Tygodnik Ostrołęcki
 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
~angelika~
wpis 5.05.2008, 11:35
Wpis #1
Goście

JAK PO MATURCE ??? MOIM ZDQANIEM PIERWSZA CZĘŚĆ ŁATWA, GORZEJ Z WYPRACOWANIEM!!! PISAŁAM TEMAT DRUGI, UWAŻAM ŻE W PODANY FRAGMENT NIE BARDO MIAŁ SIĘ DO TEMATU. CO SĄDZICIE???
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
~ANKA:))~
wpis 5.05.2008, 11:43
Wpis #2
Goście

hej, ja też pisałam temat drugi i tu mogę przyznać że nic nie mogłam wywnioskować, tylko te główne oklepane uczucia, ze kocha i matrtwi isę o ojca, a do wokulskiego nic ne czuje... etc!. a fakt tekscik ze zrozumieniem nawet prosty!

+Quote Post
~Sylwia~
wpis 5.05.2008, 11:43
Wpis #3
Goście

Pisałam rozszerzoną ... czytanie ze zrozumieniem - tragedia ... już nic nie wiem ... pisałam 2 temat i też nie wiem (IMG:style_emoticons/default/dry.gif)

+Quote Post
~viioollllaa~
wpis 5.05.2008, 11:44
Wpis #4
Goście

Ja sie nie wypowiadam tak ciezko jeszcze nigdy nie bylo:( nie zdam na 110000000000%

+Quote Post
~Asia ^^~
wpis 5.05.2008, 11:44
Wpis #5
Goście

Hehehe Lalka B. Prusa masakryczny temat ale go wybrałam lepsze to nic ta Oda (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Text zrodłowy tez niczego sobie miałam kłopot z okresleniem stylu funkcjonalnego -.-

+Quote Post
~Sandrusia~
wpis 5.05.2008, 11:45
Wpis #6
Goście

Ja się zgadzam z przedmówczynią. fragment do drugiego tematu niewiele miał wspólnego z nim. Ja pisałam temat pierwszy... Wolę poezję ^^

+Quote Post
~monika~
wpis 5.05.2008, 11:46
Wpis #7
Goście

ja też pisałam 2 temat i masz racje andzelika nie bardzo on pasował do tematu trochę głupi był i nie wiem czy napisałam na temat :/ (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
~She~
wpis 5.05.2008, 11:48
Wpis #8
Goście

Boże ludzie podstawe z palcem w tylku mozna zdac .... Wy chyba nigdy arkusza rozszerzonego nie widzieliscie ...

+Quote Post
~Gość~
wpis 5.05.2008, 11:49
Wpis #9
Goście

ja pisałam 2 temat napiałam o tej karcie że ona zwiastuje los Izabeli

+Quote Post
~truskawa~
wpis 5.05.2008, 11:54
Wpis #10
Goście

w sumie to tekst był w miare prosty, łatwy w odbiorze, ale fragmenty na wypracowanie masakryczne, oczywiście pisałam z Lalki ale stwirdzam fakt że lałam wode jak sie da

+Quote Post
~syla~
wpis 5.05.2008, 11:55
Wpis #11
Goście

popieram ze czesc pierwsza dosyć łatwa ale tematy trudne tez wybrałam temat 2 ale fragment nic prawie niemowil bezsensu

+Quote Post
~jefi~
wpis 5.05.2008, 12:04
Wpis #12
Goście

Tekst źródłowy był taki dość...wybralam naturalnie 2 temat..ale przyznam ,ze opieralam sie glownie na wiedzy z lektury..opisalam łęcką,ale raczej nie na podstawie fragmentu i to mnie martwi..stosunek do wokulskiego byl oczywisty,ale stosunek do ojca?? chyba źle to ujełam...poza tym nie wspomnialam o tej karecie..;/ a chyba bylo to istotne..;/

+Quote Post
~karola~
wpis 5.05.2008, 12:07
Wpis #13
Goście

rozszerozny polski K*** kto ukladal te pytania?!.... jak zdam to bedzie dobrze, licze tylko na punkty za wypracowanie, bo z czytania nic pewnie mi nie uznaja.. tak jak reszcie 40 osob co pisalo rozszerzenie w mojej szkole;/.. Czytanie wg mnie bylo za trudne.. wiekszosc osob robila je w 2 godizny;/.. a tylko godizna na wyrpacowanie..;/. Chore!!! za malo czasu wg mnie, probna była banalna!!!!...

Żal;/.

+Quote Post
~Funiu~
wpis 5.05.2008, 12:08
Wpis #14
Goście

macie racje jestem takiego same go zdania jak Wy . Pierwsza czesc byla bardzo latwa, z drugiej czesci wybralem teamat drugi ciezko bylo cos zanalizowac, text wogole bez sensu i tez sie odnioslem do tej karty i do tego ze stoja na krawedzi przepasci .... e

+Quote Post
~Krzysiek1998~
wpis 5.05.2008, 12:08
Wpis #15
Goście

No tekst do czytania był w miarę prosty ja pisałem temat pierwszy Lalki nie czytałem nie miałem pojęcia a wiersze jakoś tam opisałem>
wiecie może gdzie w necie są te arkusze z odpowiedziami??

+Quote Post
~gosk20123~
wpis 5.05.2008, 12:10
Wpis #16
Goście

kurcze no trudno bylo,pierwsza czesc w miare spoko ale te wypracowania to porazka

+Quote Post
~Asia~
wpis 5.05.2008, 12:11
Wpis #17
Goście

Co wy mówicie przecież w tekście był opisany jej sen,to jak on wam nie mógł nic mówić? Chodziło głównie o to,że Izabela bała się Wokulskiego bo ją otaczał,ze posiadał pieniądze które uratowały by ich z długów. Ojaca kochała po zapewnił jej luskus,wykształcenie i takie tam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
~Ewelina~
wpis 5.05.2008, 12:15
Wpis #18
Goście

CYTAT(Asia @ 5.05.2008, 12:11) *
Co wy mówicie przecież w tekście był opisany jej sen,to jak on wam nie mógł nic mówić? Chodziło głównie o to,że Izabela bała się Wokulskiego bo ją otaczał,ze posiadał pieniądze które uratowały by ich z długów. Ojaca kochała po zapewnił jej luskus,wykształcenie i takie tam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
~Marta~
wpis 5.05.2008, 12:18
Wpis #19
Goście

do asia-------->masz racje tekst o lalce byl latwiejszy i mozna bylo z niego sporo wywnioskowac jesli obie myslimy o tym kluczu podobnie-bo tez tak napisalam jak ty to BEDZIE DOBRZE:) MUSI BYC!! powodzienia jutro

+Quote Post
~ktośśś~
wpis 5.05.2008, 12:21
Wpis #20
Goście

a kto pisał rozszerzoną? który temat?
strrraszna była ; |

+Quote Post

1 2 3 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.11.2008 - 03:42
Tygodnik Ostrołęcki nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.
Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com