wynajmuje tylko salę.
Nie pisz jak nie wiesz.

I to wlasnie jest bledem ,ze muzeum udestepnia sale takim ludziom.Muzeum to miejsce nie dla takich spotkan.Wstyd!,Wstyd! i jeszcze raz WSTYD!!!!!!
0

~^^~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 21:40 #39

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 23.11.2008, 15:45 napisał

I to wlasnie jest bledem ,ze muzeum udestepnia sale takim ludziom.Muzeum to miejsce nie dla takich spotkan.Wstyd!,Wstyd! i jeszcze raz WSTYD!!!!!!

Muzeum musi byc obiektywne.
To jest instytucja publiczna i kazdy ma do niej prawo wstepu.
Nie moza dzielic ludzi ze wzgledu na poglady.
To sie nazywa tolerancja.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Fallenangelv 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy zarejestrowani
  • Postów 2248
  • Rejestracja 12-październik 08

Napisano 23 listopad 2008 - 22:07 #40

[quote name='^^' date='23.11.2008, 21:40' post='7472']
Muzeum musi byc obiektywne.
To jest instytucja publiczna i kazdy ma do niej prawo wstepu.
Nie moza dzielic ludzi ze wzgledu na poglady.
To sie nazywa tolerancja. -

-zdrowo myślący człowiek- a nie jak niektórzy herezje niepotrzebnie sieją
Nie ten, kto z Tobą tańczy,nie ten, kto się z Tobą śmieje,lecz ten, kto z Tobą płacze jest Twoim Przyjacielem.
0

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych