Tygodnik Ostrołęcki
« < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
foto-damax z Ostrowii Mazowieckiej, nierzetelna firma fotograficzna
~wawianka~
wpis 20.05.2009, 12:27:13
Wpis #61
Goście

Panie Wilczyński zamast pisać ostre riposty na kazdy negatywny komentarz na tym oto forum i podpisywac sie innymi nickami ( co jest dla mnie po prostu żenujące) prosze wziąc w koncu dupę w troki i zabrać sie do roboty zeby kolejne negatywy na forum sie nie pojawiały a za to co Pan do tej pory zrobił to i tak SZanowny Panie wpier.. dostaniesz.
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
~damax~
wpis 20.05.2009, 13:10:11
Wpis #62
Goście

Już się boję smile.gif

+Quote Post
~kumpel wawianki~
wpis 20.05.2009, 13:16:16
Wpis #63
Goście

CYTAT(wawianka @ 20.05.2009, 13:27:13) *
Panie Wilczyński zamast pisać ostre riposty na kazdy negatywny komentarz na tym oto forum i podpisywac sie innymi nickami ( co jest dla mnie po prostu żenujące) prosze wziąc w koncu dupę w troki i zabrać sie do roboty zeby kolejne negatywy na forum sie nie pojawiały a za to co Pan do tej pory zrobił to i tak SZanowny Panie wpier.. dostaniesz.

Dziewczyno, nie strasz tu nikogo na tym forum, bo widzę że boisz się nawet podpisać.
Poza tym dowiedz się ile za to grozi, a z którego komputera pisałaś to łatwo sprawdzić.

+Quote Post
~wawianka~
wpis 20.05.2009, 13:32:39
Wpis #64
Goście

już sie bojęsmile.gif

+Quote Post
~~gość~~
wpis 20.05.2009, 13:52:50
Wpis #65
Goście

To boimy się razem

+Quote Post
~~gość~~
wpis 20.05.2009, 13:54:20
Wpis #66
Goście

CYTAT(wawianka @ 20.05.2009, 14:32:39) *
już sie bojęsmile.gif

Na 100% się boisz, bo się nie podpisujesz, ale te wawianki to wszystkie wieśniarki

+Quote Post
~Gość~
wpis 20.05.2009, 13:56:13
Wpis #67
Goście

Mówił Wam już ktoś, że jesteście kretynami?

+Quote Post
~~ostrowiak~~
wpis 20.05.2009, 14:51:25
Wpis #68
Goście

CYTAT(wawianka @ 20.05.2009, 13:27:13) *

To u Was w Wawie mają już internet?

+Quote Post
~kamerzysta~
wpis 26.05.2009, 19:37:18
Wpis #69
Goście

Śmieszny jest ten nagły wysyp pochlebnych wypowiedzi dla tego pana tongue.gif. Chyba mądrym być nie trzeba żeby się domyślec jak powstały...

Śmieszy mnie że ludzie nabierają się na takie firmy " z kosmosu". Przede wszystkim oferta: 3000 zdjęć na płytce?? to jest śmieszne... zdjęcia w portfolio na stronie to amatorka. Można dać aparat byle komu i zrobi 3000 zdjęć z wesela.I za to warto płacić?? Ludzie... gdzie tu profesjonalizm??Płacicie z ilość czy za jakość?? Zakładając że fotograf na uroczystościach pracuje 12 godzin (a z doświadczenia wiem że nawet tyle nie pracuje) to wychodzi ponad 4 zdjęcia na minutę... . Przecież to jest śmieszne... i szkoda że ludzie się na to nabierają. W prawdziwym zakładzie z fotoreportażu (pomijając album) dostaje się na płytce średnio 300-400 zdjęć ale każde reprezentuje sobą jakość! Każde zdjęcie jest inne i zrobione przez FOTOGRAFA a nie pstrykacza.

Co do kamerzysty. Na stronie jest napisane że firma istnieje od 1998 roku, więc dobre 11 lat. Szkoda tylko że jako kamerzysta (z dość sporym stażem) nigdy nie spotkałem tej firmy na żadnej uroczystości. Kolejny tani chwyt... . Co do sprzętu... kamera cyfrowa SONY to zarówno typowo amatorska HC27 za 700 zł jak i profesjonalna FX1000 za 15tyś. Tak więc nie wiem po co pisać niepełne informacje na stronie.
A sama strona...no cóż... taką grafikę wykona bez problemu nie jeden gimnazjalista, i ta firma ogłasza się że tworzy strony internetowe??tongue.gif

+Quote Post
~Gość~
wpis 26.05.2009, 23:50:07
Wpis #70
Goście

Ja bym to samo napisał o nagłym wysypie tych niepochlebnych opinii, też chyba mądrym być nie trzeba jak powstały.
Ale dobrze, że chociaż jeden z konkurencji nie podpisał się jako Nasz klient smile.gif
Jeżeli zdjęcia w portfolio to amatorka, to widocznie ludzie lubią taką amatorkę, bo z braku pracy nie cierpię, wręcz przeciwnie.
Poza tym nikomu jeszcze nie powiedziałem, że jestem profesjonalistą. Moim zdaniem żaden profesjonalista nie lata z aparatem po weselach.
Jeżeli zdjęcia robi się na dwa aparaty, to już nie wychodzi 4 zdjęcia na minutę, a tym bardziej jeżeli sesja w plenerze odbywa się w innym terminie.
Coś kiepsko u Ciebie z liczeniem, albo z myśleniem jak to może wyglądać.

Poza tym u Nas każde zdjęcie jest udane i nie wstydzimy się ich wszystkich dać klientom do oglądania.
Inni fotografowie też robią dużą ilość zdjęć, tylko że u nich 300 lub 400 nadaje się do pokazania innym, pozostałe to wiadomo co - na tym polega Pański profesjonalizm.
Poza tym my na weselu pracujemy, a nie siedzimy, jemy i pijemy bo następne wesele za miesiąc.
Jeżeli dla Pana 11 lat istnienia to tani chwyt, to nic na to nie poradzę sam się Pan chwali "dość sporym stażem", ja myślałem że u profesjonalisty liczy się to co on potrafi a nie to ile ma lat, ale może się mylę, jak wspomniałem wyżej nigdy nie byłem profesjonalistą.
Nie rozumiem jednego - jak Pan mógłby nas spotkać na jakiejś uroczystości - czyżby Pańscy klienci brali dodatkowo innych kamerzystów i fotografów tak na wszelki wypadek, gdyby Pański profesjonalizm nie wypalił, bo tam gdzie jak pracuję nigdy nie ma kilku kamerzystów ani kilku fotografów smile.gif
To tak jakby zespół muzyczny napisał, że nigdy na weselu na którym grali nie spotkali jakiegoś zespołu smile.gif
Chyba nie dokońca Pan przemyślał co pisze, lub jest tak jak wyżej napisałem.

Co do kamery SONY to również myli się Pan, bo jest jeszcze SONY ERicson J220i za 1 zł do kupienia w salonach ERY.
Jeżeli był Pan na mojej stronie, to może zwrócił Pan uwagę kiedy była ostatni raz aktualizowana. Ja nie mam czasu na ciągłe jej aktualizacje na jakim sprzęcie pracuję, każdy klient o to śmiało może zapytać a nawet zobaczyć.
Ale tak między nami to profesjonalista i smieną zrobi dobre zdjęcia.
Co do stron, to tak wykonujemy je i również mamy wiele zamówień, ale w fleshu nie zrobi jej nawet każdy informatyk smile.gif
Nie ma problemu, żeby Pan zamieścił tu link do swojej strony, ludzie by wiedzieli gdzie znależć profesjonalistę, może by nie musieli do Nas przychodzić, no chyba że jej Pan profesjonalista nie ma smile.gif
Lub odpowiedź Pańska będzie taka, że regulamin forum tego zabrania smile.gif
Pozdrawiam i życzę przynajmniej tylu klientów ilu ja mam.
damax

+Quote Post
~kamerzysta~
wpis 27.05.2009, 18:16:39
Wpis #71
Goście

Jeżeli jak Pan mówi, jest Pan AMATOREM, to zastanawiające jest to że rzekomo jest tyle ludzi chętnych do zlecenia nagrania własnego wesela AMATOROWI. tongue.gif!! Nieprawdą jest że profesjonalny fotograf nie chodzi po weselach. Jeśli robi to od wielu lat, ma doświadczenie i umiejętności do tego profesjonalny sprzęt to na pewno nie jest amatorem... . Co do tego że inni fotografowie robią dużą ilość zdjęć to jest pan w błędzie. Tu jest właśnie różnica między profesjonalistą a amatorem. Profesjonalista robi jedno udane zdjęcie a amator robi 10 a może jedno się uda... . Ale skąd pan może wiedzieć jak pracuje profesjonalista??przecież Pan (jak sam stwierdził) nigdy nim nie był?? Ja ciągle twierdze że 3000 zdjęć z wesela to pstrykanie a nie fotografia.

Nie rozumie pan jak moglibyśmy się spotkać?? to dziwne... Czy kamerzysta z 11 letnim doświadczeniem nie pracował nigdy na studniówce gdzie jest zazwyczaj kilku kamerzystów??tongue.gif nie nagrywał nigdy podwójnego lub potrójnego ślubu?? Nie pracował nigdy na sali gdzie odbywa się więcej niż jedno wesele??tongue.gif zastanawiające... . Wszyscy wiemy że Ostrów jest małym miastem... kamerzystów jest tu góra kilkunastu, do tego 11 lat temu było nas jeszcze mniej. Na dobrą sprawę jestem w stanie wymienić każdego kto w tamtym okresie się tym zajmował w naszym mieście. O Panu i Pańskiej firmie dowiedziałem się pierwszy raz na tym forum... . Komu jak komu ale mi nie wciśnie Pan że zajmuje się tym 11 lat...

Co do sprzętu. Nie ma pan do końca racji... jeśli chodzi o video to prawda jest taka że im lepszy (co za tym idzie droższy) sprzęt , tym lepsza jakość nagrania. Co do foto to się zgodzę, wg. mnie starszy sprzęt przy odpowiednich umiejętnościach jest w stanie dorównać a wręcz przewyższyć nowe "cyfrówki".

Własnej strony nie posiadam. Nigdy jej nie miałem i mieć prawdopodobnie nie będę... z prostej przyczyny: Jest mi po prostu nie potrzebna:).
Aha...jeszcze jedno. Na początku pisał Pan coś o konkurencji. Jeśli ja nią dla Pana jestem to ok... . Dla mnie firma o której nigdy nie słyszałem nie jest żadną konkurencją...tongue.gif. Więc przykro mi ale Pan dla mnie konkurencją nie jest... nie ta liga.

+Quote Post
~Gość~
wpis 27.05.2009, 20:35:13
Wpis #72
Goście

Ja nie uważam się za profesjonalistę, bo nie mam o sobie tak wysokiego mniemania jak Pan, jestem fotografem.
Jeżeli Pańskim zdaniem profesjonalny sprzęt czyni z Pana profesjonalistę, to życzę szczęsia.
Tak samo jeżeli robi się to od wielu lat, to moim zdaniem nie jest się profesjonalistą a tylko fotgrafem z doświadczeniem, lepszym lub gorszym ale tylko z doświadczeniem.
Tylko długotrwałe picie alkoholu czyni pijaka alkoholikiem, tym zawodzie jak i w innych jednak tak nie jest.
Co do ilości zdjęć, jeżeli daję trzy tysiące to wszystkie się udały, bo nie udanychbym ludziom nie dał.
Pan natomiast jak widzę jest bardzo zapatrzony w siebie i pewnie takich ma Pan klientów.
Na trzystu zdjęcia chcą mieć tylko siebie.
Nasi klienci mają chociaż po jednym zdjęciu każdego z gości.
Z samej ilości zdjęć widać kto pracuje kto nie.
Albo wstydzi się Pan reszty zdjęć pokazać, albo Pan pije na weselu, albo ma Pan parkinsona i pół godziny ustawia Pan przesłonę.
Jeżeli nagrywa Pan studniówki to napewno się spotkaliśmy. Ja mam na imię Darek i tak się przedstawiam innym, nie damax.
Co do strony, to miałem rację. Każdy profesjonalista ma swoją stronę, lub każda szanująca się firma.
Ja też jej nie potrzebuję, ale takie są realia rzeczywistości.
Pan widocznie nie jest tym każdym dzieckiem, które by coś takiego zrobiło.smile.gif
Co do konkurencji, to myli się Pan nie jest Pan dla mnie żadną konkurencją, ma Pan rację "nie ta liga".
Co do daty otwarcia działalności to jeżeli jest Pan zarejestrowany to powinien Pan wiedzieć, że jest coś takiego jak wpis do ewidencji i każdemu klientowi chociaż nie muszę to mogę to okazać.
Poza tym bardzo łatwo jest sprawdzić w internecie kiedy dany adres strony został wykupiony poraz pierwszy, ale tego Pan pewnie też nie potrafi.
Na koniec dodam tylko, że gdyby Pan miał chociaż troszkę odwagi to by się Pan pod swoją wypowiedzią podpisał, ale takiej pewnie jej Panu brak, bo jak Panu zapewne wiadomo Pan również wszystkim klientom nie dogodzi i to nie chodzi tylko o tą branżę, a mogłyby się pokazać posty opisujące Pański profesjonalizm.smile.gif
Ja z Panem anonimem temat zakończyłem.
Więcej odpowiedzi na posty bez podpisu nie będzie i jeżeli ktoś myśli, że mi zaszkodził to się grubo myli, wręcz przeciwnie.smile.gif.
Macie odwagę mi grozić nie podpisując się, to jest dziecinada.
A tak między nami wszystkie posty z groźbami i z pomówieniami zostały zgłoszone na Policji, także zacznijcie czyścić dyski.smile.gif
Pozdrawiam i wszystkim życzę takiego profesjonalizmu jaki posiada kolega wypowiadający się wyżej.smile.gif
damax

+Quote Post
~Gość~
wpis 27.05.2009, 20:35:44
Wpis #73
Goście

Ja nie uważam się za profesjonalistę, bo nie mam o sobie tak wysokiego mniemania jak Pan, jestem fotografem.
Jeżeli Pańskim zdaniem profesjonalny sprzęt czyni z Pana profesjonalistę, to życzę szczęsia.
Tak samo jeżeli robi się to od wielu lat, to moim zdaniem nie jest się profesjonalistą a tylko fotgrafem z doświadczeniem, lepszym lub gorszym ale tylko z doświadczeniem.
Tylko długotrwałe picie alkoholu czyni pijaka alkoholikiem, tym zawodzie jak i w innych jednak tak nie jest.
Co do ilości zdjęć, jeżeli daję trzy tysiące to wszystkie się udały, bo nie udanychbym ludziom nie dał.
Pan natomiast jak widzę jest bardzo zapatrzony w siebie i pewnie takich ma Pan klientów.
Na trzystu zdjęcia chcą mieć tylko siebie.
Nasi klienci mają chociaż po jednym zdjęciu każdego z gości.
Z samej ilości zdjęć widać kto pracuje kto nie.
Albo wstydzi się Pan reszty zdjęć pokazać, albo Pan pije na weselu, albo ma Pan parkinsona i pół godziny ustawia Pan przesłonę.
Jeżeli nagrywa Pan studniówki to napewno się spotkaliśmy. Ja mam na imię Darek i tak się przedstawiam innym, nie damax.
Co do strony, to miałem rację. Każdy profesjonalista ma swoją stronę, lub każda szanująca się firma.
Ja też jej nie potrzebuję, ale takie są realia rzeczywistości.
Pan widocznie nie jest tym każdym dzieckiem, które by coś takiego zrobiło.smile.gif
Co do konkurencji, to myli się Pan nie jest Pan dla mnie żadną konkurencją, ma Pan rację "nie ta liga".
Co do daty otwarcia działalności to jeżeli jest Pan zarejestrowany to powinien Pan wiedzieć, że jest coś takiego jak wpis do ewidencji i każdemu klientowi chociaż nie muszę to mogę to okazać.
Poza tym bardzo łatwo jest sprawdzić w internecie kiedy dany adres strony został wykupiony poraz pierwszy, ale tego Pan pewnie też nie potrafi.
Na koniec dodam tylko, że gdyby Pan miał chociaż troszkę odwagi to by się Pan pod swoją wypowiedzią podpisał, ale takiej pewnie jej Panu brak, bo jak Panu zapewne wiadomo Pan również wszystkim klientom nie dogodzi i to nie chodzi tylko o tą branżę, a mogłyby się pokazać posty opisujące Pański profesjonalizm.smile.gif
Ja z Panem anonimem temat zakończyłem.
Więcej odpowiedzi na posty bez podpisu nie będzie i jeżeli ktoś myśli, że mi zaszkodził to się grubo myli, wręcz przeciwnie.smile.gif.
Macie odwagę mi grozić nie podpisując się, to jest dziecinada.
A tak między nami wszystkie posty z groźbami i z pomówieniami zostały zgłoszone na Policji, także zacznijcie czyścić dyski.smile.gif
Pozdrawiam i wszystkim życzę takiego profesjonalizmu jaki posiada kolega wypowiadający się wyżej.smile.gif
damax

+Quote Post
~Magdalena i Adam~
wpis 22.06.2009, 14:26:41
Wpis #74
Goście

My z usług Pana Darka jesteśmy bardzo zadowolenia sesja była udana mimo kiepskiej pogody. Zdjęcia są porostu rewelacyjne, wszystko odbyło sie szybko i sprawnie w przeciągu jednego tygodnia. My polecamy Pana Dariusza każdemu.

+Quote Post
~Anna K.~
wpis 10.07.2009, 21:30:06
Wpis #75
Goście

Czytając te negatywne wypowiedzi z pierwszych stron, po prostu nie mogę uwierzyć w swoje szczęście. DAMAX nagrywał moje wesele i robił zdjęcia w 2007 roku. Zdjęcia odebrałam po miesiącu aczkolwiek płytkę z obrobionymi zdjęciami otrzymałam tydzień po uroczystości. Zdjęcia mam rewelacyjne, wszystkim się podobały. Co do filmu to faktycznie nie ma rewelacyjnej jakości(w sensie technicznym, jest dużo zaszumień, trochę ciemno sad.gif ), ale są świetne podkłady muzyczne, są dodatki o które prosiłam a nie ma ich w standardzie. Ogólnie jestem zadowolona bo cena odpowiada jakości. Liczyłam się z faktem że za tak niską cenę nie będzie nie wiadomo jak dobrego materiału. Zdjęcia mile mnie zaskoczyły bo jak już wspominałam są świetne, film mnie nie rozczarował aczkolwiek też nie zachwycił.
Polecam DAMAX ludziom, którzy nie mogą pozwolić sobie żeby wydać na kamerzystę i fotografa 4000 a chcą mieć ładną pamiątkę.

+Quote Post
~Marcin~
wpis 22.08.2009, 09:10:08
Wpis #76
Goście

Witam.
Też prowadzę firmę foto video ale nigdy nie oddałem klientowi 3000 zdjęć. Raz oddałem około 1 tys ale wesele jakich mało i plener też ciekawie wyszedł. Mimo iż używam Canonów 5D i szkieł klasy L to nie udaje mi się zrobić 3000 poprawnych fotek, może jak bym walił lampą w pysk i nie szukał momentów to pewnie bym tyle zrobił tylko po co. Uważam że lepiej mieć jedno dobre zdjęcie niż 10 średnich. I ta obróbka, mi wstępna obróbka i selekcja oraz właściwa obóbka zajmuje około 3-4 dni mając naprawdę szybkie kompy i sporą wiedzę. Tak na marginesie mój kolega co prowadzi także warsztaty z PSa jedn zdjęcie robi 1-1,5 godz. Ale efekty są.

To tylko taki luźne moje spostrzerzenia.

+Quote Post
~asia~
wpis 31.08.2009, 13:50:31
Wpis #77
Goście

Dobrze wiedzieć na przyszłość, żeby w razie czego wybrać firmę, która lepiej wywiązuje się ze swoich zobowiązań. I nauka dla wszystkich - ważny jest termin wykonania zlecenia!!!

+Quote Post
~Gość~
wpis 31.08.2009, 14:14:07
Wpis #78
Goście

Ale piepszycie na tym forum. Jak chcesz to ja nagram Twoje wesele a kasetę mogę ci oddać tego samego dnia smile.gif

+Quote Post
~Gość~
wpis 31.08.2009, 16:13:23
Wpis #79
Goście

A ja ci mogę nagrać telefonem i film wyślę MMs-em, będziesz go miała jeszcze szybciej.

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.09.2009, 11:46:22
Wpis #80
Goście

Damax= dałeś max dupy.

+Quote Post

« < 2 3 4 5 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12.03.2010 - 16:57

Portal www.to.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.

Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.to.com.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.

Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com