Skocz do zawartości

• (6 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »

Czy będzie basen w Różanie? :: zobacz komentowany artykuł

~pejot(l)~

• Grupa Goście

Napisano 28 luty 2008 - 23:22 #41

Witam ! Wracając do głownego wątku : uważam, że basen o rozmiarach (25m) i funkcjach (sportowo-rekreacjny) proponowany przez Burmistrza jest rzeczywiście zbyt duży . Nie wyklucza to jednak możliwości budowy basenu o skomniejszych wymiarach np.12mx6m lub 16mx8m o funkcji szkoleniowo-rehabilitacyjnej , bez dodatków typu brodzik, sauna ,zjeżdżalnia itp. To jak sądzę znacznie zmniejszy koszt budowy i eksploatacji.Powinien on służyć przede wszystkim nauce pływania dzieci i rehabilitacji osób niepełnosprawnych , starszych. Na pewno powinno zaproponować się korzystanie z basenu uczniom z najbliższych gmin - Rzewnia, Młynarzy , Czerwonki - to także obniży koszty eksploatacji. Być może koszty rehabilitacji mogły by być refundowane przez NFZ. Nauka pływania na większych akwenach mogła by być kontynuowana latem na zalewie w Szygach. Pozdrawiam . p.
0

~Lucas z Rozana~

• Grupa Goście

Napisano 16 marzec 2008 - 16:16 #42

Budujcie basen!!, to dobra inwestycja dla gminy, a o utrzymanie basenu nie trzeba sie martwic, przciez u nas w okolicy nie ma zadnego basenu, no pomijając ostrołeke, ale ten basen to lipa.Przeciez basen z 'prawdziwego zdazenia' jest dopiero w ciechanowie, gdzie jest dosc daleko, a do rozana moglby przyjzedzac szkoly z sasiednich gmin, a i latem byloby full waraszawiakow.A nawiązując do zalewu w szygach, przeciez zalew bedzie atrakcja tylko latem, a co zimą, kiedy złapie 20 stopniowy mróz?! a basen jest przeciez caly czas.Osobiscie popieram pomysl budowy, i juz nie moge sie doczekac zatwierdzenia budowy basenu.PZDR DLA RÓŻANIAKÓW
0

~podatnik~

• Grupa Goście

Napisano 18 marzec 2008 - 13:23 #43

Wyświetl postUżytkownik Lucas z Rozana dnia 16.03.2008, 16:16 napisał

Budujcie basen!!, to dobra inwestycja dla gminy, a o utrzymanie basenu nie trzeba sie martwic, przciez u nas w okolicy nie ma zadnego basenu, no pomijając ostrołeke, ale ten basen to lipa.Przeciez basen z 'prawdziwego zdazenia' jest dopiero w ciechanowie, gdzie jest dosc daleko, a do rozana moglby przyjzedzac szkoly z sasiednich gmin, a i latem byloby full waraszawiakow.A nawiązując do zalewu w szygach, przeciez zalew bedzie atrakcja tylko latem, a co zimą, kiedy złapie 20 stopniowy mróz?! a basen jest przeciez caly czas.Osobiscie popieram pomysl budowy, i juz nie moge sie doczekac zatwierdzenia budowy basenu.PZDR DLA RÓŻANIAKÓW

Dziecko drogie nie masz tzw."zielonego pojecia "ile kosztuje utrzymanie basenu.a piszesz,ze nie trzeba sie martwic o jego utrzymanie.Myslisz ,ze sie sam utrzyma.
0

~Lucas~

• Grupa Goście

Napisano 25 marzec 2008 - 18:21 #44

Wez sie czlowieku nie odzywaj, ty pewnie jestes z sasiedniej jakiejs biednej gminy np, ploniawy i zazdroscisz rozanowi takiej inwestycji, poprsotu zenada, a besen i tak bedzie predzej czy pozniej, zal.pl ;p;p;p
0

~lc~

• Grupa Goście

Napisano 25 marzec 2008 - 22:10 #45

Wyświetl postUżytkownik Lucas dnia 25.03.2008, 18:21 napisał

Wez sie czlowieku nie odzywaj, ty pewnie jestes z sasiedniej jakiejs biednej gminy np, ploniawy i zazdroscisz rozanowi takiej inwestycji, poprsotu zenada, a besen i tak bedzie predzej czy pozniej, zal.pl ;p;p;p

Chciec a muc to wielka roznica.Tez bym chcial aby w Rozanie bylo lotnisko miedzynarodowe,wiezowce jak na Manhatanie,zeby wszyskich ludziom w Rozanie zylo sie dostatnie,wszyscy mieli prace itd,itd.Na chceniu sie to wszystko konczy.
0

~mieszkaniec~

• Grupa Goście

Napisano 26 marzec 2008 - 11:16 #46

Wyświetl postUżytkownik :-)) dnia 20.02.2008, 18:39 napisał

Agencie.... urzekasz mnie swoim logiem. Nic jednak nie przebija tego zawkrwawionego chatownika. Mógłbyś powtórzyć, proszę.

0

~mieszkaniec~

• Grupa Goście

Napisano 26 marzec 2008 - 11:41 #47

Nie rozumiem po co zabierać głos w sprawie, jeśli nie ma się nic do powiedzenia. Daj argumenty zamiast ubliżać ludziom. Demokracja polega na tym, że ludzie o różnych poglądach dyskutują i próbują przekonać do swojego zdania innych, a nie ubliżają sobie. Powiedzenie tak, bo tak to żadna wypowiedź w tej sprawie, prosimy o argumenty, może uda Ci się wtedy kogoś przekonać do Twojej racji.Ja uważam, że są ważniejsze sprawy niż basen, który będzie świecił pustkami, a będzie bardzo kosztowny. Szkoda pieniędzy na foto radar od którego zależy bezpieczeństwo ludzi, a nie szkoda topić pieniędzy na basen na który niewielu będzie chodziło. Niektórych po prostu nie będzie na to stać, młodzież ucieka za granicę i dużych miast, tam są baseny, a dzieci mają czas by pojechać na basen do Ostrołęki.Nie powiem, że gdy będzie basen ,że na niego nie pójdę, ale ile razy do roku 5 - 10, ale będzie kilkaset osób jak nie więcej, że wcale nie pójdzie. Wczasowicze są tutaj latem, wiec na pewno będą woleli iść nad zalew, czy na Brzuze. Jeśli jesteś takim zagorzałym obrońcą basenu zobowiąż się, że Ty będziesz w znacznym stopniu przykładał się do jego utrzymania i będziesz uczęszczał parę razy w tygodniu. Tylko, że to mało, takich potrzeba kilkuset, żeby mogło się to kręcić. Gdyby nie było już planów zrobienia zalewu, może miałoby to troszkę większy sens, ale zalew i basen litości. Kocham to miasto i też zależy mi żeby się rozwijało, ale nie tędy droga. Natomiast jeżdżąc po Polsce widzę, że tylko foto radar jest w stanie powstrzymać kierowcę od szaleństwa na drodze. Tu nie ma dyskusji, przychodzi zdjęcie, mandat, punkty karne i nie ma dyskusji.
0

~ps~

• Grupa Goście

Napisano 27 marzec 2008 - 22:34 #48

Wyświetl postUżytkownik mieszkaniec dnia 26.03.2008, 11:41 napisał

Nie rozumiem po co zabierać głos w sprawie, jeśli nie ma się nic do powiedzenia. Daj argumenty zamiast ubliżać ludziom. Demokracja polega na tym, że ludzie o różnych poglądach dyskutują i próbują przekonać do swojego zdania innych, a nie ubliżają sobie. Powiedzenie tak, bo tak to żadna wypowiedź w tej sprawie, prosimy o argumenty, może uda Ci się wtedy kogoś przekonać do Twojej racji.Ja uważam, że są ważniejsze sprawy niż basen, który będzie świecił pustkami, a będzie bardzo kosztowny. Szkoda pieniędzy na foto radar od którego zależy bezpieczeństwo ludzi, a nie szkoda topić pieniędzy na basen na który niewielu będzie chodziło. Niektórych po prostu nie będzie na to stać, młodzież ucieka za granicę i dużych miast, tam są baseny, a dzieci mają czas by pojechać na basen do Ostrołęki.Nie powiem, że gdy będzie basen ,że na niego nie pójdę, ale ile razy do roku 5 - 10, ale będzie kilkaset osób jak nie więcej, że wcale nie pójdzie. Wczasowicze są tutaj latem, wiec na pewno będą woleli iść nad zalew, czy na Brzuze. Jeśli jesteś takim zagorzałym obrońcą basenu zobowiąż się, że Ty będziesz w znacznym stopniu przykładał się do jego utrzymania i będziesz uczęszczał parę razy w tygodniu. Tylko, że to mało, takich potrzeba kilkuset, żeby mogło się to kręcić. Gdyby nie było już planów zrobienia zalewu, może miałoby to troszkę większy sens, ale zalew i basen litości. Kocham to miasto i też zależy mi żeby się rozwijało, ale nie tędy droga. Natomiast jeżdżąc po Polsce widzę, że tylko foto radar jest w stanie powstrzymać kierowcę od szaleństwa na drodze. Tu nie ma dyskusji, przychodzi zdjęcie, mandat, punkty karne i nie ma dyskusji.

Bardzo rozsadna wypowiedz.
0

~pita~

• Grupa Goście

Napisano 16 kwiecień 2008 - 16:16 #49

Witam wszystkich na tej stronie... Ja jako mieszkaniec Różana zgadzam się z pomysłem burmistrza i naszej rady miasta... Zgadzam się także z lucasem któwy nie tak konkretynie ale dobrze myśli... Z tego co wiem to jeszcze nikt się nie pytał o zdanie młodzieży, której miało by to najwięcej służyć... Ja wiem ile osób jeździ na basen do ciechanowa i do mikołajek aby móc chodź 2 godziny się pobawić... Jest to fobry pomysł i popieram go...
0

~pita~

• Grupa Goście

Napisano 17 kwiecień 2008 - 12:11 #50

Cytat

Cytat

Cytat

Cytat

Cytat

[quote][żal /quote]zal tyle osób by rtam chodziło ale 100000 osób na ten cel dane napewno nie wystarczy to jest koszt 20 mln. codzienne utrzymanie to 4100 zł więc bedzie ciężko ale ja nawet chce jakiś mały basen głęboki do popły wania jeże li to było niemożliwe tyo po co burmistrz zaczynał ten temat jeżeli możliwe no to zróbmy to...
0

~Rozaniak~

• Grupa Goście

Napisano 30 kwiecień 2008 - 15:29 #51

Wyświetl postUżytkownik pita dnia 16.04.2008, 16:16 napisał

Witam wszystkich na tej stronie... Ja jako mieszkaniec Różana zgadzam się z pomysłem burmistrza i naszej rady miasta... Zgadzam się także z lucasem któwy nie tak konkretynie ale dobrze myśli... Z tego co wiem to jeszcze nikt się nie pytał o zdanie młodzieży, której miało by to najwięcej służyć... Ja wiem ile osób jeździ na basen do ciechanowa i do mikołajek aby móc chodź 2 godziny się pobawić... Jest to fobry pomysł i popieram go...

Jesli tak lubisz plywac mozesz sobie poplywac w Narwi lub moze kiedys wybudujesz sobie za swoje pieniadze basen na swoim podworku,Tylko najpierw musisz zapracowac i odlozyc troche grosza na jego budowe a pozniej na jego konserwacje czegoCi zycze.
0

~Lucas~

• Grupa Goście

Napisano 01 maj 2008 - 20:55 #52

Pita popieram popieram twoje wypowiedzi!!! jest ok, Rozan gora, a Ploniawy won!
0

~lewatywa dla różaniaka~

• Grupa Goście

Napisano 01 maj 2008 - 20:58 #53

Wyświetl postUżytkownik Rozaniak dnia 30.04.2008, 15:29 napisał

Jesli tak lubisz plywac mozesz sobie poplywac w Narwi lub moze kiedys wybudujesz sobie za swoje pieniadze basen na swoim podworku,Tylko najpierw musisz zapracowac i odlozyc troche grosza na jego budowe a pozniej na jego konserwacje czegoCi zycze.

nikt sie ciebie nie pyta czy ty chcesz ten basen uzasadniłem w swojej wypoeiedzi ile to kosztuje... chcesz to sam se zbierz na basen liście zgrabiać ale nmotyle łapać ale najpierwa się wylecz człowieku
0

~Lucas~

• Grupa Goście

Napisano 01 maj 2008 - 20:58 #54

No i podobno juz jest wszystko zatwierdzone przez gmine jezeli chodzi o basen, w tym roku sparządzą dokumentacje i zdobędą fundusze a w kolejnych nadchodzacych latach zaczna budowac!!!!
0

~Yaya Toure~

• Grupa Goście

Napisano 01 maj 2008 - 20:59 #55

PiTa gadaj cos
0

~lewatywa dla różaniaka~

• Grupa Goście

Napisano 01 maj 2008 - 21:00 #56

Wyświetl postUżytkownik Lucas dnia 1.05.2008, 20:58 napisał

No i podobno juz jest wszystko zatwierdzone przez gmine jezeli chodzi o basen, w tym roku sparządzą dokumentacje i zdobędą fundusze a w kolejnych nadchodzacych latach zaczna budowac!!!!

ten róźanieak to jakiś z dżungli chyba jerst człowieku obódź się... popieram łukasza...
0

~pita~

• Grupa Goście

Napisano 01 maj 2008 - 21:00 #57

Wyświetl postUżytkownik Yaya Toure dnia 1.05.2008, 20:59 napisał

PiTa gadaj cos

cocococoococo???? bedzie basen bedzie boisko... super...
0

~Heineken~

• Grupa Goście

Napisano 02 maj 2008 - 18:34 #58

Wyświetl postUżytkownik Lucas dnia 1.05.2008, 20:58 napisał

A skąd takie informacje?

Odpowiedź z www.rozan.eur.pl

"W odpowiedzi na Pani sugestie związane z budową mini stoku narciarskiego uprzejmie informuję, że wniosek Pani jest godny uwagi, jednak w chwili obecnej prowadzone są prace związane z aktualizacją dokumentacji na budowę zbiornika retencyjnego we wsiach Szygi i Zawady-Ponikiew, by w przyszłym roku rozpocząć jego budowę. Aktualnie nie ma jeszcze wypracowanego stanowiska, co do budowy krytej pływalni w Różanie. W związku z tym tematy przedstawione przez Panią mogą być rozpatrywane w późniejszym terminie."
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 08 maj 2008 - 17:48 #59

Wyświetl postUżytkownik lewatywa dla różaniaka dnia 1.05.2008, 20:58 napisał

nikt sie ciebie nie pyta czy ty chcesz ten basen uzasadniłem w swojej wypoeiedzi ile to kosztuje... chcesz to sam se zbierz na basen liście zgrabiać ale nmotyle łapać ale najpierwa się wylecz człowieku

Jesli placa przy zagrabianiu lisci ,lub lapaniu motyli daje mozliwosci zgromadzenia funduszy na budowe basenu czemu nie ja moge sie chetnie takiej pracy pojac.Ty zas liczysz na darmoche,ze Ci gmina zafunduje basen ,zebys mogl swe brudy obmyc w miejskim basenie.Idzie wiosna wiec skorzystac z Narwi tam mozesz sie wymoczyc i moze jakos Ci sie rozum poprawi chociaz na chwile.
0

~różan~

• Grupa Goście

Napisano 09 maj 2008 - 20:36 #60

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 8.05.2008, 17:48 napisał

Jesli placa przy zagrabianiu lisci ,lub lapaniu motyli daje mozliwosci zgromadzenia funduszy na budowe basenu czemu nie ja moge sie chetnie takiej pracy pojac.Ty zas liczysz na darmoche,ze Ci gmina zafunduje basen ,zebys mogl swe brudy obmyc w miejskim basenie.Idzie wiosna wiec skorzystac z Narwi tam mozesz sie wymoczyc i moze jakos Ci sie rozum poprawi chociaz na chwile.

sory ziom ... szczerze mam taka nadzieje ze to gmina wszystko zasponsoruje ... a jezeli nie da rady no to trudno... ale ja nie wiem kim ty wogóle jesteś zal ci pieniedzy różańskich czy co gmina ci wypłate obni żyu... nic do ciebie nie mam ale nie wiem co masz przeciwko i czemu mialby ten basen nie powstac... jezekli sa pieniadze i mozliwości to trzeba z nich skorzystać...
0

• (6 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych