![]() ![]() |
18.06.2008, 10:33:11
Wpis
|
|
![]() Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 1718 Dołączył: 29.12.2007 Nr użytkownika: 96 |
Nie wiem dokladnie do czego pijesz, ale to co pisze malo ma wspolnego z prawem i staraj sie jakos bardziej sensownie formulowac swoje wypowiedzi bo nie wiadomo o co w ogole chodzi.
Do Zahira. Z tego co wiem to z basenem nie chodzi raczej o referendum tylko o wysylanie do burmistrza swoich opini dotyczacych budowy basenu. Jak sie mozna domyslac jest to malo wiarygodna droga do "wyczucia gruntu" w Rozanie. -------------------- Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.
|
|
|
|
18.06.2008, 10:45:36
Wpis
|
|
Nowy![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 14 Dołączył: 10.06.2008 Nr użytkownika: 138 |
mało mnie obchodzą jakieś Wasze prywatne sprawy, ja jestem tu bo chce się czegoś dowiedzieć o moim rodzinnym miasteczku. Wybaczcie, ale to jest forum i ma okreslony temat, a tak naprawde niewiele co jakiś czas jakiś koles pisze jakieś bzury, które nie mają nic wspolnego z tematem forum.
do agenta_orange dzięki za odpowiedzi widać, że wiesz co się dzieje w Różanie i można liczyć na Twoje odpowiedzi. Szkoda tylko. że nie wszyscy potrafią czytać i zabierać głos na temat. Szkoda mi Różana |
|
|
|
18.06.2008, 10:49:18
Wpis
|
|
Nowy![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 14 Dołączył: 10.06.2008 Nr użytkownika: 138 |
przepraszam za formę mojego ostatniego wpisu, ale się zdenerwowałem
|
|
|
|
| ~Gość~ |
18.06.2008, 17:17:39
Wpis
|
|
Goście |
Jak na bogatą gminę to zawrotne tempo budowy zalewu na rz.Różanica. W powiecie miało być w kazdej gminie lecz WZIR nie zrealizował swoich planów.
|
|
|
|
18.06.2008, 18:49:35
Wpis
|
|
![]() Swojak ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy zarejestrowani Wpisów: 1718 Dołączył: 29.12.2007 Nr użytkownika: 96 |
Nie wszyscy potrafia zrozumiec ze na forum rozmawia sie na konkretny temat i niestety trzeba sie meczyc z TROLAMI ale tak to juz jest na necie. Daje on anonimowosc pewnym osobnikom ktorzy powiem delikatnie sa sprawni umyslowo inaczej.
Co do budowy zalewu to z tego co widze to faza pomiarow jest na ukonczeniu i beda dzialac. Nie sadze ze prace do rozpoczecia budowy beda sie posuwaly w zawrotnym tempie, ale jak juz rusza to nie bedzie wyjscia. Nie bede sie juz powtarzal, ale turytyka to jedyna szansa dla tego miasta. -------------------- Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.
|
|
|
|
19.06.2008, 09:34:55
Wpis
|
|
to, ze Rózan powinien upatrywać sojej sznsy rozwoju w turystyce nie ulega wątpliwości. Jednak aby tak się stało nie wystarczy tylko wybudować basen za ogromną kasę, czy zalew. Należy pomyśleć o zapleczu i całej infrastrukturze, która jest konieczna aby Różan stał się miasteczkiem do którego będą odwiedzali turyści.
- brak bazy noclegowej - brak punktów gastronomicznych gdzie można coś zjeść nie obawiając się podchmielonych wyrostków - brak dyskoteki, gdzie wieczorem można się zabawić - brak informacji turystycznej co robić w takim Różanie gdy pogoda nie sprzyja wylegiwaniu się na słońcu, gdzie wyjść jakie mamy do zaoferowania atrakcje? Powinno się stworzyć ścieżki rowerowe, ustawić więcej koszy na śmieci(kiedy ostatnio byłem w Różanie znalazłem kosz dopiero na rynku) lub pomyśleć o wypożyczalni kajaków czy rowerów itp. mozna tak wyliczać i wyliczać. Co oferujemy turystom: - położenie (ładna okolica blisko W-wy) - powietrze - spokój i ciszę Do tego wszystkiego potrzebny jest "odpowiedni grunt", a to podobno największy problem tego miasteczka. Jest jeszcze jadno pytanie co robić w tym pięknie położonym miasteczku zimą???? to sa tylko przykłady i nie czepiajcie się szczegółów:) |
|
|
|
| ~airacobra~ |
18.08.2008, 20:40:35
Wpis
|
|
Goście |
Dlatego lepiej zbudowac cos do czego ta grupka mlodziezy bedzie miala po co wracac kiedy juz dorobi sie za granica czy w stolicy. Polacy maja w sobie cos co bardzo mi sie podoba i nazywane jest potocznie patriotyzmem lokalnym i predzej czy pozniej wracaja do starych miejsc. A kto wroci do basenu? Co do kolejki waskotorowej to zahir miales pewnie na mysli kolej mławska - zbudowana przez armię niemiecką od stacji Mława - do stacji Pasieki na linii Tłuszcz - Ostrołęka.Przebieg Mława - Przasnysz - Maków - Różan - Pasieki. Po I wojnie skrócona do Różana. Istniała również linia Przasnysz-Wielbark.Twierdza Różan miała swoją kolejkę - najprawdopodobniej 750 mm. Chyba ze myslisz o czyms innym, ale jest to jedyna kolejka o jakiej slyszalem. Kolejka zbudowana przez niemców podczas I wojny na trasie Maków - Różan istniała okolo 2-ch lat... Od 1915 do 1917 roku. Słuzyła w 1915 do transportu materiałów wojennych potrzebnych podczas walk nad Narwią; po zdobyciu Różana tą włśnie kolejką wywozono na zachód wyposażenie różańskich Fortów, i metale kolorowe jakie "niemiaszki" zbierały w okolicy od razu po walkach... |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.03.2010 - 14:09 |
Portal www.to.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.
Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.to.com.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.