Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2

Dyrektorski konflikt w liceum :: zobacz komentowany artykuł

~absolwent~

• Grupa Goście

Napisano 20 listopad 2008 - 07:50 #1

Pani dyrektor jest tak słokda, że aż za słodka, co oczywiście może budzić wątpliwości. Nie jest łatwa we współżyciu, na pewno, tym bardziej, że ma mocne plecy i nikt jej z posadki nie ruszy. Co na to kuratorium? jak to mozliwe, żeby przelać cudze pieniądze, szkolne mienie w końcu na swoje prywatne konto?! ludzie! I nikt w tym nie widzi nic nieprawidłowego? Starosta wypina się na to, bo nie chce brudzic rąk w tym błocie, wicestarosta... wiadomo, że za pania dyrektor murem... I co, pewnie sprawa zostanie wyciszona. A jak zwykły człowiek,bez pleców wisi iosntytucji czy urzędowi 10 zł to będą cię ściagać przez lata. A 10 czy tam 15 tys. zł przelać na swoje konto? Co tam, wszystko mozna...
0

~znam~

• Grupa Goście

Napisano 20 listopad 2008 - 12:53 #2

Ktoś kiedyś powiedział, że w tym sporze chodzi o niezrealizowane ambicje i marzenia. A moze mamy już kampanię wyborczą? Jeżeli tak, to nie wiem, czy nie odbywa się to kosztem szkoły. Jak ktoś załatwia swoje interesy, to może inaczej?
A pani dyrektor widzę, jaka była, taka jest. Wśród znajomych się nie zginie, prawda?
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 20 listopad 2008 - 14:28 #3

Wśród znajomych się nie zginie, prawda?
,,A pani dyrektor widzę, jaka była, taka jest. Wśród znajomych się nie zginie, prawda?”
Tak, wśród „takich” znajomych to na pewno NIE. ,,Ręka rękę myje’’, ,,Kruk krukowi oka nie wydziobie” – a tym bardziej samemu sobie… Co zaś do sprawiedliwości – jej twarz odmienia sympatia lub nienawiść.
0

~ianvs~

• Grupa Goście

Napisano 21 listopad 2008 - 00:09 #4

jedno wieszy przekret od drugiego a szzkola nie reprezentuje żadnego potwtarzam żadnego poziomu. Patrząc na studiach na moje koleżanki z dobrych liceów wiem jakie Ken reprezentuje dno
0

~absolwent2~

• Grupa Goście

Napisano 21 listopad 2008 - 08:11 #5

Nie, to nie tak, że KEN sięga dna. Ja też się w tej szkole daaaawno uczyłam i chociaż ta szkoła z wysokiego poziomu nauczania cieszyć się raczej nie może, są i byli przecież nauczyciele, którzy chcą i coś dobrego robią. Niestety, są takie przypadki, jak pani M. (wiecie, o kim mówię?), o której nawet szkoda gadać, bo i wiedzę ma malutką, oj malutką, i podejście do uczniów karygodne, i kultura osobista pozostawia wiele do życzenia.
Dla mnie sprawa "konfliktu dyrektorów" ma związek z pieniędzmi i chocby nie wiem, ile prokuratur umarzała sprawę, nie uwierzę. To dla mnie nienormalne, że dyrektorka przelewa pieniądze na swoje konto. Nie wiem, jakie tłumaczenie p[rzedstawia (a jestem ciekawa), bo żadne do mnie nie przemawia. I, niestety, jak zwykle w takich sytuacjach, ci, których pieniedzmi pani dyrektor obracała, siedzą cicho, ze strachu. To rodzice. Czy nie mogliście coś w tej sprawie zrobić?
0

~goście~

• Grupa Goście

Napisano 21 listopad 2008 - 08:25 #6

I po co ta cała szopka? Sztuc za bardzo się wychylił, więc odczekają symboliczne dwa tygnie czy cos kolo tego i prawdopodobnie w sam raz na gwiazdke dowie sie, ze wylatuje z roboty. Kowalska przeciez nie pozwoli, zeby pracował dalej. A, jak widać nie boi się nikogo i niczego, prawo ma za nic, więc kto jej się postawi? Albo zabroni? Ona wszystko może, jak widać na załączonym obrazku. Pieniądze może sobie przelewac z konta na konto i nikt w tym nie widzi niczego nieprawidłowego. Tylko się zastanawiam, co ona tak naprawdę dla tej szkoły zrobiła?
0

~ja~

• Grupa Goście

Napisano 21 listopad 2008 - 08:34 #7

Może to naiwność, ale prawda na pewno wyjdzie na wierzch. Sprawiedliwość nie rychliwa..., niestety. Szkoda tylko, że dochodzi do tego w największej szkole w mieście, która powinna być chlubą, a niestety nie jest. To tylko pogarsza i tak nie najlepszy wizerunek szkoły. Czy ktoś o tym pomyślał?
0

~Social Security~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 11:56 #8

"Jest grupa wewnątrz szkoły, która chce mnie zniszczyć - uważa Maria Kowalska, dyrektorka LO w Przasnyszu"

Mało osob jeszcze pamieta jak p. Dyrektor bronila sie mowiac tekst powyzej. Przypomne: http://www.to.com.pl...915/0/ostroleka

Jak to mozliwe ze osoba ktora wyprowadza pieniadz ze szkoly wciaz pełni urząd?? Dla mnie to malo logiczne jak cos takiego moze sie dziac. Wiem ze p. M.K ma placy ale ze az tak duze zeby przyslonic tak gruba sprawe i zeby prokuratura nawet to olała??!! Ciekawi mnie jak p. M.K wytlumaczy sie z tej kasy co zniknela a nie sadze zeby to byla jedyna kasa ktora wyszla ze szkoly przez jest szpony...

Prosze niech ktos sie ta sprawa zainteresuje i niech usuna układ carycy z tej szkoly bo to nie idzie na straty dla niej ale przede wszystkim odbija sie na szkol!!
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 22 listopad 2008 - 15:01 #9

ODPOLITYCZNIĆ SZKOŁY!
Czas najwyższy odejść od chorych układów politycznych, od partii kolesiów. Szkoła jest miejscem szczególnym, miejscem NAUKI a nie areną polityczną, na której „koleś” ustawia „kolesia”. Na takie działania władz samorządowych i kuratoryjnych są przyzwolenia, przyzwolenia jak się okazuje większości społeczeństwa. TO NIE WŁADZA KORUMPUJE, KORUMPUJE LĘK PRZED JEJ UTRATĄ.
0

~alex~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 11:43 #10

Myślę, że trzeba sprawę zgłosić gdzieś wyżej, może ktoś przejrzy na oczy, ktoś poza starostwem, gdzie wszyscy udają, ze sprawy nie ma. Wyprowadzała publiczne pieniądze i na to nie ma żadnego tłumaczenia. Taka osoba nie powinna być dyrektorem! Czy ten cały starosta jest slepy i nie widzi, że to jawne oszustwo?
0

~alex~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 11:44 #11

Myślę, że trzeba sprawę zgłosić gdzieś wyżej, może ktoś przejrzy na oczy, ktoś poza starostwem, gdzie wszyscy udają, ze sprawy nie ma. Wyprowadzała publiczne pieniądze i na to nie ma żadnego tłumaczenia. Taka osoba nie powinna być dyrektorem! Czy ten cały starosta jest slepy i nie widzi, że to jawne oszustwo?
0

~alex~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 11:47 #12

0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 12:01 #13

Jasne. Starosta na pewno pomoże.Najpierw niech może zapyta swoją żonę dlaczego ze szkoły w której ona " miłościwie sprawuje władzę" co roku odchodzi tak wielu nauczycieli?Czyżby mobbing?Ależ nie!Któż śmiałby oskarżać żonę starosty o mobbing!
0

~TT~

• Grupa Goście

Napisano 23 listopad 2008 - 15:08 #14

Wszystkie teksty jakby jedną ręką pisane. Nie wydaje się dziwne wszystkim "szczekającym" i zwykłym czytelnikom, że kontrole i śledztwa nie wykazują przestępstw? A te ekshibicjonistyczne wynurzenia ofiary losu w każdej gazecie i to co tydzień nie śmierdzą Wam chęcią "zgnojenia" człowieka, bo bez tego nie można awansować?? A skąd się wziął ten "obrońca uciśnionych"? Może w poprzednich miejscach pracy odetchnięto z ulgą, gdy wyjeżdżał? A może nie zauważyliście, że od roku rozpuszczał anonimy i jest to obrzydliwe! Nie zastanawia fakt, że namawiał uczniów, by źle pisali właśnie na forach internetowych źle o szkole i dyrektorce? A może po prostu kłamie! Dobrze, że generalnie wszyscy... mają go już dość, że boją się przy nim odezwać, że się już ośmieszył na tyle. że jedynie w gazetach wydaje się wiarygodny. Prawda, na kłamstwie nie da się wiecznie jechać i tak się właśnie dzieje. Poczekajmy, aż się wszyscy od niego odsuną... wtedy znów z taborem ruszy gdzie indziej szukać kolejnej szansy na wielką karierę.
0

~aaj~

• Grupa Goście

Napisano 24 listopad 2008 - 07:46 #15

Mnie ten ktoś nawet niespecjalnie in teresuje, interesuje za to, jak można wyprowadzić pieniądze ze szkoły. I skoro kolejne kontrole niczego nie wykazują, jak napisano powyżej, to może należy się zastanowić, jakie one były? Bo zastanówcie się, na zdrowy rozum, czy gdybyście kontrolowali szkołę, której dyrektorka w niejasnych okolicznościach, albo raczej z niejasnych powodów, przelewa pieniądze na swoje konto to yłoby to dla was natruralne, normalne, prawidłowe? O to tu chodzi, a nie o ich kłótnie, czy niezrealizowane ambicje kogoś.
0

~mieszkańcy~

• Grupa Goście

Napisano 24 listopad 2008 - 10:12 #16

To faktycznie niezdrowa sytuacja. jeśli obojgu dyrektorom leżałoby dobro szkoły na sercu to OBOJE podaliby się do dymisji. To uciszyłoby niepotrzebne zamieszanie, które szkole szkodzi. Jeśli zależy wam na tej szkole a nie na własnych stołka udowodnijcie to!!!
0

~Irek~

• Grupa Goście

Napisano 25 listopad 2008 - 19:37 #17

Zdecydowanie, oboje dyrektorstwo powinni być odwołani. No bo sami ze stołków nie ustąpią. Trzymają się ich pazurami, a resztek wstydu dawno już się pozbyli.To są wychowawcy młodzieży. W każdej kolejnej gazecie nowy artykuł na temat ich konfliktu. I jak później iść do uczniów i lekcje prowadzić? To przecież nie jest przedszkole, gdzie dzieci niczego nie rozumieją. Widać takie standardy teraz u nas w Polsce. Oboje państwo z PiS -u podobno. Czyżby wzorowali się na swoich liderach?
0

~@nn@~

• Grupa Goście

Napisano 02 grudzień 2008 - 23:18 #18

Miejmy tylko nadzieję, że oboje to czytają i że redakcja te apele o ich dymisję wydrukuje! To powinno im dać do myślenia!
0

~antyk~

• Grupa Goście

Napisano 05 grudzień 2008 - 15:30 #19

Wyświetl postUżytkownik @nn@ dnia 2.12.2008, 23:18 napisał

Miejmy tylko nadzieję, że oboje to czytają i że redakcja te apele o ich dymisję wydrukuje! To powinno im dać do myślenia!

Wątpię że oni jeszcze myślą, pożera ich walka o ten stołek. Żadna strona nie odpuści.
0

~antyk~

• Grupa Goście

Napisano 05 grudzień 2008 - 15:31 #20

Wyświetl postUżytkownik @nn@ dnia 2.12.2008, 23:18 napisał

Wątpię że oni jeszcze myślą, pożera ich walka o ten stołek. Żadna strona nie odpuści.
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych