Tygodnik Ostrołęcki

Reply to this topicStart new topic
~damian~
wpis 11.10.2008, 04:57
Wpis #1
Goście

Tak na dobrą sprawę Platforma nie rządziła normalnie jednego dnia. Po wielu miesiącach utyskiwania na PiS, szukania haków na PiS, krytykowania PiS, panie Dodku - czas wreszcie wziąć się za jakąś poważną robotę. Nie da się zwalić wszystkiego na PiS. Ministrowie mieli być surowo oceniani przez Pana - i co? Ano jak zwykle czcze gadanie. Kopacz, która powinna być dawno wykopana, obsadza swój resort ludźmi, którzy nie sprawdzili się w terenie, Ćwiękalski z ja... na wierzchu kilka miesięcy latał za laptopem Ziobry, że o innych nie wspomnę, bo nie warto. PiS rządził źle - no niech tam zostanie-, ale miało być lepiej (szkoda, że naród doznał amnezji i nie pamięta tuskowych obietnic), uczciwie, po fachowemu, po "polskiemu". Ale może nie wszyscy, którzy PO dostali zaćmy, może otworzą oczy i dostrzegą że król jest nagi.
Prezydentura pęknie jak bańka mydlana. A jak prezydentura się nie uda, przez te tuskowe cuda, to trzeba będzie odejść na polityczną emeryturę, bo tak zazwyczaj kończą przegrani. A więc czekamy na maksymalne przyspieszenie reform, ale nie takich jak do tej pory - godzących w przeciętnych ludzi pracy. Czekamy na reformy, które pozwolą nam na godniejsze życie.
Ja nie głosowałem na PO, więc bez tuskoorgazmu mogę napisać: PO to największa szmaciana partia, jaka nam się przytrafiła od czasów II wojny. I jeśli tego ktoś nie dostrzega, to znaczy że żyje w politycznym amoku, w szoku spowodowanym ciosem propagandy sukcesu i obietnic bez pokrycia. PiS był cholerę wart, ale o PO nie da się napisać jednej pozytywnej rzeczy.
Ja wstydziłbym się zaprosić kogokolwiek z POkemonów na spotkanie do swojego miasta. A wydawało się, że ludzie w Przasnyszu normalnie myślą.
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
~Gość~
wpis 11.10.2008, 18:45
Wpis #2
Goście

Cała prawda o rządach POpaprańców :http://www.tuskwatch.pl/
Go to the top of the pageraport

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.01.2009 - 06:29
Tygodnik Ostrołęcki nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.
Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com