Skocz do zawartości

• (6 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 4
  • 5
  • 6

Czy będzie basen w Różanie? :: zobacz komentowany artykuł

Użytkownik nie jest zalogowany   agent_orange 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy zarejestrowani
  • Postów 3111
  • Rejestracja 29-grudzień 07

Napisano 18 czerwiec 2008 - 10:33 #101

Nie wiem dokladnie do czego pijesz, ale to co pisze malo ma wspolnego z prawem i staraj sie jakos bardziej sensownie formulowac swoje wypowiedzi bo nie wiadomo o co w ogole chodzi.

Do Zahira. Z tego co wiem to z basenem nie chodzi raczej o referendum tylko o wysylanie do burmistrza swoich opini dotyczacych budowy basenu. Jak sie mozna domyslac jest to malo wiarygodna droga do "wyczucia gruntu" w Rozanie.
Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   zahir 

• Nowy
  • Pip
  • Postów 17
  • Rejestracja 10-czerwiec 08

Napisano 18 czerwiec 2008 - 10:45 #102

mało mnie obchodzą jakieś Wasze prywatne sprawy, ja jestem tu bo chce się czegoś dowiedzieć o moim rodzinnym miasteczku. Wybaczcie, ale to jest forum i ma okreslony temat, a tak naprawde niewiele co jakiś czas jakiś koles pisze jakieś bzury, które nie mają nic wspolnego z tematem forum.

do agenta_orange dzięki za odpowiedzi widać, że wiesz co się dzieje w Różanie i można liczyć na Twoje odpowiedzi. Szkoda tylko. że nie wszyscy potrafią czytać i zabierać głos na temat.

Szkoda mi Różana :(
0

• Nowy
  • Pip
  • Postów 17

Napisano 18 czerwiec 2008 - 10:49 #103

przepraszam za formę mojego ostatniego wpisu, ale się zdenerwowałem :(
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 18 czerwiec 2008 - 17:17 #104

Jak na bogatą gminę to zawrotne tempo budowy zalewu na rz.Różanica. W powiecie miało być w kazdej gminie lecz WZIR nie zrealizował swoich planów.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   agent_orange 

• Swojak
  • PipPipPipPip
  • Postów 3111
  • Rejestracja 29-grudzień 07

Napisano 18 czerwiec 2008 - 18:49 #105

Nie wszyscy potrafia zrozumiec ze na forum rozmawia sie na konkretny temat i niestety trzeba sie meczyc z TROLAMI ale tak to juz jest na necie. Daje on anonimowosc pewnym osobnikom ktorzy powiem delikatnie sa sprawni umyslowo inaczej.

Co do budowy zalewu to z tego co widze to faza pomiarow jest na ukonczeniu i beda dzialac. Nie sadze ze prace do rozpoczecia budowy beda sie posuwaly w zawrotnym tempie, ale jak juz rusza to nie bedzie wyjscia. Nie bede sie juz powtarzal, ale turytyka to jedyna szansa dla tego miasta.
Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.
0

• Nowy
  • Pip
  • Postów 17

Napisano 19 czerwiec 2008 - 09:34 #106

to, ze Rózan powinien upatrywać sojej sznsy rozwoju w turystyce nie ulega wątpliwości. Jednak aby tak się stało nie wystarczy tylko wybudować basen za ogromną kasę, czy zalew. Należy pomyśleć o zapleczu i całej infrastrukturze, która jest konieczna aby Różan stał się miasteczkiem do którego będą odwiedzali turyści.
- brak bazy noclegowej
- brak punktów gastronomicznych gdzie można coś zjeść nie obawiając się podchmielonych wyrostków
- brak dyskoteki, gdzie wieczorem można się zabawić
- brak informacji turystycznej

co robić w takim Różanie gdy pogoda nie sprzyja wylegiwaniu się na słońcu, gdzie wyjść jakie mamy do zaoferowania atrakcje? Powinno się stworzyć ścieżki rowerowe, ustawić więcej koszy na śmieci(kiedy ostatnio byłem w Różanie znalazłem kosz dopiero na rynku) lub pomyśleć o wypożyczalni kajaków czy rowerów itp. mozna tak wyliczać i wyliczać. Co oferujemy turystom:
- położenie (ładna okolica blisko W-wy)
- powietrze
- spokój i ciszę

Do tego wszystkiego potrzebny jest "odpowiedni grunt", a to podobno największy problem tego miasteczka. Jest jeszcze jadno pytanie co robić w tym pięknie położonym miasteczku zimą????

to sa tylko przykłady i nie czepiajcie się szczegółów:)
0

~airacobra~

• Grupa Goście

Napisano 18 sierpień 2008 - 20:40 #107

Wyświetl postUżytkownik agent_orange dnia 10.06.2008, 19:43 napisał

Dlatego lepiej zbudowac cos do czego ta grupka mlodziezy bedzie miala po co wracac kiedy juz dorobi sie za granica czy w stolicy. Polacy maja w sobie cos co bardzo mi sie podoba i nazywane jest potocznie patriotyzmem lokalnym i predzej czy pozniej wracaja do starych miejsc. A kto wroci do basenu? :) Chyba nie musze udzielac odpowiedzi.
Co do kolejki waskotorowej to zahir miales pewnie na mysli kolej mławska - zbudowana przez armię niemiecką od stacji Mława - do stacji Pasieki na linii Tłuszcz - Ostrołęka.Przebieg Mława - Przasnysz - Maków - Różan - Pasieki. Po I wojnie skrócona do Różana. Istniała również linia Przasnysz-Wielbark.Twierdza Różan miała swoją kolejkę - najprawdopodobniej 750 mm. Chyba ze myslisz o czyms innym, ale jest to jedyna kolejka o jakiej slyszalem.

Kolejka zbudowana przez niemców podczas I wojny na trasie Maków - Różan istniała okolo 2-ch lat... Od 1915 do 1917 roku. Słuzyła w 1915 do transportu materiałów wojennych potrzebnych podczas walk nad Narwią; po zdobyciu Różana tą włśnie kolejką wywozono na zachód wyposażenie różańskich Fortów, i metale kolorowe jakie "niemiaszki" zbierały w okolicy od razu po walkach...
0

• (6 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 4
  • 5
  • 6

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych