![]() ![]() |
| ~Gość~ |
21.11.2008, 10:29:23
Wpis
|
|
Goście |
Jeśli nic nie zrobimy - w przyszłym roku ponownie zostaniemy w tej sali !
|
|
|
|
| ~mama~ |
21.11.2008, 10:56:09
Wpis
|
|
Goście |
Chętnie przepisałabym swoje dziecko do innego przedszkola ale bardzo lubi swoje panie
|
|
|
|
| ~mama~ |
21.11.2008, 13:20:40
Wpis
|
|
Goście |
To znacz że znowu nic nie zrobimy?
|
|
|
|
| ~mama~ |
21.11.2008, 15:20:51
Wpis
|
|
Goście |
Gratulacje Pani Dyrektor znowu pani wygrała,bo rodzice się boją pani powiedzieć co o tym wszystkim myślą.Jesteśmy tylko odważni anonimowo,a jak mamy powiedzieć to wprost to już nie.Mówimy jak żle mają nasze dzieci ale kompletnie nic nie robimy.Czy tak już będzie zawsze,że nasze dzieci będą gorsze? Jak czytają to ludzie z personelu i pani Dyrektor to się z nas śmieją,że boimy się Pani Dyrektor jak by była jakimś Bogiem.Wielka szkoda.
|
|
|
|
| ~Gość~ |
21.11.2008, 15:32:32
Wpis
|
|
Goście |
Gratulacje Pani Dyrektor znowu pani wygrała,bo rodzice się boją pani powiedzieć co o tym wszystkim myślą.Jesteśmy tylko odważni anonimowo,a jak mamy powiedzieć to wprost to już nie.Mówimy jak żle mają nasze dzieci ale kompletnie nic nie robimy.Czy tak już będzie zawsze,że nasze dzieci będą gorsze? Jak czytają to ludzie z personelu i pani Dyrektor to się z nas śmieją,że boimy się Pani Dyrektor jak by była jakimś Bogiem.Wielka szkoda. Pani Dyrektor nie jest wielkim Bogiem ktoś Ją powołał i ktoś może Ją odwołać, |
|
|
|
| ~mama~ |
21.11.2008, 15:47:51
Wpis
|
|
Goście |
Jakim cudem skoro się nawet boimy poprosić o spotkanie.
|
|
|
|
| ~gringo~ |
21.11.2008, 16:11:03
Wpis
|
|
Goście |
Ale czego się tu bać? Przecież to miła, sympatyczna kobietka.Trochę biurokratyczna.Trzeba poleconym wysłać zaproszenie i czekać na wolny termin.
|
|
|
|
| ~mama~ |
21.11.2008, 16:24:56
Wpis
|
|
Goście |
A może zaprosimy Ją przez forum? oczywiście to był żart, jesteśmy niepoważni.
|
|
|
|
| ~tata~ |
21.11.2008, 16:38:23
Wpis
|
|
Goście |
mam pomysł na rozwiązanie problemu za małego pomieszczenia dla dzieci.Zapisywałem dziecko do tego przedszkola (na szczęście dostało się do dużej grupy)i widziałem gabinet Pani Dyrektor,który jest sporo większy od sali dzieci z grup IV i V ,moja propozycja to zamiana salki na gabinet.Dzieci będą wchodziły głównym wejściem,będą miały dużą szatnię i swobodny dostęp do sali gimnastycznej,myślę,że dzieci skorzystałyby najbardziej z takiego rozwiązania. Wg mnie jest to najlepszy pomysł na rozwiązanie wszystkich problemów .Pani Dyrektor będzie miała oddzielną szatnię ,łazienkę z automatyczną wentylacją ,a tak a propos dlaczego rok temu sanepid nie robił problemu z łazienką i szatnią? |
|
|
|
22.11.2008, 18:23:12
Wpis
|
|
Nowy![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 3 Dołączył: 22.11.2008 Nr użytkownika: 200 |
LUDZIE ale macie problemy wasze dzieci dostały się do przedszkola a moje i innych NIE . Jeżeli szukacie super warunków zamiast się cieszyć że wam się udało to w naszym mieście są dwa przedszkola prywatne i zapłacicie za nie nie 200, ale 550 lub 600 zł za opiekunkę zrezygnujcie z przedszkola a ja z chęcią skorzystam z miejsca i podziękuje dyrektorce jeżeli przyjmie moje dziecko nawet jeśli będzie musiało przebywać w TAKICH WARUNKACH.
|
|
|
|
| ~mama~ |
22.11.2008, 19:10:50
Wpis
|
|
Goście |
Przepraszam bardzo ale tam są też dzieci które mają iść do pierwszej klasy i nie są tam jako przedszkolaki tylko jako zerówka.
Proszę więc nie pisać takich głupot, zapraszam panią i proszę zobaczyć warunki w jakich przebywają dzieci. Gdyby moje dziecko nie musiało iść do zerówki to za żadne pieniądze bym go nie puściła. |
|
|
|
22.11.2008, 20:10:52
Wpis
|
|
Nowy![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 3 Dołączył: 22.11.2008 Nr użytkownika: 200 |
Przepraszam bardzo ale tam są też dzieci które mają iść do pierwszej klasy i nie są tam jako przedszkolaki tylko jako zerówka. Proszę więc nie pisać takich głupot, zapraszam panią i proszę zobaczyć warunki w jakich przebywają dzieci. Gdyby moje dziecko nie musiało iść do zerówki to za żadne pieniądze bym go nie puściła. Szanowna pani to co pisze to niestety nie głupoty tylko fakty pani dziecko chodzi do zerówki więc nie płaci i ma prawo oczywiście ale nie musi chodzić akurat do tego przedszkola ma pani wybór począwszy od zerówki w szkole społecznej za pieniądze oczywiście a skończywszy na wszystkich przedszkolach w mieście lub zerówkach w szkole. Po prostu wybór. |
|
|
|
| ~mama~ |
22.11.2008, 20:51:02
Wpis
|
|
Goście |
Szanowny Panie ! Dlaczego ja mam zawozić swoje dziecko do Ostrołęki, skoro tu jest mój rejon. Na górze jest grupa zerówki i jest piękna duża sala , na pewno te dzieci czegoś się tam nauczą, a większość tych dzieci jest z Ostrołęki , dlaczego więc nie uczęszczają one do przedszkola ze swojego rejonu ? Przecież po to jest rejonizacja, żeby pierwszeństwo miały dzieci z danego rejonu, a dopiero jak są miejsca można przyjmować dzieci z innych rejonów.
|
|
|
|
| ~Gość~ |
23.11.2008, 10:53:17
Wpis
|
|
Goście |
LUDZIE ale macie problemy wasze dzieci dostały się do przedszkola a moje i innych NIE . Jeżeli szukacie super warunków zamiast się cieszyć że wam się udało to w naszym mieście są dwa przedszkola prywatne i zapłacicie za nie nie 200, ale 550 lub 600 zł za opiekunkę zrezygnujcie z przedszkola a ja z chęcią skorzystam z miejsca i podziękuje dyrektorce jeżeli przyjmie moje dziecko nawet jeśli będzie musiało przebywać w TAKICH WARUNKACH. Szanowny panie nikt nie wymaga marmurowych posadzek cz klimatyzacji . Gwarantuję że na pewno nie zostawił by pan swojego dziecka w tej grupie.Zabawki są ,stoliki nowe są ,wychowawczynie są super ale ta ciasnota !!!! to jest ok 0,7 m na dzieciaczka . Niech pan poszuka w swoim rejonie przedszkola i ma pan gwarancję że pana dziecko się dostanie ,tylko dziecko trzeba zapisać już w marcu tak jak u nas w przedszkolu nr 5 |
|
|
|
23.11.2008, 16:16:17
Wpis
|
|
Gwarancji na przyjęcie dziecka nie ma żadnej nadzieii też nie bo w tym roku do przedszkoli nie dostało się kilkadziesiąt dzieci i w każdym przedszkolu są duże kolejki również i w 5 .
|
|
|
|
| ~Gość~ |
23.11.2008, 18:31:55
Wpis
|
|
Goście |
Do przedmówcy.To prosze przyjść i spotkać się z panią Dyrektor(gwarantuje że nie będzie problemu z przyjęciem dziecka mimo,że jest kolejkana liście rezerwowej)tu można wszystko...nawet niedawno zostało przyjęte dziecko nie z listy...
|
|
|
|
| ~Gość~ |
24.11.2008, 11:05:01
Wpis
|
|
Goście |
Do Jerrego:
Częsciowo to prawda co piszesz, my podobnie - rok temu byliśmy bardzo zadowloni że nasze dzieci dostały się do przedszkola --do tej małej grupy /wiadomo był i nadal jest problem z miejscami/. Ale w tym roku szkolnym uważamy że Pani Dyrektor powinna przenieśc tę grupę dzieci do głównego przedszola : dlaczego ? powstała nowa duża sala po Bibliotece i do niej zostało przyjętych 20 nowych dzieci a nasze drugi rok pozostały na uboczu w ciasnej salce. Wszyscy płacimy tak samo. Wiadomo, jesteśmy zadwoloni że dzieci chodzą do tego przedszkola ale przecież mozna było to zmienić, są duże utrudnienia: dzieci muszą przechodzić podwórkiem żebyć iść i przyjść z sali gimanstycznej, z rytmiki, z angielskiego. Codzinnie są zajęcia i codzinnie nasze dzieci wędrują tam i z powrotem niewazne czy pada, czy jest zimno i wietrznie. Ćwiczą i wychodzą na dwór żeby wrócić do swojej sali. Teraz gdy jest zimno chcę założyć dziecku np. rajstopy - wymaga to nielada wysiłku , rodzic z dzieckiem przechodzi nad głową a ty w kąciku próbujesz ubrać swoje dziecko... Przychodzisz po dziecko, patrzysz a tam wielki gar z zupą i dodatkami wszystko to czego nasze dzieci nie zjadły czekają na odbiór ....i stoją przed schodami do wejścia.... Rano: drzwi otwarte bo Pan zaopatrzeniowiec wnosi dostawę serków, owoców...a Ty przebierasz swoje dziecko... Czy to jest to wymarzone przedszkole Twojego dziecka ???? Chciałbyś tam zaprowadzać dziecko przez 2 lata ? |
|
|
|
| ~mama~ |
25.11.2008, 17:28:00
Wpis
|
|
Goście |
Do przedmówcy- jedno przynajmniej jest pewne dzieci jedzą świeże owoce ,serki pieczywo.Pytam kto wyraził zgodę na połączenie zerówki z przedszkolem ? Takie rzeczy sprawdzają się na wioskach gdzie jest mniej dzieci i wówczas się tak łączy.Zerówka powinna być oddzielona od przedszkolaków .Czy nikt nam nie pomoże?Nikt z kuratorium czy z władz miasta nie widzi problemu? |
|
|
|
| ~Gość~ |
25.11.2008, 20:01:06
Wpis
|
|
Goście |
od września moje dziecko idzie do zerówki (teraz gdy my jesteśmy w pracy z dzieckiem siedzi teściowa)mam zamiar zapisac dziecko do tego właśnie przedszkola na 5 godzin, ponieważ to jest nasz rejon mam pytanie do Pani Dyrektor CO POWINNAM ZROBIC ŻEBY MOJE DZIECKO NIE TRAFIŁO DO TEJ MAŁEJ SALI, ŻEBY NIE MUSIAŁO PO ŚNIEGU , DESZCZU SPACEROWAC SPOCONE NA OKOŁO PRZEDSZKOLA , JAKIE SĄ ZASADY REKRUTACJI DO TEGO PRZEDSZKOLA ????????????????? bo może jestem zbyt prostą kobietą nie mającą znajomości układów i układzików i nie chciała bym aby się okazało , że od września będe miała te same problemy co moi przedmówcy
|
|
|
|
| ~mama~ |
25.11.2008, 21:55:54
Wpis
|
|
Goście |
nie musi się pani pytać pani dyrektor odpowiem pani na to pytanie.Pani dziecko będzie właśnie w tej małej salce,ponieważ nie będzie dzieckiem całodziennym i niestety nie będzie miało tego zaszczytu chodzić do przedszkola głównego tak jak moje dziecko też jest pięcio godzinne.Jeżeli rodzice teraz nic nie zrobią to będzie nadal tak samo chyba, że w przyszłym roku trafi pani Dyrektor na bardziej odważnych rodziców którzy nie będą się bali walczyć o dobro dziecka.
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.03.2010 - 16:56 |
Portal www.to.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.
Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.to.com.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.