Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2

Jak oceniacie przasnyskich dziennikarzy ? mówimy tu o 3-gazetach.

~aversrevers~

• Grupa Goście

Napisano 18 luty 2009 - 20:36 #1

Tygodnik Ostrołęcki, Kurier Przasnyski i Tygodnik Przasnyski
0

~kazio~

• Grupa Goście

Napisano 20 luty 2009 - 15:18 #2

Z jednej strony człowiek chciałby wiedzieć jak najwięcej o swoim mieście, a z drugiej... nie ma nawet 1 gazety, której lektura dałaby pełny obraz życia tego miasta, nie mówiąc już o przyjemności czytania. Poziom (szczególnie dwóch najmłodszych przasnyskich tygodników) żenujący. moim zdaniem w ostatnich latach bardzo "popsuł się" Tygodnik Ostrołęcki". Lektura TO zajmuje dobre 15 minut - i właściwie nie ma nic, co by na prawdę zainteresowało. Kurier Przasnyski od samego początku ledwo wlecze się za TO (choć może sprzedaż ma lepszą - głównie za sprawą dystrybucji). A ten Nowy Niewygodnik Przasnyski - DZIECINADA! Artykuły można przyrównać do wypracowań 5 klasy szkoły podstawowej. Z resztą szkoda nawet tych dwóch zdań na komentarz.
0

~N.R.~

• Grupa Goście

Napisano 21 luty 2009 - 01:55 #3

Tygodnik Ostrołęcki jeszcze trzyma jako taki poziom. Natomiast te dwa pozostałe tytuły to jakieś nieporozumienie. Nierzetelna informacja, prymitywne tendencyjne teksty, ubogie słownictwo, błędy gramatyczne i ortograficzne. Jedynie niektóre felietony Pana MB ładnie napisane, choć odczytuję w nich jakiś kompleks małomiasteczkowego dziennikarza. Generalnie ocena dwóch tytułów bardzo negatywna, a sprzedaż - tu się zgadzam z autorem pierwszego komentarza - utrzymuje się dzięki temu, że do dystrybucji wykorzystuje się małe dzieci.
Te dzieci chodzą po urzędach, sklepach, bankach i nagabują ludzi pytaniami "Kupi pan/pani tygodnik?" No i jak tu nie kupić? Większość kupuje z litości , a nie dlatego , że chce się czegoś dowiedzieć.
Niech wydawcy spróbują normalnej dystrybucji przez kioski i sklepy to zobaczą jakie naprawdę jest zapotrzebowanie na te dzieła. Wróżę im dwa no może trzy miesiące egzystencji. Nowy tygodnik przasnyski może pociągnie z miesiąc dłużej, bo głównym jego działaniem jest opluwanie burmistrza. Ostatni pomysł NTP „Co można byłoby zrobić za 12 tys. wydane na sprawozdanie burmistrza Przasnysza ” potwierdza intelektualne wyżyny zespołu redakcyjnego. No cóż?. jaka gazeta takie pomysły i taki poziom.

Powodzenia dla TO
0

~franek kimono~

• Grupa Goście

Napisano 21 luty 2009 - 07:23 #4

Wyświetl postUżytkownik N.R. dnia 21.02.2009, 01:55:14 napisał

Tygodnik Ostrołęcki jeszcze trzyma jako taki poziom. Natomiast te dwa pozostałe tytuły to jakieś nieporozumienie. Nierzetelna informacja, prymitywne tendencyjne teksty, ubogie słownictwo, błędy gramatyczne i ortograficzne. Jedynie niektóre felietony Pana MB ładnie napisane, choć odczytuję w nich jakiś kompleks małomiasteczkowego dziennikarza. Generalnie ocena dwóch tytułów bardzo negatywna, a sprzedaż - tu się zgadzam z autorem pierwszego komentarza - utrzymuje się dzięki temu, że do dystrybucji wykorzystuje się małe dzieci.
Te dzieci chodzą po urzędach, sklepach, bankach i nagabują ludzi pytaniami "Kupi pan/pani tygodnik?" No i jak tu nie kupić? Większość kupuje z litości , a nie dlatego , że chce się czegoś dowiedzieć.
Niech wydawcy spróbują normalnej dystrybucji przez kioski i sklepy to zobaczą jakie naprawdę jest zapotrzebowanie na te dzieła. Wróżę im dwa no może trzy miesiące egzystencji. Nowy tygodnik przasnyski może pociągnie z miesiąc dłużej, bo głównym jego działaniem jest opluwanie burmistrza. Ostatni pomysł NTP „Co można byłoby zrobić za 12 tys. wydane na sprawozdanie burmistrza Przasnysza ” potwierdza intelektualne wyżyny zespołu redakcyjnego. No cóż?. jaka gazeta takie pomysły i taki poziom.

Powodzenia dla TO

Nie oceniam poziomu tej gazety (jeszcze za wczesśnie). Natomiast zastanowienie się na tym, jak można by inaczej wydać 12 tys zł, które burmistrz spożytkował na produkcję makulatury, jest jak najbardziej na miejscu. Moim zdaniem, to było wyrzucenie pieniędzy w błoto. Burmistrz, skoro chciał pokazać swoje zasługi, powinien to zrobić za własne pieniądze. A tak (papier za słaby) sprawozdania nie można nawet wykorzystać w WC.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 21 luty 2009 - 23:37 #5

Właśnie po tym, czy się patrzą władzy na ręce, powinno się oceniać media. Rozumiem w takim razie że najlepiej oceniasz właśnie nowy tygodnik przasnyski :). Jeśli chcesz lukrowane tematy i wygodne pytania do Twojego pupila to poczytaj kurier przasnyski, oni wręcz organizują mu propagandę. Grzesiu siedzi w gabinecie i czeka aż mu Twój pupil napisze niusa to jest według Ciebie rzetelne dziennikarstwo? No tak według Ciebie pewnie tak. Ale obiektywnie kurier wygląda jak tuba PO i burmistrza w szczególności. Tygodnik ostrołęcki stara się zachować neutralnie, ale też widać pewną nieśmiałość w krytyce i dociekliwości. Nowy tygodnik przasnyski nie jest rzetelny. Można krytykować władzę, czy kogokolwiek, ale trzeba nieraz brać poprawkę kto jest źródłem informacji, czy jest to osoba wiarygodna. Dziennikarzy najlepszych mają w tygodnikach przasnyskim i ostrołęckim, gorzej wygląda zespół kuriera.

Nie wiem skąd ten pesymizm odnośnie zamykania gazet???
0

~pzasnyszanin~

• Grupa Goście

Napisano 22 luty 2009 - 09:43 #6

No podejrzewam, ze ludzie z TO ciekawy wątek stworzyliście. Bo chyba nikt inny nie wpadałby na to samo w każdym mieście i to akurat na tym forum. Z tego co wiem mało kto kupuje Waszą gazetę, to ratujecie się na forum. W każdym mieście gdzie raczej Wam nie idzie zakładacie ten wątek, no i wychwalacie się pod niebiosa, a konkurencję negujecie. Tak było na forum Makowa Maz. Ile tam opinii, że hoho, ale wszystkie złe na konkurencję. Bo jak nie Wy to kto by tu pisał, skoro jest wolny rynek i każdy kupuje co mu odpowiada, a jak mu nie odpowiada, to nie kupuje i nie ma potrzeby pisania na forum. Tym bardziej, że co człowiek to inny gust. A przez takie zachowania obrazacie ludzi, którzy kupują co innego niż TO. Ja kupuję inne gazety i czytając takie bluzgi, czuję się dotknięty, bo uderzacie we mnie, że ze mną jest coś nie tak, ze wybieram co innego. Tak to sobie może załóżmy też wątek, który dziadowy chleb w Przasnyszu i gdzie najgorsze pączki. Tylko że komuś innemu mogą smakować. Albo po prostu dajmy sobie na spokój i nie obrażajmy ludzi, którzy coś kupują. Wolny rynek i każdy kupi to co woli, a myślę , że chyba każdy w Przasnyszu ma swoje typy i bierze z kiosku, to co mu najbardziej odpowiada a zamiast krytyki, korzystajmy z uroków zimy i ostatnich dni karnawału :)))
0

~axl~

• Grupa Goście

Napisano 22 luty 2009 - 17:35 #7

Wyświetl postUżytkownik pzasnyszanin dnia 22.02.2009, 09:43:40 napisał

... skoro jest wolny rynek i każdy kupuje co mu odpowiada, a jak mu nie odpowiada, to nie kupuje i nie ma potrzeby pisania na forum. Tym bardziej, że co człowiek to inny gust. A przez takie zachowania obrazacie ludzi, którzy kupują co innego niż TO. Ja kupuję inne gazety i czytając takie bluzgi, czuję się dotknięty, bo uderzacie we mnie, że ze mną jest coś nie tak, ze wybieram co innego. Tak to sobie może załóżmy też wątek, który dziadowy chleb w Przasnyszu i gdzie najgorsze pączki. Tylko że komuś innemu mogą smakować. Albo po prostu dajmy sobie na spokój i nie obrażajmy ludzi, którzy coś kupują. ...

Właśnie po to jest forum, żeby się wypowiedzieć na dany temat a to, że ludzie mają różne gusta nie podlega żadnej dyskusji. Nie doszukałem się tutaj żadnych obraźliwych tekstów, szczególnie negatywnych wypowiedzi na temat czytających coś innego niż TO. Jednemu się nie podoba jakiś KP czy NTP to o tym pisze. Tobie się nie podoba TO, więc napisz, że Ci się nie podoba, a nie płaczesz, że ktoś ubliża czytelnikom innych gazet. A ja, gdybym chciał napisać nie na temat dziennikarzy, ale na temat poziomu cytowanej wypowiedzi to wtedy byłoby obrażanie :D
P.S. Wolę cieszyć się nadchodzącą wiosną niż regoroczną zimą.
0

~~makowiak~~

• Grupa Goście

Napisano 22 luty 2009 - 20:09 #8

Wyświetl postUżytkownik pzasnyszanin dnia 22.02.2009, 09:43:40 napisał

No podejrzewam, ze ludzie z TO ciekawy wątek stworzyliście. Bo chyba nikt inny nie wpadałby na to samo w każdym mieście i to akurat na tym forum. Z tego co wiem mało kto kupuje Waszą gazetę, to ratujecie się na forum. W każdym mieście gdzie raczej Wam nie idzie zakładacie ten wątek, no i wychwalacie się pod niebiosa, a konkurencję negujecie. Tak było na forum Makowa Maz. Ile tam opinii, że hoho, ale wszystkie złe na konkurencję. Bo jak nie Wy to kto by tu pisał, skoro jest wolny rynek i każdy kupuje co mu odpowiada, a jak mu nie odpowiada, to nie kupuje i nie ma potrzeby pisania na forum. Tym bardziej, że co człowiek to inny gust. A przez takie zachowania obrazacie ludzi, którzy kupują co innego niż TO. Ja kupuję inne gazety i czytając takie bluzgi, czuję się dotknięty, bo uderzacie we mnie, że ze mną jest coś nie tak, ze wybieram co innego. Tak to sobie może załóżmy też wątek, który dziadowy chleb w Przasnyszu i gdzie najgorsze pączki. Tylko że komuś innemu mogą smakować. Albo po prostu dajmy sobie na spokój i nie obrażajmy ludzi, którzy coś kupują. Wolny rynek i każdy kupi to co woli, a myślę , że chyba każdy w Przasnyszu ma swoje typy i bierze z kiosku, to co mu najbardziej odpowiada a zamiast krytyki, korzystajmy z uroków zimy i ostatnich dni karnawału :)))

te rusalka i tu trafilas? podobno wywalili cie z tygodnika, bo taka slabizna z ciebie. pozdrawiam z makowa
0

~NR~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 00:01 #9

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 21.02.2009, 23:37:50 napisał

Właśnie po tym, czy się patrzą władzy na ręce, powinno się oceniać media. Rozumiem w takim razie że najlepiej oceniasz właśnie nowy tygodnik przasnyski :). Jeśli chcesz lukrowane tematy i wygodne pytania do Twojego pupila to poczytaj kurier przasnyski, oni wręcz organizują mu propagandę. Grzesiu siedzi w gabinecie i czeka aż mu Twój pupil napisze niusa to jest według Ciebie rzetelne dziennikarstwo? No tak według Ciebie pewnie tak. Ale obiektywnie kurier wygląda jak tuba PO i burmistrza w szczególności. Tygodnik ostrołęcki stara się zachować neutralnie, ale też widać pewną nieśmiałość w krytyce i dociekliwości. Nowy tygodnik przasnyski nie jest rzetelny. Można krytykować władzę, czy kogokolwiek, ale trzeba nieraz brać poprawkę kto jest źródłem informacji, czy jest to osoba wiarygodna. Dziennikarzy najlepszych mają w tygodnikach przasnyskim i ostrołęckim, gorzej wygląda zespół kuriera.

Nie wiem skąd ten pesymizm odnośnie zamykania gazet???

Patrzeć władzy na ręce - to święte prawo, ba nawet obowiązek mediów. Ale obowiązkiem osób, które biorą się za dziennikarstwo powinien być obiektywizm, odpowiedzialność za słowa i nieprzekraczanie granic przyzwoitości. Dla NTP takie granice nie istnieją, a obiektywizm czy odpowiedzialność to zupełna abstrakcja. Czy sądzisz, że zdjęcie psa z ludzką czaszką w pysku i krzykliwy tytuł to dobry widok na pierwszą stronę?
Czy pełne zjadliwości komentarze na temat burmistrza i urzędu miasta to twoim zdaniem rzetelne dziennikarstwo?. Jest dokładnie takie jak Twój post, nienawistny, obraźliwy, prymitywny. To właśnie ten język i styl - butny, prostacki, arogancki.
Dobrze byłoby, aby ludzie piszący dla NTP sięgnęli czasem do lektury przysłów polskich -wszak są one mądrością narodu.
Szczególnie jedno z nich dedykuję Tobie i zespołowi NTP „ Jaką bronią walczysz od takiej giniesz” - to tylko kwestia czasu. Lepper rychło się o tym przekonał - tak też będzie z NTP.
Twojej wzmianki o Grzesiu i pupilu nie skomentuję, bo musiałbym się zniżyć do Twojego poziomu.
Bez wyrazów szacunku ale z życzeniami powodzenia dla NTP- tuby PSL-PIS.
0

~Mazowszanin~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 00:34 #10

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 21.02.2009, 23:37:50 napisał

.. Dziennikarzy najlepszych mają w tygodnikach przasnyskim i ostrołęckim, gorzej wygląda zespół kuriera...

Dziennikarzy? He, he, he. Popłakałem się ze śmiechu :D
0

~~~~~~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 07:25 #11

Zdjęcie psa z czaszką to mój drogi Waldku puścił TO a nie NTP. I nie podniecaj się jak zwykle. "Waldemar" musi być przecież "Kiepski", każde więc jego opisanie (obiektywne) będzie negatywne. W PO są na prawdę porządni i kompetentni ludzie, do których przyczepić się by nie sposób, ale nie wiem czemu Kiepski jest na dowodzeniu.
0

~rodowityPrzasnyszanin~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 19:51 #12

Jak widać tonący brzytwy się chwyta . Wszyscy dobrze wiemy , ze tygodnik ostrolecki ma sprzedaz zerowa i stoi nad przepascia.No ale zeby zakladac kolko wzajemnej adoracji na wlasnym forum to jest dopiero zenada. No ale jak widac brak kasy doskwiera na tyle , ze nie sa w stanie zaplacic za profesjonalny watek promocyjny na neutralnym forum. Jesli chodzi o tresc merytoryczna tej gazeciny no coz ... jest ona rownie ciekawa, jak czekanie na przystanku na spozniajacy sie autobus... Gazete mozna tez polecic osobom mającym problemy z usypianiem.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 20:40 #13

a podobno niedlugo tygodnik kupuje kurier. a kasy ma tyle, ze i na ntp by starczylo
0

~rodowityPrzasnyszanin~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 20:54 #14

tygodnik kupuje kurier hmm czyli widze ze rezerwa w budzecie w kwocie 1,8 zł na tydzień się znajdzie , a na NTP juz 2 zł brakuje, no nic wiadomo ze nie jest latwo przy prawie zerowej sprzedaży... A jak już jesteśmy przy zakupach , to sugeruje by TO zakupił sobie jakiś aparat fotograficzny bo jakość zdjęć pachnie mi tutaj obiektywem telefonu komórkowego z oferty mixplusa :). Teraz gdy w marketach tyle promocji z ratami 30x0% to myślę , że jak TO zacisnie pasa i przestanie kupować Kurier to myśle że powinno starczyć na aparat.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 20:56 #15

To jest jedyny serwis, w którym można przeczytać codziennie nowe informacje z Przasnysza, Makowa, czy Ostrowi, to co się dziwisz, że przasnyszanie tu właśnie dyskutują?? Każdy może tu założyć nowy wątek, ty również, sądząc po komentarzach na innych wątkach, to nikt tego nie moderuje. A co do sprzedaży TO, to zdaje się, że jest rekordowa, mimo rosnącej konkurencji i ogólnego kryzysu.
0

~rodowityPrzasnyszanin~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 21:09 #16

masz racje jest rekordowo niska.
0

~borowa~

• Grupa Goście

Napisano 24 luty 2009 - 23:34 #17

TO głównie pisze o Ostrołęce, a Przasnysz jest od niej daleko...Kurier Przasnyski robi niesamowite błędy, i moi znajomi nazwali go kłamczuchem-śmieciuchem...Troszeczkę zaczął od nich odstawać Nowy Tygodnik Przasnyski. Myślę, że dobrze zaczyna, bo nie ma za wiele błędów merytorycznych, no i jest w miarę tani, grubszy 1, 50 zł za dużo więcej stron niż Kurier. Spotkałam się z praca tego ostatniego. Dziennikarze wiele razy sprawdzają, zanim coś napiszą. Kupuję jeden i drugi, porównuję....Co będzie dalej, to się okaże....
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 25 luty 2009 - 08:14 #18

Ja też miałem w ręku wszystkie trzy gazety. I ze zdziwieniem zauważyłem, że w TO wcale nie ma mniej informacji niż w NTP, czy KP. W sumie wychodzi na to samo, a w TO mam jeszcze do tego dużo informacji z całego regionu
0

~Maria M.~

• Grupa Goście

Napisano 01 marzec 2009 - 22:57 #19

Kupuję TO. Kurier i Nowy Tygodnik Przasnyski czasem kupowałam, bo dzieciaki zaczepiały mnie na ulicy czy w sklepie i żal mi ich było. Teraz nawet od dzieci nie kupuję. Kupione egzemplarze zachowałam i w czasie choroby, mając sporo wolnego czasu, ponownie przejrzałam. Ta lektura spowodowała, że zdecydowałam się wyrazić moją opinię o lokalnej przasnyskiej prasie. Przepraszam za zbyt obszerny tekst, ale oparłam go o przegląd kilkunastu numerów .

Powody dla których przestałam kupować te gazety są - takie jak w niektórych zamieszczonych tu komentarzach plus moje osobiste odczucia , czyli:
• Poziom tekstów żenująco niski .
• Błędy ortograficzne , zdania nieskładne gramatycznie.
• Prostacka krytyka, tendencyjne komentarze, nienawistny język.
Jeśli chodzi o Nowy Tygodnik Przasnyski to odnoszę wrażenie, że powstał właśnie po to by zwalczać burmistrza, a nasze miasto przedstawiać w jak najgorszym świetle.
Już w pierwszym numerze ówczesny naczelny NT pokazał rasowe dziennikarstwo, pisząc jak to burmistrz zlekceważył Pana Redaktora potrącając go na korytarzu urzędu. Z artykułu wiało grozą jakby to był co najmniej zamach na jakąś ważną personę.
Parę miesięcy później NT opublikował równie zjadliwy tekst autorstwa tegoż samego pana P. o projekcie unijnym dotyczącym osób niepełnosprawnych. Już tytuł mówił, że nie o żaden projekt tu chodzi, ale o to by dołożyć władzy. Pan redaktor nie zająknął się słowem, że Michał H. za free napisał i przeprowadził ten projekt przez trudną procedurę oceny, poprawek, uzupełnień. Wątek główny - to jak syn zastępcy burmistrza wykorzystał niepełnosprawnych aktorów.
Równie „obiektywne” są felietony Panów MB i BK .
Pan M B sili się na dowcipy o Przasnyszu, które poza nim chyba nikogo nie śmieszą.
Pan kulturoznawca B K karmi czytelników swoimi fascynacjami o światłach laserowych i radzi w gazecie co zrobić, żeby w Przasnyszu było kulturalnie. On właśnie jak mało kto miał możliwości jako dyrektor MDK-u zrealizować choć część ze swoich wizji. Ale gdy na te fascynujące wizje burmistrz kazał napisać wnioski unijne - poczuł się zmęczony pracą w MDK i najął się do Nowego Tygodnika , żeby radzić i krytykować .
Większość - żeby nie rzec wszystkie- działania NT zmierzają do ukształtowania jak najgorszej opinii o obecnych władzach miasta przedstawiając ich wizerunek w sposób tak sugestywnie negatywny, że nawet jeśli pojawi się jakiś neutralny komentarzyk , to najczęściej jest niedostrzegany przez czytelnika.
Negatywne komentarze są za to opatrzone krzykliwym tytułem i zdjęciami .
Czytając tak podane informacje, wzmianki o zdobytych dotacjach czy inwestycjach pozostają niezauważone.
Z rozliczenia się burmistrza przed mieszkańcami z dwóch lat kadencji Nowy Tygodnik zrobił żałosny serial trwający wiele tygodni .
Jako główny temat wyeksponowano wydatek 12 tys. na druk sprawozdania ,pomijając całkowicie ważne fakty dotyczące struktury budżetu, zadłużenia , czy wykonane i planowane inwestycje, złożone projekty unijne.
Z dużą dozą złośliwości i nieskrywanej satysfakcji komentowano problemy z dystrybucją sprawozdania do mieszkańców czy frekwencji na spotkaniach.
Relacje ze spotkań burmistrza z mieszkańcami opisane są w tym samym złośliwym tonie .
Przykład ? - proszę bardzo:
Opis dotyczy spotkania na osiedlu Orlika, na którym akurat byłam.
Pani „redaktor” raczyła przytoczyć wypowiedź burmistrza , który na wstępie miał powiedzieć, że oczekiwał pełnej sali, bo jesteśmy na osiedlu blokersów. Ja nie słyszałam, aby burmistrz nazwał blokersami mieszkańców osiedla Orlika. Gdyby tak było pierwsza zareagowałabym na obraźliwe słowa.
Pani „redaktor” najwyraźniej słyszała to co chciała usłyszeć i gdyby nie fakt, iż tak podany w prasie opis sytuacji wpływa na kształtowanie opinii o władzach miasta, byłaby to jej prywatna sprawa . W tym przypadku jest to manipulacja faktami.
Piszę tę opinię, ponieważ nie godzę się na to by, bezczelne, niedouczone dzieciaki , czy sfrustrowani i zakompleksieni malkontenci ośmieszali moje miasto.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 01 marzec 2009 - 23:34 #20

Wyświetl postUżytkownik franek kimono dnia 21.02.2009, 07:23:12 napisał

Nie oceniam poziomu tej gazety (jeszcze za wczesśnie). Natomiast zastanowienie się na tym, jak można by inaczej wydać 12 tys zł, które burmistrz spożytkował na produkcję makulatury, jest jak najbardziej na miejscu. Moim zdaniem, to było wyrzucenie pieniędzy w błoto. Burmistrz, skoro chciał pokazać swoje zasługi, powinien to zrobić za własne pieniądze. A tak (papier za słaby) sprawozdania nie można nawet wykorzystać w WC.

A ja oceniam i to zdecydowanie negatywnie. Jest monotematyczna i nastawiona na krytykowanie określonych osób. Co do sprawozdania powiem tak. Jako mieszkaniec Przasnysza chciałbym wiedzieć na co są przeznaczane chociażby moje podatki. Do tego roku nie było takiej możliwości, bo budżet miasta, który wisi w internecie to jakiś księgowy bełkot. W sprawozdaniu napisali jasno skąd są pieniądze, ile miasto ma długu, na co został zaciągnięty, co zrobili i co zamierzają zrobić. To nie jest informacja o zasługach pana T. Dla mnie jest to informacja o tym, że Przasnysz wzorem innych miast jest zarządzany lepiej, urząd działa sprawniej, zdobywają środki, budują (co widać) i trzeba być wyjątkowo niesprawiedliwym, aby tego nie dostrzegać.
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych