Dworzec z PRL-u, kultura jeszcze gorsza :: zobacz komentowany artykuł
Napisano 27 sierpień 2008 - 08:41 #1
wysysa się z mlekiem matki, nie można się jej
nauczyć jak tabliczki mnożenia. Wynosi się ją z
domu rodzinnego.
Mój profesor socjologii mawiał zawsze.
Zapamiętajcie, dokonując analizy socjologicznej
polskiego społeczeństwa. Jesteśmy ze wsi, ale wieś
nie wyszła z nas. Coś w tym jest. Oczywiście nie
obrażając wielu wspaniałych ludzi wywodzących się
ze wsi. Chodziło mu raczej o pewien sposób
zachowania, myślenia, odnoszenia się do innych
ludzi, poszanowania dobra wspólnego.
Napisano 27 sierpień 2008 - 11:28 #3
Napisano 27 sierpień 2008 - 21:43 #4
Użytkownik Gość dnia 27.08.2008, 12:28 napisał
Widze,ze bardziej Cie zajmuje "gowno" niz faktycznie oplakany stan tzw. dworca.Moze czas zmienic stan dworca a moze szefa placowki PKS.
Pewnie sam - szef urzeduje w "bazie".
Ale co tam , jesli wladze miasta i powiatu woza spodnie autami to co ich obchodzi ,cholota.
Pozdrawiam cieplo.
Zima nadejdzie .
Napisano 28 sierpień 2008 - 16:04 #7
Użytkownik toja} dnia 27.08.2008, 22:43 napisał
Pewnie sam - szef urzeduje w "bazie".
Ale co tam , jesli wladze miasta i powiatu woza spodnie autami to co ich obchodzi ,cholota.
Pozdrawiam cieplo.
Zima nadejdzie .
A jaka hołota pisze "chołota"? Niedouczona?
Napisano 03 wrzesień 2008 - 22:23 #8
Użytkownik Gość dnia 28.08.2008, 01:21 napisał
Ze jestes niegrzeczny to wiem po "E".
Jednak zajmujesz sie "gownem".Popatrz na tzw. dworzec calosciowo.Czy o kolturze ludzi swiadczy stan nawierzchni i stanowisk dla wsiadajacych-jak dla bydla na spedzie.Czy swiadczy kultura obslugi "dworca",czy stanowi punktualnosc autobusow itd . itp.
Wyjedz na chwike z tego zasciankow i popatrz z boku.Naprawde lepiej i wiecej widac.
Pozdrawiam cieplo.
Zima sie zbliza.
Napisano 05 wrzesień 2008 - 05:13 #12
Użytkownik Jurek dnia 4.09.2008, 21:19 napisał
Kiedy czytam takie wypowiedzi zaczynam zastanawiać się, czy jestem taki stary, że nie potrafię zrozumieć młodych ludzi walących na forach bez opamiętania, bez jakiegoś sensu i logiki, ot tak sobie by walnąć paluchami w klawiaturę? Za stary - nie, ale chyba zacząłem być bardziej wymagający od ludzi. Im dłużej żyję na tym świecie, tym bardziej widzę jakim deb***izmem przesiąknięte są mózgi Pokemonowego pokolenia. Ze świecą szukać wyjątków. Pokemonowcy swój rozum, zamiast szarymi komórkami, mają wypełniony telefonami komórkowymi, z którymi jak z relikwiami nie potrafią się rozstać nawet na minutę. Chcesz ukarać takiego bezmózgowca, zabierz mu telefon komórkowy. W takim momencie gość staje się bezradny, nie wie co zrobić z paluchami, nie potrafi wykrztusić z siebie jednego poprawnie zbudowanego zdania. Ktoś zabrał mu jedyne źródło porozumiewania się z innymi Pokemonowcami. Tragedia. Młodzi ludzie nie potrafią ze sobą rozmawiać (nie generalizuję - są małe wyjątki od tej reguły). Nawet na forum (proszę zauważyć) zazwyczaj swoje wywody kończą na napisaniu jednego zdania - jakby wysyłali esemesa. Biada mojemu krajowi, oj biada. Bezmózgowcy mają taką siłę przebicia (dzięki chamstwu), że inteligentny, kulturalny człowiek musi chować się po kątach, zamykać się w swoim gronie, by nie oberwać po mordzie. Bezmózgowcy nie lubią ludzi wykształconych, nie ograniczających swojego życia do butelki piwa i bezmyślnego gapienia w telewizor, mówiących poprawną polszczyzną. Nie lubią. Albo będziesz jednym z bezmózgowców, albo nie masz co szukać w ich gronie. Fala bezmózgowców zalewa mój kraj jak tsunami, zmiata ze sobą wszystko co napotka na swoje drodze.
T. Różewicz pięknie napisał o takich ludziach - są jak rury kanalizacyjne, przepuszczające wszystko - jak leci, szambo przede wszystkim. Bez filtrowania.
Napisano 05 wrzesień 2008 - 13:58 #14
Cześć Janek.
Jesteś stary .Dawniej nie było internetu , młodzież była taka sama. Teraz ma możliwości techniczne .Nie martw sie "Co z ta Polska" Ty tego nie dożyjesz
[/quote
Ty naprawde nie masz rozumu.
Napisano 05 wrzesień 2008 - 14:32 #15
Użytkownik janek dnia 5.09.2008, 06:13 napisał
T. Różewicz pięknie napisał o takich ludziach - są jak rury kanalizacyjne, przepuszczające wszystko - jak leci, szambo przede wszystkim. Bez filtrowania.
Przeczytalem dokladnie Twoja wypowiedz po czesci sie z nia zgadzam .Po czesci bo to nie tylko mlodzi ludzie tak sie zachowuja.Dorosli dojrzali ludzie ,wyksztalceni wcale nie wypadaja lepiej.Przykladow mozna by bylo podawac tysiace .Chamstwo,zawisc,oszustwo,podstep,zaklamanie,obluda bezdusznosc brak podstawowych odruchow ludzkich to nasza zeczywistosc.Te negatywne cechy sa dzis w cenie .
Ogladajac posiedzenia Sejmu tam wszystkie te cechy znajdziesz.Do Sejmu przychodzi sie na posiedzenie ze swoim pieskiem (chyba pamietasz ta sytuacje).Wyobraz sobie co by bylo gdyby ktorys z uczni lub studentow przyprowadzil na wyklady swojego pasa.
Podalem jeden przklad,ale takich sytuacji jest tysiace.
Zachowania mlodych ludzi jestem po czesci w stanie zrozumiec,jednak zachowan ludzi dojrzalych jednak nie.
Bardzo to smutne ,ale ........ no wlasnie pozosaje to "ale."

Użytkownicy
Pomoc
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Do góry
Raportuj
Odpowiedz