Tygodnik Ostrołęcki
« < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
agent_orange
wpis 18.06.2008, 10:33:11
Wpis #101

Swojak
Grupa: Użytkownicy zarejestrowani
Wpisów: 1718
Nr użytkownika: 96

Nie wiem dokladnie do czego pijesz, ale to co pisze malo ma wspolnego z prawem i staraj sie jakos bardziej sensownie formulowac swoje wypowiedzi bo nie wiadomo o co w ogole chodzi.

Do Zahira. Z tego co wiem to z basenem nie chodzi raczej o referendum tylko o wysylanie do burmistrza swoich opini dotyczacych budowy basenu. Jak sie mozna domyslac jest to malo wiarygodna droga do "wyczucia gruntu" w Rozanie.

--------------------
Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.
Go to the top of the pageraport

+Quote Post
zahir
wpis 18.06.2008, 10:45:36
Wpis #102
Nowy
*
Wpisów: 14
Nr użytkownika: 138

mało mnie obchodzą jakieś Wasze prywatne sprawy, ja jestem tu bo chce się czegoś dowiedzieć o moim rodzinnym miasteczku. Wybaczcie, ale to jest forum i ma okreslony temat, a tak naprawde niewiele co jakiś czas jakiś koles pisze jakieś bzury, które nie mają nic wspolnego z tematem forum.

do agenta_orange dzięki za odpowiedzi widać, że wiesz co się dzieje w Różanie i można liczyć na Twoje odpowiedzi. Szkoda tylko. że nie wszyscy potrafią czytać i zabierać głos na temat.

Szkoda mi Różana sad.gif

+Quote Post
zahir
wpis 18.06.2008, 10:49:18
Wpis #103
Nowy
*

przepraszam za formę mojego ostatniego wpisu, ale się zdenerwowałem sad.gif

+Quote Post
~Gość~
wpis 18.06.2008, 17:17:39
Wpis #104
Goście

Jak na bogatą gminę to zawrotne tempo budowy zalewu na rz.Różanica. W powiecie miało być w kazdej gminie lecz WZIR nie zrealizował swoich planów.

+Quote Post
agent_orange
wpis 18.06.2008, 18:49:35
Wpis #105

Swojak
Wpisów: 1718
Nr użytkownika: 96

Nie wszyscy potrafia zrozumiec ze na forum rozmawia sie na konkretny temat i niestety trzeba sie meczyc z TROLAMI ale tak to juz jest na necie. Daje on anonimowosc pewnym osobnikom ktorzy powiem delikatnie sa sprawni umyslowo inaczej.

Co do budowy zalewu to z tego co widze to faza pomiarow jest na ukonczeniu i beda dzialac. Nie sadze ze prace do rozpoczecia budowy beda sie posuwaly w zawrotnym tempie, ale jak juz rusza to nie bedzie wyjscia. Nie bede sie juz powtarzal, ale turytyka to jedyna szansa dla tego miasta.

--------------------
Papieże zawsze mieszkali w Rzymie. Z ojca na syna żyli w celibacie. Pierwszy papież nazywał się Romulus.

+Quote Post
zahir
wpis 19.06.2008, 09:34:55
Wpis #106
Nowy
*

to, ze Rózan powinien upatrywać sojej sznsy rozwoju w turystyce nie ulega wątpliwości. Jednak aby tak się stało nie wystarczy tylko wybudować basen za ogromną kasę, czy zalew. Należy pomyśleć o zapleczu i całej infrastrukturze, która jest konieczna aby Różan stał się miasteczkiem do którego będą odwiedzali turyści.
- brak bazy noclegowej
- brak punktów gastronomicznych gdzie można coś zjeść nie obawiając się podchmielonych wyrostków
- brak dyskoteki, gdzie wieczorem można się zabawić
- brak informacji turystycznej

co robić w takim Różanie gdy pogoda nie sprzyja wylegiwaniu się na słońcu, gdzie wyjść jakie mamy do zaoferowania atrakcje? Powinno się stworzyć ścieżki rowerowe, ustawić więcej koszy na śmieci(kiedy ostatnio byłem w Różanie znalazłem kosz dopiero na rynku) lub pomyśleć o wypożyczalni kajaków czy rowerów itp. mozna tak wyliczać i wyliczać. Co oferujemy turystom:
- położenie (ładna okolica blisko W-wy)
- powietrze
- spokój i ciszę

Do tego wszystkiego potrzebny jest "odpowiedni grunt", a to podobno największy problem tego miasteczka. Jest jeszcze jadno pytanie co robić w tym pięknie położonym miasteczku zimą????

to sa tylko przykłady i nie czepiajcie się szczegółów:)

+Quote Post
~airacobra~
wpis 18.08.2008, 20:40:35
Wpis #107
Goście

CYTAT(agent_orange @ 10.06.2008, 19:43) *
Dlatego lepiej zbudowac cos do czego ta grupka mlodziezy bedzie miala po co wracac kiedy juz dorobi sie za granica czy w stolicy. Polacy maja w sobie cos co bardzo mi sie podoba i nazywane jest potocznie patriotyzmem lokalnym i predzej czy pozniej wracaja do starych miejsc. A kto wroci do basenu? smile.gif Chyba nie musze udzielac odpowiedzi.
Co do kolejki waskotorowej to zahir miales pewnie na mysli kolej mławska - zbudowana przez armię niemiecką od stacji Mława - do stacji Pasieki na linii Tłuszcz - Ostrołęka.Przebieg Mława - Przasnysz - Maków - Różan - Pasieki. Po I wojnie skrócona do Różana. Istniała również linia Przasnysz-Wielbark.Twierdza Różan miała swoją kolejkę - najprawdopodobniej 750 mm. Chyba ze myslisz o czyms innym, ale jest to jedyna kolejka o jakiej slyszalem.

Kolejka zbudowana przez niemców podczas I wojny na trasie Maków - Różan istniała okolo 2-ch lat... Od 1915 do 1917 roku. Słuzyła w 1915 do transportu materiałów wojennych potrzebnych podczas walk nad Narwią; po zdobyciu Różana tą włśnie kolejką wywozono na zachód wyposażenie różańskich Fortów, i metale kolorowe jakie "niemiaszki" zbierały w okolicy od razu po walkach...

+Quote Post

« < 4 5 6
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 10.03.2010 - 14:09

Portal www.to.com.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez internautów. Więcej informacji w regulaminie forum.

Media Regionalne sp. z o. o. zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie materiałów opublikowanych w portalu www.to.com.pl jest zabronione bez zachowania warunków korzystania z treści. Podstawa prawna: art. 25 ust. 1 pkt 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2009.

Skin designed by H-Designer, Copyright 2007, All rights reserved. www.H-Designer.com