Tygodnik Ostrołęcki

Reply to this topicStart new topic
WYWZWANIE dla Redakcji Lokalnych, KREYDTY
~NIKT WAŻNY~
wpis 6.11.2008, 12:24
Wpis #1
Goście

Moze redaktorzy mediów lokalnych zajmą sie kredytami ktore gnębia spoldzielców, niech sie w Polsce zmobilizuja niech nam pomogą, bo mamy opinie prawne, ze Bank PKO BP nieslusznie od nas to pobiera, a Bank PKO BP sklada teraz na Ministerstwo Finansów o ostatnio gdzieś czytalam, ze chca wina obarczyc prezesów społdzielni. Prawdopodobnie może wywiadu udzielę w radiu szczecińskim bo moze znajdzie sie redaktor co nam pomoże. Osoby z Redacji makowskiej, ostrołęckiej, ciechanowskiej stawiam WAm takie wyzwanie nie znaczy, ze to musi byc natychmiast, rozumiem temat jest trudny trzeba cofnąc sie do różnych Ustaw, ale my jako kredytowicze z Makowa liczymy na WAS
Wiem, ze poslanka Lidia Staroń z Olsztyna jest nam kredytowiczom przychylna, moze by wyrazila zgodę na taki reportaż, bo z tego co czytałam to własnie ona duzo zrobila w Olsztynie dla spółdzielców.
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
~Zniszyć Lidie Staroń...art~
wpis 6.11.2008, 12:46
Wpis #2
Goście

CYTAT(NIKT WAŻNY @ 6.11.2008, 12:24) *
Moze redaktorzy mediów lokalnych zajmą sie kredytami ktore gnębia spoldzielców, niech sie w Polsce zmobilizuja niech nam pomogą, bo mamy opinie prawne, ze Bank PKO BP nieslusznie od nas to pobiera, a Bank PKO BP sklada teraz na Ministerstwo Finansów o ostatnio gdzieś czytalam, ze chca wina obarczyc prezesów społdzielni. Prawdopodobnie może wywiadu udzielę w radiu szczecińskim bo moze znajdzie sie redaktor co nam pomoże. Osoby z Redacji makowskiej, ostrołęckiej, ciechanowskiej stawiam WAm takie wyzwanie nie znaczy, ze to musi byc natychmiast, rozumiem temat jest trudny trzeba cofnąc sie do różnych Ustaw, ale my jako kredytowicze z Makowa liczymy na WAS
Wiem, ze poslanka Lidia Staroń z Olsztyna jest nam kredytowiczom przychylna, moze by wyrazila zgodę na taki reportaż, bo z tego co czytałam to własnie ona duzo zrobila w Olsztynie dla spółdzielców.

Dodano: 06-11-2008, 12:08
Host: w3cache.cn.net.pl, IP: 193.34.44.5

Czekamy liczymy ciągle na cud ale każdy przecież widzi że rząd jest po stronie bogatych i silniejszych może to cud że w ogóle zechciał zająć się tą sprawą ale myślę że to ludzie tacy jak ci którzy piszą gdzie tylko mogą sprawili że tak się dzieje że coś zaczyna docierać do władzy duża w tym zasługa KZLIS ale musimy zrobić jeszcze więcej bo tak naprawdę mało kto wie o co nam chodzi sama również to robię piszę gdzie tylko mogę to prawda że jest nas ciągle za mało Już jakiś czas temu napisałam o wyrokach sądu w Zawierciu i Częstochowie Kilkanaście osób ma taki wyrok który mówi wyrażnie normatywy są niezgodne z prawem spółdzielnia podpisując z bankiem zgodę co do ich spłacania złamała prawo bo nie miała naszej zgody złamał prawo też bank umowa to rzecz święta W dalszym ciągu toczą się sprawy a spółdzielnia ma gdzieś te wyroki ci co wygrali płacą wg starej umowy ci co jeszcze nie są gnębieni grożą jm eksmisję Jaki z tego wniosek bez jedności nic nie zrobimy musimy o swoje walczyć a nie trwać w tym chocholim tańcu i liczyć na cud Lokatorzy dalej robią to chcą spółdzielnie lub są zmuszani przez komorników Prezesi nas dalej gnębią są naszymi oprawcami zamiast pomyśleć jak nam pomóc Mają bardzo duże wpływy w Sejmie cóż chcieli zrobić z posłanką Staroń aby udowodnić że uwłaszczenie trzeba zlikwidować że to korupcja a czym jest to co dzieje się z nami przecież ktoś taką ustawę uchwalił rząd się na to godzi a bank czerpie profity Myślę że o praktykach banku w Polsce i o prawie które jest bezprawiem powinny się dowiedzieć instytucje międzynarodowe bo takie odwlekanie może trwać jeszcze wiele lat Jeżeli więc nie możemy nic więcej to piszmy aby jak najwięcej osób poznało i zrozumiało o co walczymy może ktoś wreszcie nam pomoże.

autor: Anna

+Quote Post
~nikt wazny~
wpis 6.11.2008, 13:03
Wpis #3
Goście

[quote name='Zniszyć Lidie Staroń...art' date='6.11.2008, 12:46' post='6628']
Dodano: 06-11-2008, 12:08
Host: w3cache.cn.net.pl, IP: 193.34.44.5

Czekamy liczymy ciągle na cud ale każdy przecież widzi że rząd jest po stronie bogatych i silniejszych może to cud że w ogóle zechciał zająć się tą sprawą ale myślę że to ludzie tacy jak ci którzy piszą gdzie tylko mogą sprawili że tak się dzieje że coś zaczyna docierać do władzy duża w tym zasługa KZLIS ale musimy zrobić jeszcze więcej bo tak naprawdę mało kto wie o co nam chodzi sama również to robię piszę gdzie tylko mogę to prawda że jest nas ciągle za mało Już jakiś czas temu napisałam o wyrokach sądu w Zawierciu i Częstochowie Kilkanaście osób ma taki wyrok który mówi wyrażnie normatywy są niezgodne z prawem spółdzielnia podpisując z bankiem zgodę co do ich spłacania złamała prawo bo nie miała naszej zgody złamał prawo też bank umowa to rzecz święta W dalszym ciągu toczą się sprawy a spółdzielnia ma gdzieś te wyroki ci co wygrali płacą wg starej umowy ci co jeszcze nie są gnębieni grożą jm eksmisję Jaki z tego wniosek bez jedności nic nie zrobimy musimy o swoje walczyć a nie trwać w tym chocholim tańcu i liczyć na cud Lokatorzy dalej robią to chcą spółdzielnie lub są zmuszani przez komorników Prezesi nas dalej gnębią są naszymi oprawcami zamiast pomyśleć jak nam pomóc Mają bardzo duże wpływy w Sejmie cóż chcieli zrobić z posłanką Staroń aby udowodnić że uwłaszczenie trzeba zlikwidować że to korupcja a czym jest to co dzieje się z nami przecież ktoś taką ustawę uchwalił rząd się na to godzi a bank czerpie profity Myślę że o praktykach banku w Polsce i o prawie które jest bezprawiem powinny się dowiedzieć instytucje międzynarodowe bo takie odwlekanie może trwać jeszcze wiele lat Jeżeli więc nie możemy nic więcej to piszmy aby jak najwięcej osób poznało i zrozumiało o co walczymy może ktoś wreszcie nam pomoże.

O tą Panią REDAKTOR chcemy zabiegać, aby zrobila reportaz radiowy,ma siłe przebicia, a poniżej o jej osobie.Hanna Bogoryja-Zakrzewska
Z Wikipedii
Skocz do: nawigacji, szukaj
Hanna Bogoryja-Zakrzewska – polska dziennikarka, autorka reportaży radiowych.

Studiowała filologię polską na Uniwersytecie Szczecińskim, w tym czasie podjęła współpracę z Akademickim Radiem Pomorze. Od 1988r. związana z Polskim Radiem, początkowo z audycją „Zapraszamy do Trójki”, potem z Programem IV PR, Redakcją Programów dla Szkół i Przedszkoli. W 1989r. zdobyła II nagrodę w Ogólnopolskim Konkursie Reportażu „Polska i Świat” za audycję dokumentalną „Proces” o procesie szesnastu. Od 1993r. związana z Redakcją Reportaży.

W 1999r. włączyła się w akcję pomocy dzieciom, które nie mogą oddychać, „Oddech dla…”, prowadzoną przez lekarzy z Centrum Zdrowia Dziecia i polskich artystów. Oprócz zebrania pieniędzy dla potrzebujących dzieci, udało się stworzyć w Ministerstwie Zdrowia bank respiratorów.

W 2002r. wraz z Ernestem Zozuniem otrzymała nagrodę Grand Press w kategorii: reportaż radiowy za reportaże „Tajna rzecz publiczna” oraz „Emilia, niewolnica tajemnicy”. Za te same reportaże otrzymali również w 2002r nagrodę Fundacji Batorego, „Tylko Ryba nie Bierze?”, za najlepsze radiowe reportaże śledcze. W 2004r. stworzyli razem radiową kampanię przeciwko korupcji „Jesteśmy przeciw”. W 2006r. otrzymała dyplom honorowy na Festiwalu Mediów „Człowiek w Zagrożeniu” za reportaż pt. „Szlaufy” o prostytuujących się nastolatkach.

+Quote Post
~Gość~
wpis 6.11.2008, 13:31
Wpis #4
Goście

CYTAT(NIKT WAŻNY @ 6.11.2008, 12:24) *

Ty chyba żartujesz! By pisać o poważnych sprawach trzeba mieć choć odrobinę zdrowego rozsądku ,choć odrobinę uczciwości, choć odrobinę warsztatu dziennikarskiego , choć odrobinę pojęcia o czymkolwiek. Czego można oczekiwać od panienek zgarniętych prosto z ulicy? Robią to co umią czyli nic. Nikt mi nie wmówi że to co robią rusałki ze sqr..ela to jest dziennikarstwo. To czystej wody prostactwo i zwykła gangsterka, próba kreowania jakiejś chorej rzeczywistości. Pewnie teraz się cieszą że są tak dobre i skuteczne iż kogoś zirytowały. To nie tak rusałki , to nie tak , jesteście zbyt prymitywne by kogokolwiek obrazić lub mu zaszkodzić , chodzi o to że poprzez te prostackie metody niszczy się szansę na stworzenie jakiegoś ciekawego ,lokalnego pisma gdyż wśród potencjalnych odbiorców utrwala się obraz takiego pisma jako areny chamstwa ,pomówień i propagowania donosicielstwa i plotkarstwa a czegoś takiego nie warto brać do ręki. Także możliwości TO nie są w pełni wykorzystywane choć jego poziomu merytorycznego nie ma co porównywać z szambem prezentowanym w sqr..elu .

+Quote Post
~Gość~
wpis 7.11.2008, 10:11
Wpis #5
Goście

CYTAT(Gość @ 6.11.2008, 13:31) *
Ty chyba żartujesz! By pisać o poważnych sprawach trzeba mieć choć odrobinę zdrowego rozsądku ,choć odrobinę uczciwości, choć odrobinę warsztatu dziennikarskiego , choć odrobinę pojęcia o czymkolwiek. Czego można oczekiwać od panienek zgarniętych prosto z ulicy? Robią to co umią czyli nic. Nikt mi nie wmówi że to co robią rusałki ze sqr..ela to jest dziennikarstwo. To czystej wody prostactwo i zwykła gangsterka, próba kreowania jakiejś chorej rzeczywistości. Pewnie teraz się cieszą że są tak dobre i skuteczne iż kogoś zirytowały. To nie tak rusałki , to nie tak , jesteście zbyt prymitywne by kogokolwiek obrazić lub mu zaszkodzić , chodzi o to że poprzez te prostackie metody niszczy się szansę na stworzenie jakiegoś ciekawego ,lokalnego pisma gdyż wśród potencjalnych odbiorców utrwala się obraz takiego pisma jako areny chamstwa ,pomówień i propagowania donosicielstwa i plotkarstwa a czegoś takiego nie warto brać do ręki. Także możliwości TO nie są w pełni wykorzystywane choć jego poziomu merytorycznego nie ma co porównywać z szambem prezentowanym w sqr..elu .

+Quote Post
~Gość~
wpis 7.11.2008, 10:53
Wpis #6
Goście

otóż masz racje, zeby napisać dobry artykul trzeba sie do tego przygotować, mi zależy na dobrym np reportażu i osoba, ktora zna ten temat, bo musiałabym parę dni wykładać na temat tego problemu, mysle, ze trzeba pukac dalej może zainteresować tym Europarlament,

+Quote Post
Makowianin
wpis 7.11.2008, 20:04
Wpis #7
Bywalec
Grupa: Użytkownicy zarejestrowani
Wpisów: 81

Nr użytkownika: 185

CYTAT(Gość @ 7.11.2008, 11:53) *
otóż masz racje, zeby napisać dobry artykul trzeba sie do tego przygotować, mi zależy na dobrym np reportażu i osoba, ktora zna ten temat, bo musiałabym parę dni wykładać na temat tego problemu, mysle, ze trzeba pukac dalej może zainteresować tym Europarlament,

O Boże, a cóż to za bełkot! " Ci" się wydaje, że piszesz po polsku.

+Quote Post
~kobieta~
wpis 7.11.2008, 20:47
Wpis #8
Goście

CYTAT(Makowianin @ 7.11.2008, 20:04) *
O Boże, a cóż to za bełkot! " Ci" się wydaje, że piszesz po polsku.

Wcale nie powiedzilam , ze piszę po polsku ale wiem, ze walcze o ważną sprawę .Mam 69 lat i kredyt do spłacenia ,komputer dla mnie to od 2lat zapoznawanie sie z nim a ciebie nikt nie prosi abyś ocenial moje polskie slownictwo bo to jest forum co się wymienia poglądy a nie wspolnie zwalcza, idź na inne fora , tam sie dyskutuje pomaga , wspomaga. Nie sądzę abys poziomem intelektualnym mi zaimponował, bo tu się zbłażniłeś

+Quote Post
~Gość~
wpis 17.11.2008, 20:23
Wpis #9
Goście

CYTAT(Gość @ 6.11.2008, 13:31) *

Dobrze napisane , taka jest prawda , a są jeszcze fajne ciekawostki o tym jak rusałki chcą zapobiec bankructwu sqr...ela, jakich "wyszukanych"metod próbują stosowac. Ale o tym w odpowiednim czasie. Oj rusałki, rusałki, cienko to widzę.

+Quote Post
~lucy~
wpis 19.11.2008, 14:45
Wpis #10
Goście

CYTAT(Gość @ 17.11.2008, 20:23) *
Dobrze napisane , taka jest prawda , a są jeszcze fajne ciekawostki o tym jak rusałki chcą zapobiec bankructwu sqr...ela, jakich "wyszukanych"metod próbują stosowac. Ale o tym w odpowiednim czasie. Oj rusałki, rusałki, cienko to widzę.

O naiwności!!!!!!!!! do kogo ty się zwracasz,przecież sama nazwa tego
szmatławca mówi za siebie ,te ru,,ałki nawet porządnie pisac nie potrafią,
one powinny wrócic conajmniej do klas 1-3 ,to są największe plotkary
bez honoru i ambicji,nie wspominając o bezczelności.

+Quote Post
~lucy~
wpis 19.11.2008, 14:47
Wpis #11
Goście

CYTAT(Gość @ 17.11.2008, 20:23) *

O naiwności!!!!!!!!! do kogo ty się zwracasz,przecież sama nazwa tego
szmatławca mówi za siebie ,te ru,,ałki nawet porządnie pisac nie potrafią,
one powinny wrócic conajmniej do klas 1-3 ,to są największe plotkary
bez honoru i ambicji,nie wspominając o bezczelności.

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.01.2009 - 14:49
Tygodnik Ostrołęcki nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.
Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com