Tygodnik Ostrołęcki

Reply to this topicStart new topic
~Marta~
wpis 3.07.2009, 11:47:36
Wpis #1
Goście

Idealny konkurs dla SNOBÓW. Proponuje jeszcze dać fotki domu no i auta gdzieś w tle, zeby wszyscy widzieli ile mam kasy.
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
Fallenangelv
wpis 3.07.2009, 14:51:32
Wpis #2

Swojak
Grupa: Użytkownicy zarejestrowani
Wpisów: 1361

Nr użytkownika: 182

CYTAT(Marta @ 3.07.2009, 12:47:36) *
Idealny konkurs dla SNOBÓW. Proponuje jeszcze dać fotki domu no i auta gdzieś w tle, zeby wszyscy widzieli ile mam kasy.

Bo ogród trzeba lubić-jak lubię.
Najgorzej jak człowiek nie ma pasji.................................... i potrafi tylko narzekać.

--------------------
Herbata od mieszania łyżką nie zrobi się słodsza,ale samym mieszaniem można odwrócić uwagę że cukru niema.

+Quote Post
~Gość~
wpis 3.07.2009, 15:23:13
Wpis #3
Goście

CYTAT(Marta @ 3.07.2009, 12:47:36) *

Marta calkowicie sie z Toba zgadzam.O to wlasnie caly czas chodzi i taki jest cel tego konkursu "zeby sasiada z zazdrosci krew zalala,albo zeby mu watroba zaczela gnic"

+Quote Post
~Dziadek z Wer-machtu~
wpis 3.07.2009, 15:29:40
Wpis #4
Goście

CYTAT(Gość @ 3.07.2009, 16:23:13) *
Marta calkowicie sie z Toba zgadzam.O to wlasnie caly czas chodzi i taki jest cel tego konkursu "zeby sasiada z zazdrosci krew zalala,albo zeby mu watroba zaczela gnic"

No właśnie czyżby zazdrość? laugh.gif .
Kup roślinę i posadz i pochwal się a nie pół litra czystej .

+Quote Post
~Gość~
wpis 3.07.2009, 15:37:31
Wpis #5
Goście

CYTAT(Dziadek z Wer-machtu @ 3.07.2009, 16:29:40) *
No właśnie czyżby zazdrość? laugh.gif .
Kup roślinę i posadz i pochwal się a nie pół litra czystej .

a co Ty wyjezdzasz z" pol lita czystej"Masz rozeznanie ile kosztuje utrzymanie ogrodu i czy wszystkich ludzi na to stac?Wydaje mi sie ,ze kazdy chcialby miec ladny ogrod jednak nie kazdy ma na to fundusze.

+Quote Post
Fallenangelv
wpis 3.07.2009, 15:47:35
Wpis #6

Swojak

CYTAT(Gość @ 3.07.2009, 16:37:31) *
a co Ty wyjezdzasz z" pol lita czystej"Masz rozeznanie ile kosztuje utrzymanie ogrodu i czy wszystkich ludzi na to stac?Wydaje mi sie ,ze kazdy chcialby miec ladny ogrod jednak nie kazdy ma na to fundusze.

A może by tak samemu rękawy zakasać i zwiąść się do roboty.
Jak się chce to można wszystko zrobić.Nie mówię o cudach w ogrodzie ale o jako takim początku-póżniej samo jakoś pójdzie.Kupuj małe sadzonki-urosną a nie jak niektórzy chcą od razu po dwa metry taki kosztuje dużo.
Mam rozeznanie, wszystko zrobiłem sam-wiele godzin pracy w ogrodzie który przypominał poligon.Kupowałem sam rośliny odmawiając sobie np: wypadu gdzieś tam czy kupno kolejnego zbędnego bubla-stary telefon, komputer też nie nowoczesny mam itp.Parę okazów dostałem-odwdzięczam się tym samym po latach.
Pięć lat , ponad 6 tysięcy zł i kupę roboty.
I jestem zadowolony.Chciec to móc.
Pozdrawiam:)

--------------------
Herbata od mieszania łyżką nie zrobi się słodsza,ale samym mieszaniem można odwrócić uwagę że cukru niema.

+Quote Post
Fallenangelv
wpis 3.07.2009, 15:49:28
Wpis #7

Swojak

Potrzebna pomoc-zajrzyj.
http://forumogrodnicze.info/index.php

--------------------

+Quote Post
~Gość~
wpis 3.07.2009, 16:29:17
Wpis #8
Goście

CYTAT(Fallenangelv @ 3.07.2009, 16:47:35) *
A może by tak samemu rękawy zakasać i zwiąść się do roboty.
Jak się chce to można wszystko zrobić.Nie mówię o cudach w ogrodzie ale o jako takim początku-póżniej samo jakoś pójdzie.Kupuj małe sadzonki-urosną a nie jak niektórzy chcą od razu po dwa metry taki kosztuje dużo.
Mam rozeznanie, wszystko zrobiłem sam-wiele godzin pracy w ogrodzie który przypominał poligon.Kupowałem sam rośliny odmawiając sobie np: wypadu gdzieś tam czy kupno kolejnego zbędnego bubla-stary telefon, komputer też nie nowoczesny mam itp.Parę okazów dostałem-odwdzięczam się tym samym po latach.
Pięć lat , ponad 6 tysięcy zł i kupę roboty.
I jestem zadowolony.Chciec to móc.
Pozdrawiam:)

Nie kazdy ma tak dobrze jak Ty.Ja pracuje 10 godzin dzienne 6 dni w tygodniu,dojazd do pracy, po drodze jakies zakupu 2 godziny tj,12 godzin.zostaje mi troche wolnego w niedziele i to nie zawsze.W niedziele kosze trawe ,ale sasiedzi na mnie zle patrza ale mam to gdzies.

+Quote Post
agent_orange
wpis 6.07.2009, 10:44:58
Wpis #9

Swojak
Wpisów: 1744
Nr użytkownika: 96

A ja bym nie generalizowal i juz na pewno nie przychylam sie do opini Marty ze piekny ogrod to snobistyczne zajecie. Marto zycze ci poszerzenia horyzontow myslowych poniewaz wszystko zalezy od podejscia. Zgodze sie ze sa ludzie ktorzy wynajmuja typu "garden design" i placa ciezkie pieniadze za to zeby sasiadom "gul skoczyl", ale to sa tylko nieliczne chwasty. Cenie natomiast ludzi ktorzy kochaja swoj ogrod i poswiecaja mu kazda wolna chwile. I to nie ma nis wspolnego ze snobizmem. To w pewnego rodzaju sposob na zycie i wcale nie ma co skakac do oczu ludziom ktorzy lubia to co robia. Zawisc to taka typowa polska cecha narodowa.

--------------------
Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.

+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 15.03.2010 - 08:05

Portal www.to.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.

Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.to.com.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.

Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com