![]() ![]() |
| ~Gość~ |
26.09.2008, 14:44
Wpis
|
|
Goście |
Komu i czemu maja sluzyc takie informacje?Nie interesuje mnie jaki stan majatkowy posiadaja Radni Chorzel ani zadnego innego miasta.Nie interesuje mnie tez skad maja i dlaczego maja.Watroba napewno nie bedzie mi gnila z zazdrosci i zawisci.Bogactwo jest pojeciem wzglednym.
Bardziej intersujaca lektura byloby opublikowanie stanu majatkowego ksiezy na poszczegolnych parafiach ale na to sie nikt nie odwazy aby podac taka informacje a szkoda. |
|
|
|
| ~olek~ |
12.10.2008, 11:35
Wpis
|
|
Goście |
Popieram przedmówcę. Warto zajerzeć księżom do portfela. Ile oni maja i jeszcze narzekaja. Ja juz na tace nie daje od dwoch lat. Dla mnie kosciół jest bardzo wazny ale uważam że biskupi zepsuli kościół i ksęzy. Tam wszystko opiera sie na kasie a sami mówią, ze na cżłowieku. Skandal goni ksandal ostanio w kosciele. Pedofilia, potajemne zwizaki, dzieci itp. Jestem zasmucony tym obrazem. Oczywiscie sa pozytywne rzeczy i moze ich jest wiecej ale w takiej instytucji nie powinno sie zle dziac.
|
|
|
|
| ~Babcia 59 lat~ |
12.10.2008, 16:43
Wpis
|
|
Goście |
Komu i czemu maja sluzyc takie informacje?Nie interesuje mnie jaki stan majatkowy posiadaja Radni Chorzel ani zadnego innego miasta.Nie interesuje mnie tez skad maja i dlaczego maja.Watroba napewno nie bedzie mi gnila z zazdrosci i zawisci.Bogactwo jest pojeciem wzglednym. Bardziej intersujaca lektura byloby opublikowanie stanu majatkowego ksiezy na poszczegolnych parafiach ale na to sie nikt nie odwazy aby podac taka informacje a szkoda. Ciebie nie interesuje jaki mają stan prawny, ale ustawa to przewiduje, a wogole Cie ustawy nie obchodzą, pewnie wolisz zyc swoimi ustawami. Niestety żyjesz w Panstwie prawa i norm obyczajowych. Wolisz ploty. pomówienia.A tak wogóle to przyjdz do księdza i zapytaj jakie sa dochody w parafii, zresztą my w swojej parafii Alberta, za każdy rok mamy rozpiskę. |
|
|
|
| ~Gość~ |
12.10.2008, 18:05
Wpis
|
|
Goście |
Ciebie nie interesuje jaki mają stan prawny, ale ustawa to przewiduje, a wogole Cie ustawy nie obchodzą, pewnie wolisz zyc swoimi ustawami. Niestety żyjesz w Panstwie prawa i norm obyczajowych. Wolisz ploty. pomówienia.A tak wogóle to przyjdz do księdza i zapytaj jakie sa dochody w parafii, zresztą my w swojej parafii Alberta, za każdy rok mamy rozpiskę. Babciu rozaniec do reki i pomudl sie za siebie.Z twoim rozumem cos juz zaczyna sie dziac zlego. Rozumie to to po prostu starosc.Wspolczuje Ci Zadne prawo i normy obyczajowe nie zmuszaja mnie do zagladania w kieszen Radnym.Mnie to poprostu nie interesuje jaki stan majatkowy Radni posiadaja.Jak rowniez dlaczego maja tak duzo,albo tak malo.To powinno interesowac i interesuje Urzad Skarbowy. Co zas sie tyczy ksierzy to interesuje mnie to i to bardzo.To oni poprzez podpisanie Konkordatu przez P.Suchocka maja tak wielkie przywileje o ktorych zaden z obywateli tego kraju moze tylk opomarzyc.Konkordat zostal podpisany pospiesznie ,potajemnie i bez konsultacji spolecznej.Konkordat stwozyl paradoks wg ktorego spoleczenstwo jest podzielone.Nie jestesmy rowni wobec prawa co zaklada Konstytucja.Prawa dla kleru zostaly ustalone odrebnie wlasnie w Kondordacie a skutki tego prawa ponosi cale spoleczenstwo bo musi lozyc na ich utrzymanie czy komu sie podoba czy nie. Ksieza powinni placic tak samo podatki jak kazdy inny obywatel.Chyba wiesz ze ksiadz bez zaplaty i to slonej nie odprawi zadnej mszy swietej,ani zadnej innej czynosci nie wykona.Za wszystko trzeba placic i to slono niby co laska ale kazdy wie ile.Bardzo mnie interesuje jakie dochody posiadaja i ile by moglo wplynac kasy w formnie podatkow do skarbu panstwa.Gdyby opodatkowac kler i te pieniadze przeznaczyc na sluzbe zdowia ,mielibysmy najlepsza i najnowoczesniejsza sluzbe zdrowia w Europie. Puki co babciu zalecam pic Lecytyne pomaga na rozjasnienie umyslu. |
|
|
|
| ~czytelnik~ |
14.10.2008, 22:22
Wpis
|
|
Goście |
[quote name='Gość' date='12.10.2008, 19:05' post='5908']
Babciu rozaniec do reki i pomudl sie za siebie.Z twoim rozumem cos juz zaczyna sie dziac zlego. Rozumie to to po prostu starosc.Wspolczuje Ci Zadne prawo i normy obyczajowe nie zmuszaja mnie do zagladania w kieszen Radnym.Mnie to poprostu nie interesuje jaki stan majatkowy Radni posiadaja.Jak rowniez dlaczego maja tak duzo,albo tak malo.To powinno interesowac i interesuje Urzad Skarbowy. Co zas sie tyczy ksierzy to interesuje mnie to i to bardzo.To oni poprzez podpisanie Konkordatu przez P.Suchocka maja tak wielkie przywileje o ktorych zaden z obywateli tego kraju moze tylk opomarzyc.Konkordat zostal podpisany pospiesznie ,potajemnie i bez konsultacji spolecznej.Konkordat stwozyl paradoks wg ktorego spoleczenstwo jest podzielone.Nie jestesmy rowni wobec prawa co zaklada Konstytucja.Prawa dla kleru zostaly ustalone odrebnie wlasnie w Kondordacie a skutki tego prawa ponosi cale spoleczenstwo bo musi lozyc na ich utrzymanie czy komu sie podoba czy nie. Ksieza powinni placic tak samo podatki jak kazdy inny obywatel.Chyba wiesz ze ksiadz bez zaplaty i to slonej nie odprawi zadnej mszy swietej,ani zadnej innej czynosci nie wykona.Za wszystko trzeba placic i to slono niby co laska ale kazdy wie ile.Bardzo mnie interesuje jakie dochody posiadaja i ile by moglo wplynac kasy w formnie podatkow do skarbu panstwa.Gdyby opodatkowac kler i te pieniadze przeznaczyc na sluzbe zdowia ,mielibysmy najlepsza i najnowoczesniejsza sluzbe zdrowia w Europie. Puki co babciu zalecam pic Lecytyne pomaga na rozjasnienie umyslu. [/quot Czy Pan dał kiedykolwiek złotówkę na utrzymanie Kościoła. Bo z doświadczenia wiem, że na Kościół, księży krzyczą Ci co nic nie dają. |
|
|
|
| ~Gość~ |
14.10.2008, 23:40
Wpis
|
|
Goście |
Figuruje w spisie koscielnym jako katolik,Za mnie na utrzymanie kosciola juz placi panstwo.Niezaleznie od tego ja nusze placic rowniez za kazda usluge koscielna typu,chrzest dziecka,I komunia sw.biezmowanie,slub,kolenda ,pogrzeb.Ksiezna na wszystko posiadaja cenniki i wiedza ile wyrwac od owieczki.Co niedziela oczywiscie taca.W kosciele przy kazdym oltarzu skarbonka.U nas za pogrzeb ksiadz zyczy sobie co laska ale od razu mowi zwyczajowo 800,- zl do tego koscielny 150 ,- zl i orgamistka 250 -300,-zl.Te uslugi trzeba po prostu wylupic.Ksiadz nie machnie nawet kropidlem bez zaplaty.
|
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.01.2009 - 04:25 |