Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2

Ken kontra Krasiniak :: zobacz komentowany artykuł

~bolo~

• Grupa Goście

Napisano 23 maj 2008 - 09:45 #1

Nic tak dobrze nie robi, jak oddech konkurencji na plecach!
0

~KAMO~

• Grupa Goście

Napisano 07 lipiec 2008 - 21:26 #2

Zarówno Ken jak i Krasiniak to dobre równe sobie szkoły. Cudze chwalicie swego nie znacie. Ludzie z Przasnysza zachwyceni są Krasiniakiem, natomiast z Ciechanowa Kenem, i tak to już jest. Nauczycielom z Krasiniaka jest głupio jak nasi rodzice z Przasnysza patrzą na nich jak na bożków, a przecież mamy dobre Lo im Ken, i jak tu komuś dogodzić.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 07 lipiec 2008 - 21:48 #3

Też bym nie wysłał dziecka z Przasnysza do Ciechanowa na dojazd i poniewierkę. To taka moda się zrobiła na Krasiniak. jak słyszałem nawet niektórzy nauczyciele z Przasnysza wysyłają dzieci do Ciechanowa.
0

~M........~

• Grupa Goście

Napisano 09 lipiec 2008 - 13:25 #4

Kaażdy chodzi do szkoły gdzie sobie saM ŻYCZY. Nie rozumiem sensu tej dyskusji...LO im KEN ma swoje wady i zalety - jak również iLO im. Kras.. Kazda szkola jest inna...Ja bym tu zadnej nie faworyzowała....
0

~yoooh~

• Grupa Goście

Napisano 12 lipiec 2008 - 22:49 #5

A ja wiem że np rodzice z Ciechanowa zaczęli zapisywać swoje dzieci do drugiego LO w Ciechanowie,bo z Krasiniaka większość jest niezadowolonych. Niedługo do Kena zaczną posyłać :P jak będzie taka moda
Na studiach uczniowie Kena naprawdę radzą sobie dobrze, często lepiej niż ludzie z Krasiniaka czy z dużo lepiej sklasyfikowanych szkół
0

~bosski~

• Grupa Goście

Napisano 29 sierpień 2008 - 10:38 #6

Ludzie... Czy któres z was skonczylo kiedys Krasiniak? Chyba nie. Ta szkoła nie ma wad. Jest po porstu idealna. Z tego co wiem od znajomych to do KEN'a chodza sami dziwni ludzie ktorym nie chce sie ruszyc tylka i wstac o godzinie 6 zeby zdazyc na autobus do Ciechanowa. Owi ludzie nie są [podobno] tez zbyt inteligentni wiec watpie czy im dobrze na studiach idzie...
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 08 styczeń 2009 - 17:03 #7

Kto może być niezadowolony z Krasiniaka chyba tylko ten kto sobie tam nie radzi. A poza tymi wyjątkami to chyba wszyscy powiedzą że Krasiniak to idealna szkoła i Ken nie dorasta jej do pięt... W najbliższym otoczeniu nie ma szkoły która by bardziej przygotowała uczniów do matury....
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 08 styczeń 2009 - 17:07 #8

A propo 2 LO w Ciechanowie jest kiepską szkołą i mało kto właśnie z niej jest zadowolony
0

~uczeń~

• Grupa Goście

Napisano 22 styczeń 2009 - 15:11 #9

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 8.01.2009, 17:07 napisał

A propo 2 LO w Ciechanowie jest kiepską szkołą i mało kto właśnie z niej jest zadowolony

Ludzi odczepcie się od tych szkół, każdy ma prawo wyboru
0

~Uczeń~

• Grupa Goście

Napisano 17 luty 2009 - 22:06 #10

Wyświetl postUżytkownik uczeń dnia 22.01.2009, 15:11:24 napisał

Ludzi odczepcie się od tych szkół, każdy ma prawo wyboru

O szkole zdecydują wyniki matur , ta dyskusja jest bez sensu!!, Przestańcie się wychwalać!
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 26 luty 2009 - 22:14 #11

Wyświetl postUżytkownik bosski dnia 29.08.2008, 10:38:22 napisał

Ludzie... Czy któres z was skonczylo kiedys Krasiniak? Chyba nie. Ta szkoła nie ma wad. Jest po porstu idealna. Z tego co wiem od znajomych to do KEN'a chodza sami dziwni ludzie ktorym nie chce sie ruszyc tylka i wstac o godzinie 6 zeby zdazyc na autobus do Ciechanowa. Owi ludzie nie są [podobno] tez zbyt inteligentni wiec watpie czy im dobrze na studiach idzie...

Cytat

Tutaj to dowaliłeś..... ja wstaje o 6 rano zeby dojechac do KEN'a a co do dziwnych ludzi... hahah zal mi cie... ty jestes napewno super kolo.... wes opanuj, takiej klasy jaka ja mam teraz, takich ludzi...... ehh dobrze trafilem... pozdrowionka dla ID tzn. Mata-Infa :)
0

~Adamo~

• Grupa Goście

Napisano 26 luty 2009 - 22:19 #12

A poza tym...... co do matur... to wydaje mi sie że zdawalność matur na poziomie baaardzo bliziutkim 100% jest zła?
A w Kenie tak wlasnie bylo i w tym i w poprzednim roku... bodajze 98% 2 miejsce w wojewodztwie.... zaraz po jakiejs szkole w ostrołęce.... wiec najpierw myslimy a pozniej piszemy
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 02 maj 2009 - 20:23 #13

eh. szkoda mi niektórych ludzi jak to czytam. Nie ma idealnej szkoły. Ale czasami wystarczy zauważyć, że ludzie z Krasiniaka nie mają tyle czasu na rozrywkę ile ludzie z KEN-a. A juz to czymś świadczy. A mówiąć to, iż ludzie z KENa dają sobie radę na studiach proszę wziąć pod uwagę, że są to ludzie którzy skonczyli Ken-a dwa trzy cztery lata wczesniej. Wtedy gdy sami uczniewie podnosili poprzeczke. A proszę odpowiedzieć mi na pytanie czy skoro są przyjmowani uczniowie ze średnią 2,5 to czy poziom tej szkoły jest wysoki? Oczywiście zdarzają się osoby ambitne które nie potrzebują czynników zewnętrznych żeby wziąć się za naukę i dlatego w Kenie też mozna napisać maturę na 98%. A co do mody na Krasiniak? Nie krytykujcie szkoły. Tylko ludzi którzy obnąszą się z tym, że idą do Krasiniak. Tak obiektywnie patrząć. Do Kena idzie sie dla luzu i dla rozrywki a do Krasiniaka żeby kuć.
0

~~ojciec~~

• Grupa Goście

Napisano 22 maj 2009 - 21:30 #14

Mało istotna jest zdawalność matur. Dużo bardziej na ile procent został zdany przedmiot. I tu niestety w większości przedmiotów KEN jest daleko w tyle w stosunku do Krasiniaka. Najgorzej jest z fizyki, polskiego, matematyki. Najlepiej z chemii, biologii i niemieckiego. Dlaczego?, Odpowidżcie sobie sami .
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 13 czerwiec 2009 - 16:52 #15

Nie znacie a sie odzywacie. Krasiniak? Hahahahaha. KEN to jest PRAWDZIWA SZKOŁA a nie podroba tak jak Krasiniak.
0

~!!!~

• Grupa Goście

Napisano 27 czerwiec 2009 - 21:41 #16

Koniec tych bzdur i przekłamań, niektórym mieszkańcom Przasnysza jak widać przeszkadza to, że mieszkają w małym mieście, ale nie robią nic, żeby zmienić otaczającą ich rzeczywistość. Ciechanów to miasto blisko 3-krotnie większe od Przasnysza, więc nic dziwnego, że "Krasiniak" przyjmuje lepszych gimnazjalistów. Dziwnym byłoby to, jakby matury nie wypadały tam trochę lepiej niż w "KENie", sianie fermentu w gimnazjum powoduje, że wyjeżdża do Ciechanowa sporo dobrych uczniów, jeśli nie zaczniemy dbać sami o oświatę, to nic nie zapobiegnie temu co się dzieje. To co robi "Inwestycyjny Tygrys Mazowsza" to jest skandal, starosta oszczędza na szkolnictwie jak tylko może, skoro są problemy z wypłacaniem wynagrodzeń dla nauczycieli, to co dopiero z zapewnieniem odpowiednich warunków nauczania, wyposażeniem biblioteki szkolnej w książki, itp. Powiat przasnyski wśród 314 powiatów i 65 miast na prawach powiatu zajął przedostatnie miejsce w dopłatach do subwencji oświatowej, która wyniosła w tym przypadku 83%, dla porównania przodujący powiat jeleniogórski osiągnął wynik 149% (dane za 2007 r.)!!! To ma być tygrys inwestycyjny? Przecież tu pasuje określenie krasnal z zaszytymi kieszeniami! Zarówno starosta, jak również wicestarosta i przewodniczący rady powiatu są nauczycielami, z których ostatni jest nauczycielem w "KENie"!!! Jak się okazało, większość uczniów uczących się w "Krasiniaku", a dojeżdżających z Przasnysza, pobiera korepetycje i to na znacznie większą skalę niż w "KENie". Jeśli sami nie zaczniemy dbać o dobrą reputację szkoły to przyszłym pokoleniom nie będziemy mieli nic dobrego do zaoferowania. Prowincjonalizm tkwi w ludziach, a nie w miejscowościach, w których przyszło im żyć. Zacznijmy dbać o nasze dziedzictwo, bo to nasz zbiorowy obowiązek, nasz i nikogo innego!
0

~man~

• Grupa Goście

Napisano 29 czerwiec 2009 - 20:08 #17

w artykule dotyczącym korepetycji w lo jest mnóstwo bzdur. głównym problemem jest masa młodzieży bez chęci do nauki. Rozbawiła mnie również informacja jednej z uczennic jakoby jedyną uczciwą (niedającą ... korepetycji) miałaby być p. Elżbieta Tyniecka. Wypowiedź dziewczyny świadczy o jej naiwności. Pani doktor tyniecka nie jest taka nieskalana jak ją piszą
0

~m.~

• Grupa Goście

Napisano 05 lipiec 2009 - 14:57 #18

Wyświetl postUżytkownik Adamo dnia 26.02.2009, 23:19:42 napisał

A poza tym...... co do matur... to wydaje mi sie że zdawalność matur na poziomie baaardzo bliziutkim 100% jest zła?
A w Kenie tak wlasnie bylo i w tym i w poprzednim roku... bodajze 98% 2 miejsce w wojewodztwie.... zaraz po jakiejs szkole w ostrołęce.... wiec najpierw myslimy a pozniej piszemy

Nie wiem skąd te informacje na temat 2 miejsca w województwie...
Tekst: "w tym i w poprzednim roku" dotyczył (sądząc po dacie) matury Maj 2008.
Wtedy to w Krasiniaku nie zdała matury 1 osoba (choć podobno zaliczyła poprawkową, ale co do tego pewności nie mam). Ilość klas przypadających na rocznik jest równy 10, a ilość uczniów w klasie to mniej więcej 30 osób. Z tego wynika, że w Krachu zdało 99,(6)% przystępujących do matury.
Jeśli mówiąc o miejscu w województwie bierzemy pod uwagę renomowane szkoły Warszawskie, to Krach i KEN pozostają daleko w tyle.
Warty uwagi jest również limit punktów dotyczący przyjmowanych gimnazjalistów w obu szkołach. Tu Krasiniak również przoduje. ;)
Ja wybrałam Krasiniak i nie żałuję. Jednak jest kilka rzeczy, które przydałoby się zmienić.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 07 lipiec 2009 - 16:23 #19

Wyświetl postUżytkownik ~ojciec~ dnia 22.05.2009, 22:30:38 napisał

Mało istotna jest zdawalność matur. Dużo bardziej na ile procent został zdany przedmiot. I tu niestety w większości przedmiotów KEN jest daleko w tyle w stosunku do Krasiniaka. Najgorzej jest z fizyki, polskiego, matematyki. Najlepiej z chemii, biologii i niemieckiego. Dlaczego?, Odpowidżcie sobie sami .

Hej

Przez przypadek trafilam na ten watek. Jestem absolwentka LO w Przasnyszu i ja na ta szkole nie narzekam. Krasiniak pewnie tez jest dobry (z tego co slyszalam) ale nie przesadzalabym z opinia jego wyzszosci nad LO itp. Wiekszosc moich znajomych po LO zrobilo kariery i nie mialo problemow ze studiami - roznymi. Ja konczyla mat fiz pozniej politechnike i na studiach slyszeli o naszym LO dobre opinie. Mysle ze wynik z matur to dobre kryterium zeby porownac uczelnie. Zalaczam ciekawy link co do tegorocznych wynikow z LO na tle wojewodztwa i Polski:

http://www.eprzasnys...hp?artykul=2463

wyglada na to ze to nadal bardzo dobra uczelnia. Gratulacje dla kadry i dyrektorki :D
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 07 lipiec 2009 - 16:28 #20

zalaczam tez link z innego forum na temat ciechanowskich liceum i krasiniaka - widac ze sami mieszkancy maja o nim rozna opinie:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,557,9728654...R_2009.html?v=2
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych